Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
23:14
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 10 » «Зменшення шкоди» не на користь олександрійцям
23:12
«Зменшення шкоди» не на користь олександрійцям

 Сьогодні відбулася неординарна подія. Громада м-ну «Перемога», зокрема члени ГО «Нова хвиля»,  повідомили керівника ГО «Шлях до життя» А.Тримбача, який опікується проблемами наркозалежних, про фізичні міри впливу на антигромадську поведінку наркозалежних.

Справа в тому, що  70 наркозалежних сьогодні знаходяться на державній програмі «Зменшення шкоди». Щоденно вони приїздять на «Перемогу», щоб отримати в наркодиспансері  метадон (один зі легких наркотичних препаратів). Але після отримання  дози спокою не мають жителі мікрорайону. На зупинках вони ведуть себе аморально, грублять, засмічують своїми шприцами територію навколишніх будинків.

Терпець людей дійшов до крайньої межі. Ініціативна група готова вже була фізично розправитися з ганебною поведінкою тих, хто приносить перш за все горе собі, своїм рідним та громаді міста.  Віл-інфекція, що може бути страшнішим для людей!

Відбувся діалог на досить високих попереджувальних тонах. З одного боку мешканці «Перемоги»  О.Дяченко, К.Слівенко та О.Ящук в один голос заявили, що не вперше попереджають наркозалежних про їх антиморальну поведінку.

- Займаються антисанітарією (опльовані лавки на зупинці, кидають шприци де заманеться), грублять людям, погрожують розправами… Розумієте в стані афекту вони здатні на будь-що. Ми їх неодноразово попереджали. Вони не роблять висновків. Нашому терпінню прийшов кінець. Усі добре знають, що сюди вони їдуть на таксі, тут же таксисти їм і продають наркотики. Всі це бачать і знають. Лише наша поліція цього не бачить і не знає. Якщо він сюди приїхав на таксі, то в нього є кошти і на зворотній шлях до міста… В аптеці купують димедрол упаковками...      

    Зі свого боку захищалися жінки - залежні від наркотиків:

- Ми спокійно, не порушуючи громадського порядку, приїхали отримали свою «дозу» (таблетки від 5 до 220 одиниць, - авт.) і поїхали додому. Ми не колимося, ми хворі люди, інваліди, ми не відповідаємо за поведінку інших...

  Мешканці «Перемоги» також висловили великі побоювання, що це не скінчиться добром. Адже був уже випадок, коли дитина наступила на шприц, а потім батьки поїздили по лікарнях… - Безумовно, що  ці хворі люди заважають нам спокійно жити.     

Третейським суддею у даному конфлікті, що може перерости в фізичні сутички, виступає А.Тримбач, який опікується нещасною долею тих, хто потрапив в складні життєві умови:

- Мені зателефонували обидва  учасники конфлікту, щоб  разом розібратися – дійти до порозуміння. Розумію, що наркозалежні сьогодні знайшли державну підтримку – їх визнано хворими людьми. Вони знаходяться під програмою «Зменшення шкоди», коли під постійним наглядом лікарів... З іншого боку – їх поведінка, справді, викликає занепокоєння, адже вони негативно впливають на інших. Зокрема, на підростаюче покоління… Тому обурення мешканців «Перемоги»  можна зрозуміти. Я хотів би, щоб сьогоднішній конфлікт не перейшов межу законності. Здоровий глузд повинен стати вище фізичної сили. Домовилися, що саме так і буде… Почекаємо.

І.Мельник                           

Просмотров: 1061 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]