Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
08:30
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » Архив материалов

Сільські учні нічим не відрізняються від тих, хто проживає в місті. Вони допитливі, цікаві, залюбки намагаються прищепити все нове, що сьогодні їх оточує. Вони живуть в такому соціумі, який вимагає від них бути знайомим з усім, що сьогодні ввійшло в наше життя: інтернет зв`язок, що дає змогу в онлайн -часі сприймати і спілкуватись на «живу». А ті, хто має мотив до творчої праці обрали собі нове заняття - відвідують гурток «Журналістський клуб», який був організований американським волонтером-соціологом Аллесандрою Хайнес та вчителями Протопопівської ЗШ I-III ступенів, які не байдужі до майбутньої долі своїх учнів, які обрали для себе нове вподобання – журналістику. Саме ініціатором нового позашкільного проекту «Журналістського клубу» і стала 24- х річний волонтер зі штату Флорида. За якісь півтора роки вона освоїла курс української мови і вільно ... Читать дальше »

Просмотров: 1070 | Добавил: wernega | Дата: 21.03.2017 | Комментарии (0)

Примхливі погодні умови початку весни змушують аграріїв використовувати кожен сонячний день аби внести підживлення в осінні посіви озимих культур.

Начальник агропромислового розвитку Олександрійського району Олександр Ткаченко  з цього приводу наголосив:

- Усі сільгоспгосподарства Олександрійщини проводять роботи з підживлення озимих культур. Минула зима більш-менш була сприятливою для зимування культур. Так, 20 % від посіяного знаходяться у доброму стані, всі інші культури – в слабкому та зрідженому стані. Паралельно йде ретельна підготовка до посіву ранніх зернових та технічних культур. Різке похолодання та дощі  дещо зупиняють ці роботи, але як тільки пригріє сонце, аграрії готові вийти в поля, щоб засіяти і ярі культури. Всього Олександрійщина цього року планує засіяти 30070 гектарів ранніх зернових та 44373 гектари технічн ... Читать дальше »

Просмотров: 1142 | Добавил: wernega | Дата: 20.03.2017 | Комментарии (0)

- Максиме, ти вихованець олександрійського футболу. Які у тебе спогади про той період твого футбольного життя?

- У мене залишилися чудові спогади про мій олександрійський період життя. Продуктивна робота на футбольному полі ще тоді принесла свої плоди. Мені завжди подобався футбол і з ним я з самого раннього дитинства хотів пов'язати своє життя. Радий, що мені вдалося здійснити задумане.

- Чи можна сказати, що "Олександрія" зараз переживає футбольний бум?

- Напевно, таке сказати можна. Адже для районного центру - величезне досягнення мати команду Прем'єр-ліги, яка вже встигла взяти участь в єврокубках, а в нинішньому чемпіонаті бореться за найвищі місця. Знаю, що жителі Олександрії дуже люблять свою команду і пристрасно її підтримують.

- Що скажеш про нинішню коман ... Читать дальше »

Просмотров: 1299 | Добавил: wernega | Дата: 19.03.2017 | Комментарии (0)

Хіба можна говорити про чесний футбол, коли суддя в полі Олександр Головков (Луганська обл.) при допомозі Валентина Куцева (Київ) та Дмитра Козорєзова (Одеса) грубо помилився, коли призначив пенальті у ворота «Олександрії». Сімінін, який апелював арбітру, показуючи, що удар прийшовся у лівий бік тулуба (навіть червона відмітина на тілі не подіяла на рішення Головкова - суддя відробляє дивіденди, - авт.). Як хто, а обуренням  глядачів немає меж. Хіба можна так грубо, попираючи всі правила суддівства, призначати пенальті, якого не було в природі. На повторі це було чітко видно. Про це повідомив і коментатор матчу. Не буде у нас чесного, цікавого і справжнього футболу, коли будуть судити такі арбітри як Олександр Головков (на фото "герой" туру). Ось ... Читать дальше »

Просмотров: 1357 | Добавил: wernega | Дата: 18.03.2017 | Комментарии (0)

16 березня в Будинку футболу відбулися звітно-виборні збори місцевої НСЖУ, які більшістю голосів (20) переобрали на новий  4-х річний термін секретарем Олександрійської територіальної спілки журналістів України Ірину Балашову (редактора газети «Сільський Вісник»). Слід відзначити, що на даній посаді секретар перебувала протягом 2014- 2016 років. За цей час, у своїй звітній доповіді, доповідач відзначила, що кількісно зросла чисельність членів НСЖУ з 30 до 42 на початок 2017 року. Проведено ряд тематичних заходів (фотовиставки, презентації книг місцевих журналістів, започатковано краєзнавчу відзнаку А.Кохана, проведено ряд пізнавальних виїзних екскурсій за межі району та області), участь в суботниках по благоустрію р.Березівка та ін.).

 Зокрема, журналісти запропонували увіковічити пам'ять про почесного громадянина м.Олександрія, відомого краєзнавця, публ ... Читать дальше »

Просмотров: 1377 | Добавил: wernega | Дата: 17.03.2017 | Комментарии (0)

Головний тренер "Олександрії" Володимир Шаран висловив думку про можливість запропонувати генеральному директору "Шахтаря" Сергію Палкіну змінити формат УПЛ за подобою чемпіонату Бельгії. Своїми думками він поділився з виданням "Спорт-Експрес в Україні".

- Чи повною мірою вам зрозуміла пропозиція генерального директора гірників Сергія Палкіна?

- По першій шістці все зрозуміло, а от щодо другої я цього сказати не можу. Запропонована схема, на мій погляд, є недосконалою. Мені незрозуміла система щодо команди, яка зможе взяти участь в єврокубках. Як так виходить, щоб після поділу на дві шістки колектив, який посів сьоме місце, потім грав з суперником, який фінішував п'ятим?

Що стосується специфіки проведення перехідних матчів за право грати в Прем'єр-лізі, то мені, як людині, що про ... Читать дальше »

Просмотров: 1449 | Добавил: wernega | Дата: 17.03.2017 | Комментарии (0)

Гравець "Олександрії" Станіслав Микицей в ефірі програми "Великий футбол" на каналі "Футбол 1" розповів про вживання заборонених препаратів та дискваліфікацію від футболу на 1,5 роки.

-Рік тому, коли помер мій батько, у мене почалися симптоми: запаморочення, потемніння в очах, прискорене серцебиття. Я вирішив, що це особисте і не варто виносити на публіку. Невідомо, як лікар сказав би про це тренеру. Можливо, з огляду на мої проблеми, коуч боявся б мене виставляти.

Коли я звернувся до терапевта, моя кардіограма виявилася не дуже втішною, і мені порадили таблетки для підтримки серцево-судинної системи. Я пив їх все літо і мені стало краще. А в листопаді довелося почати новий курс. Я консультувався з лікарями в Дніпрі, і мені ск ... Читать дальше »

Просмотров: 1353 | Добавил: wernega | Дата: 13.03.2017 | Комментарии (0)

Дуже часто власники багатоквартирних будинків звертаються за роз`ясненням у зв`язку з невідповідністю нарахованої суми субсидії на теплопостачання з рахунками, що приходять людям до сплати. З даного запитання, що турбує споживачів теплової енергії, ми почули відповідь безпосередньо від директора КП «Теплокомуненерго» Алли Грибачової:

- Справді, останнім часом збільшилось кількість звернень споживачів теплової енергії з приводу значних нарахувань за послуги централізованого опалення в будинках, які обладнані тепловими лічильниками в порівнянні з нарахованими сумами субсидій. Відповідно до Постанови КМУ від 06.08.14 р. №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» встановлені такі соціальні нормативи:

-у разі використання теплової енергії для централізованого опалення абонент ... Читать дальше »

Просмотров: 1466 | Добавил: wernega | Дата: 13.03.2017 | Комментарии (0)

 Коли буде закінчена реформа МВС? Запитують громадяни, бо реформа поліції не приносить користі... Чи відчули зміни на краще в боротьбі зі злочинністю пересічні громадяни нашого міста, області та країни в цілому говорити не приходиться. Навпаки, рівень злочинності різко зріс. Бачимо, відчуваємо на власній шкурі, коли нас грабують серед білого дня, коли зросла кількість вбивств, крадіжок та розбійних нападів, коли невпинно зростає наркоманія – всі явища в комплексі набули масового характеру. Про це говорять всі: від політиків до самих силовиків. Що ж насправді відбувається в поліції? Хіба тільки назва з міліції на поліцію стала основним механізмом реформування МВС? Коли закінчиться реформування поліції? Ще в 2016 р. міністр внутрішніх справ України А.Аваков наголосив:

- Реформу можна буде вважати завершеною тільки тоді, коли сьогоднішні молоді х ... Читать дальше »

Просмотров: 1396 | Добавил: wernega | Дата: 13.03.2017 | Комментарии (0)

Справді, матч між «Олександрією» та аутсайдером ЛІГА-ПАРІ-МАТЧ «Дніпро», що відбувся 11 березня на КСК "НІка" проходив у такому режимі, який найкраще охарактеризував керманич наших земляків В.Шаран. На після матчевій прес- конференції для ЗМІ, він сказав: «Перемогу здобула та команда, яка б першою забила м`яч -  це була гра одного голу».

І здавалося, що активні дії олександрійців на перших хвилинах поєдинку принесуть успіх у забитих м`ячах, але з часом стало ясно, що суперник буде чинити опір, буде намагатися відібрати очки в одного із лідерів чемпіонату… Так воно і сталося по ходу матчу. Практично стовідсоткових  гольових моментів за весь час поєдинку ні господарі, ні гості не створили, як говорять не «награли на м`яч». Був момент, коли дебютант нашої команди Сімінін з лівого  флангу зробив гарний на ... Читать дальше »

Просмотров: 1204 | Добавил: wernega | Дата: 13.03.2017 | Комментарии (0)

« 1 2 3 4 5 ... 143 144 »