Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
03:15
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Декабрь » 07

Напередодні 73- річниці визволення м. Олександрія від німецько-фашистських загарбників вкотре відчуваєш гордість за батьків та дідів, які відвоювали мир і щасливе наше майбутнє.

- Олександрійська  громадська організація  ветеранів збройних сил «Захисників вітчизни» вже протягом 15 років шефствує над сквером  ім. П.Кошового (прибирання території, догляд за насадженнями),- відмітив її голова Олександр Іванович Піщанський. – Це вже добра традиція, коли нинішні ветерани збройних сил, хто Афганістан пройшов, хто інші гарячі точки нашої планети… приймають участь у святій справі – збереженні для наступних нащадків пам`яті про війну, коли  фашизм прагнув поневолити весь світ. Дуже прикро, що сьогодні період 1939-1945 років забувається, забувається  подвиг наших батьків і дідів, прадідів молодого покоління. ... Читать дальше »

Просмотров: 923 | Добавил: wernega | Дата: 07.12.2016 | Комментарии (0)

6 грудня 1943 року навіки увійшло в історію новітньої Олександрії, як день визволення його городян від фашистської чуми, що прагнула поглинути світ своєю сатанинською ідеологією смерті і насилля над людьми.

Радянські війська 2-го Українського  фронту звільнили місто. Дорогою ціною дісталося це визволення. 715 бійців навічно полягли смертю героя і  навічно знайшли свій земний захисток - покояться  в олександрійських братських могилах. Сотні отримали тяжкі поранення, які невдовзі померли в госпіталях Олександрії, Нової Праги та Знам`янки. А скільки їх невідомих загинуло під час бомбардувань…

 Хвилиною мовчання було вшановано пам'ять про загиблих. Міський голова С.К.Цапюк від імені міськради виказав велику подяку за врятований світ від  фашизму (14 країн Європи були звільнені нашими військами в роки Другої Світової війни 1939-1945 рр.,- ав ... Читать дальше »

Просмотров: 1194 | Добавил: wernega | Дата: 07.12.2016 | Комментарии (0)

 6 грудня в 11. 00 в малій міській залі засідань міської ради відбулися урочисті збори олександрійських волонтерів, які  починаючи з 2014 року, початку війни на Сході України надають посильну допомогу нашим військам, що стоять на передових рубежах по захисту  миру і спокою  в державі.

Міський голова С.К.Цапюк відзначив велику, неоціненну роль волонтерського руху в  нашому місті,  які сьогодні є зв’язуючим ланцюжком, який дає змогу матеріально та морально підтримувати наших бійців. Великій групі волонтерів були вручені Подяки від міської ради: В.Стадниченку, С.Кульзі, В.Недобиткіну, В.Гориславцю, А.Волкову, О.Воропаєву, С.Качинському, О.Малинецькому та ін. Зокрема, В.Плахотнюк відзначив, що це Подяка всім волонтерам Олександрійського району, які також активно приймають участь у підтримці нашої армії.

Зокрема, В.Гориславець звернувся до м ... Читать дальше »

Просмотров: 1107 | Добавил: wernega | Дата: 07.12.2016 | Комментарии (0)