Поздравляем Вас Гость
Пятница
26.04.2024
12:51
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2017 » Март » 13 » Алла Грибачова: «Нарахування за опалення доцільно робити за весь опалювальний сезон»
13:43
Алла Грибачова: «Нарахування за опалення доцільно робити за весь опалювальний сезон»

Дуже часто власники багатоквартирних будинків звертаються за роз`ясненням у зв`язку з невідповідністю нарахованої суми субсидії на теплопостачання з рахунками, що приходять людям до сплати. З даного запитання, що турбує споживачів теплової енергії, ми почули відповідь безпосередньо від директора КП «Теплокомуненерго» Алли Грибачової:

- Справді, останнім часом збільшилось кількість звернень споживачів теплової енергії з приводу значних нарахувань за послуги централізованого опалення в будинках, які обладнані тепловими лічильниками в порівнянні з нарахованими сумами субсидій. Відповідно до Постанови КМУ від 06.08.14 р. №409 «Про встановлення державних соціальних стандартів у сфері житлово-комунального обслуговування» встановлені такі соціальні нормативи:

-у разі використання теплової енергії для централізованого опалення абонентами, житлові будинки яких обладнані будинковими приладами обліку – 0, 0548 Г кал/1м2 опалювальної площі на місяць в опалювальний сезон.

-залежно від особливостей регіонів та типу будівель соціальні нормативи користування житлово-комунальними послугами визначаються у урахуванням коригуючих коефіцієнтів згідно з додатком 1 до даної Постанови. Коригуючі коефіцієнти для розрахунку витрат теплової енергії на потреби централізованого опалення для Кіровоградської області становлять:

-для 1-4 поверхових будинків – 0, 61 Гкал/1м2 опалювальної площі;

-для будівель на 5 і вище поверхів – 0, 411 Гкал/1м2 опалювальної площі.

-Абоненти жалкуються, що субсидія на теплопостачання цієї зими не відповідає фактично нарахованій субсидії. Держава, можливо, врахувала дуже теплу минулорічну зиму, хоча Постанова вступила в силу ще 2014 р. Виникла колізія. Цьогорічна сувора зима цьому підтвердження.

-Наголошуємо на тому що вказані норми є постійною величиною для нарахування субсидій за повний опалювальний місяць, незалежно від фактичних показників лічильників, які встановлені на житлових будинках. Так як КП «ТКЕ» працює по температурним графікам в залежності від температури навколишнього середовища, в більш теплі місяці ( це стосується весняних та осінніх) суми нарахованих субсидій можуть перевищувати фактичні нарахування за послуги опалення, а в холодні зимові місяці суми нарахувань можуть перевищувати суми нарахованих субсидій.

- Насправді, ніхто достеменно, не знає якою буде зима: тепла чи холодна? Їм все однак  – призначена нарахована субсидія. Відповідний відсоток вони сплачують, а різницю у бік збільшення оплати за теплопостачання вони відмовляються оплачувати власними коштами. Виходить знову  колізія: з одного боку держава не врахувала погодні умови, проаналізувавши, що минулого року було повернуто значні кошти з невикористаних субсидій до державного бюджету та у зв`язку з ростом вартості природного газу, зменшила норми нарахувань субсидій на послуги з теплопостачання. Восени нарахована субсидія мала так звані лишки за обов`язковим платежем. У зимові холодні місяці, звісно, що її не вистачало, а у весняні зі зменшенням подачі тепла, вона повинна вирівнятися.

- КП «ТКЕ» діє в рамках законодавства, яке приймає уряд у сфері надання послуг з теплопостачання, і більш нічого. У такому разі аналіз відповідності нарахованих субсидій нарахуванням за опалення по таких абонентах доцільно робити за весь опалювальний сезон.

 І.Мельник

Просмотров: 1466 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]