Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
23:32
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 10

Цей знімок випадково трапився мені. На ньому зображений воїн радянської армії Микола Сергійович Куликов, який штурмував  Берлін – Рейхстаг, був учасником параду Перемоги, який  перебував у кабінеті ненависного нациста № 1 - Адольфа  Гітлера, і сфотографувався  в кріслі європейського ката, довівши свою силу і перемогу над лютим  ворогом...

А  інший знімок про мить світлу  мить Перемоги, про повернення живими на рідну землю…  Третій – наші правнуки гідні своїх  героїв- прадідів, котрі  полягли  смертю героя, даруючи  життя прийдешнім поколінням.

Ніхто не забутий, ніщо не забуто!

Просмотров: 1214 | Добавил: wernega | Дата: 10.05.2015 | Комментарии (0)

До матчу залишається 6 годин. Без сумніву, поєдинок ФК «Олександрія» -ФК «Зірка»  є центральним  матчем 26-го туру чемпіонату з футболу серед команд першої ліги.  Це буде гра, яку очікують десятки тисяч палких прихильників обох кіровоградських команд-земляків по всій неньці - Україні та далеко за її межами…  Це буде двобій одвічних суперників про лідерство у двобоях, за лідерство у лізі, що за останні роки  значно загострився…Судитиме  поєдинок М.Балакін  з Києва, якому 26 років.

«Зірка» не зазнала жодної поразки у весняній частині чемпіонату: 6 перемог при двох нічиїх. Це кращий показник. Команда за підсумками весняної частини лідер.

... Читать дальше »

Просмотров: 1292 | Добавил: wernega | Дата: 10.05.2015 | Комментарии (0)

9 травня Олександрійщина в одному з найбільш населених пунктів району селищі Нова Прага, на території місцевого парку слави, де поховані визволителі  селища. Під оновленими монументами покояться Герої  Радянського Союзу сержанти І.Подкопай (10.12.43), Ц.Расковинський (08.01.44) майор С.Титаренко( 15.12.43), генерал- майор В.Тихомиров, командир 93-ї стрілецької дивізії  ( 30.01.44) та інші герої, котрі загинули при визволенні селища та померли від поранень у грудні-січні 1943 року.

До 70-річниці з Дня Перемоги над німецько-фашистськими окупантами  районна та селищна рада (треба віддати належне актвиній позиції голови селищної ради О.Горбенко, - авт.)  відкрила новий комплекс, яким  увіковічили  світлу пам`ять  по загиблих земляках-новопражцях у Великій Вітчизняній війні. На чорних обелісках – стелах, що паралельно вишикувались до стел – герої ... Читать дальше »

Просмотров: 1532 | Добавил: wernega | Дата: 10.05.2015 | Комментарии (0)

Сьогодні, 9 травня, олександрійці сповна і з гордістю відсвяткували  День перемоги -  її 70-ту славну річницю. З 9.00 години почали збиратися на центральні площі міста олександрійці, ветерани, учні навчальних закладів, ті, хто цінує історію, хто шанує минуле... Сформована колона в тисячу олександрійців рушила традиційним шляхом до Братської могили в якій покояться воїни-визволителі Олександрії, підпільники, партизани – переможці, хто своєю героїчною смертю здобув мирне життя. Як ніколи - кілька тисяч городян прийшли цього весняного дня до священного місця, щоб вкотре засвідчити свою повагу, шану і  данину світлої пам`яті. Чи не вперше ми побачили рідних з табличками на яких зображені  ветерани війни, які вже відійшли в потайбіччя…Волосаньок Прокіп Петрович, помер у 97 років, підполковник. Виступаючи ... Читать дальше »

Просмотров: 2060 | Добавил: wernega | Дата: 10.05.2015 | Комментарии (0)