Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
07:37
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 10 » Перемога добра над злом!
01:16
Перемога добра над злом!

Сьогодні, 9 травня, олександрійці сповна і з гордістю відсвяткували  День перемоги -  її 70-ту славну річницю. З 9.00 години почали збиратися на центральні площі міста олександрійці, ветерани, учні навчальних закладів, ті, хто цінує історію, хто шанує минуле... Сформована колона в тисячу олександрійців рушила традиційним шляхом до Братської могили в якій покояться воїни-визволителі Олександрії, підпільники, партизани – переможці, хто своєю героїчною смертю здобув мирне життя. Як ніколи - кілька тисяч городян прийшли цього весняного дня до священного місця, щоб вкотре засвідчити свою повагу, шану і  данину світлої пам`яті. Чи не вперше ми побачили рідних з табличками на яких зображені  ветерани війни, які вже відійшли в потайбіччя…Волосаньок Прокіп Петрович, помер у 97 років, підполковник. Виступаючи перед  учасниками Дня Перемоги, міський голова С.К.Цапюк наголосив, що це особливий день в історії  українського народу, який пройшов горнило найжорстокішої війни  в світі,і вистояв, перемігши ненависну  чуму – фашизм.

-Ми ніколи  не забудемо подвиг наших батьків і дідів, ми ніколи не забудемо звитяжну працю в тилу, підпільників, партизанів, тих, хто наближав Перемогу.  Ми ніколи не забудемо подвиг сьогоднішніх учасників АТО, котрі  відстоюють нашу незалежність на східних рубежах України. Ми ніколи не забудемо  нашу славну історію України. Наше завдання – будувати процвітаючу країну, без війни, у мирі  і злагоді. Сьогодні 20 новобранців прийняли священну присягу на  вірність служіння Україні. То, ж нехай  ці молоді хлопці -солдати ніколи не зазнають у своєму житті жахіття війни.

Єпископ Олександрійський  і Світловодський Боголєп  у своєму звертанні до мирян відмітив величну роль миротворства, божого благословіння:

-Це була перемога добра над злом. Ми не повинні сьогодні шукати в історії  політичний підтекст. Народ ішов захищати свою родину, свою країну, він прагнув мирного життя. Він не ставив собі  іншу ціль. Він ішов захищати своє майбутнє. Наше завдання зберегти, примножити пам’ять і передати її наступним поколінням, щоб і через віка люди знали і цінували День Перемоги, як день нового життя, дарованого Богом.  Церква, як любляча мати, завжди з народом. Нам треба розуміти  правду історії. Я особисто не бачив у війні ідеології, я бачив  доблесть, героїзм, самопожертву.  У мене в руках записник В.Марченка, астраханського хлопчака,  який  звільняв  Куколівку. У його записах немає політики - у них життя воїна, його тривоги і надії, його віра в перемогу...  Дуже прикро, що школярі не знають історію війни… Це трагедія сьогодення.  Прийшов час примирення, час єднання, бо від  цього залежить міцність України.  Перемога – це не лише символ, це свято  вічне і непорушне.  Зі злом і гріхом не можна миритися, бо воно умертвить. Нехай Бог укріпить наші сили на шляху миру і благополуччя". 

Л.Комлєва від імені чорнобильців наголосила, що  1243 учасника ліквідації аварії на ЧАЕС, з яких понад 300 вже померло,  також стали на захист народу проти підступного та смертельного ворога у  1986-му році, прикладом  мужності і стійкості для багатьох став подвиг ветеранів ВВв.

Вічна пам`ять  усім, хто поліг, вічна дяка живим, хто сьогодні залишається бути прикладом для наслідування кращих рис людини-воїна-переможця. Вічна слава  героям, що принесли нам мир і свободу в далекому 1945-му. Де б ти була, Європа, якби  український народ, не віддав життя своїх 14 мільйонів  кращих синів і дочок на вівтар світової перемоги над нацизмом?  Квіти, хвилина мовчання, низький уклін загиблим героям…Скорботна мить,  що утверджує  віру і радість нашого буття заради якого полягли герої Великої Вітчизняної  війни 1941-1945 років.

По завершенні урочистостей,  учасники бойових дій  ВВв були запрошені на святковий концерт до міського Палацу культури та відпочинку. Переповнена зала глядачів – це знак глибокої вдячності за світле  і щасливе життя на протязі останніх повоєнних років… Це данина тим, хто поліг захищаючи нашу Вітчизну заради майбутнього життя.  Подяки від міського голови, подарунки, почесною відзнакою губернатора Кіровоградщини С.Кузьменка відзначена Л.П.Томіліна.

Пісні, вірші, танці на військову тематику. Композиції, постановка концертної програми,  високий творчий талант виконавців,  їх  проникаюча  участь, переймання тим часом, коли перемога дідів -  стала їх перемогою, принесли олександрійцям незабутні хвилини торжества незгасаючої віри в світле майбутнє  України та Олександрії.

І.Мельник                      

Просмотров: 2061 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]