Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
28.04.2024
01:46
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Сентябрь » 7 » Життя – то вічна боротьба добра зі злом?
21:24
Життя – то вічна боротьба добра зі злом?

Сусід міняв вдома шпалери. Приніс мені  шматки. Газета «Известия» за 1978 рік , 27 лютого. Що писала центральна газета депутатів СРСР? Писала, зокрема, про війну в Лівані (стаття «Израненная земля») , де ізраїльтяни  захопили кілька населених пунктів і утримують їх. Організація ООН висловила рішучий протест, щоб ворог звільнив територію Лівану. СРСР Висловив свою тверду позицію, щодо припинення військових дій…

І сьогодні, коли вже пройшло 36 років, Ізраїль знову воює в Палестині.  В інших статтях говориться   про миролюбчиві ініціативи  керівництва СРСР  щодо зупинки гонки озброєнь в ракетній галузі США, щоб врятувати світ від ядерної війни. І тоді переймалися миром. А сьогодні, щось незрозуміле твориться на  українській землі. Та країна, що сповідувала десятки років мирні ініціативи, рятувала світ від ядерної війни, агресії США ( В`єтнам), сьогодні стала спиною до України – найближчого по духу і тілу народу. Перечитав усі статті.  У кожній з них головне чим живе СРСР – це збереження миру на планеті. Зупинка гонки озброєнь,  утримування США від необдуманих кроків і агресії проти країн, що борються за свою незалежність (Ефіопія, Ліван, Палестина, В`єтнам, тривога за китайські стосунки, що погіршились, про югославські проблеми та ін.). Скажіть, що змінилося? Сьогодні «вплив» США не зменшився Ірак, Афганістан, Іран, колишня Югославія (що роздроблена на міні-держави) , і наша ненька-Україна. Не хочеться, щоб наша країна пройшла шлях Югославії. Не дай, боже!

Я свого часу, в 1985 році, відвідував Федеративну Соціалістичну Республіку Югославію. Це була країна взірець  для всього соціалістичного табору світу.  Я вперше побачив, що таке справжній  соціалізм: товари на любий смак,  ринкові відносини – ціни змінюються щотижня – у бік зменшення;  рівень життя, відпочинок, послуги, дороги, культура… на родину по 2 автомобілі, відсутність крадіжок… І зараз  цієї країни не існує.

 Невже не вистачить мудрості в молодих керівників обох держав, щоб утримати світ від нової світової війни. Л.Брежнєв, його оточення -  середній вік понад 70 років, був мудрішим і розумнішим, що не дав розперезатися  агресивній  політиці США. Зберегли мир від третьої світової війни?  

Вірю, віриться, що розум і відповідальність керівників конфліктної ситуації, що сьогодні знищує сотні українців,  прийде до мирного урегулювання та стабілізації.  Ми повинні жити в мирі  і злагоді з усіма, хто хоче миру і дружби.  Прийде час, прийдеться  по-новому вчитися дружби, добросусідських відносин, економічних зносин… Все буде – інакше і не може бути. Скоріше б це трапилося. У мене вся рідня по батьковій лінії проживає  в Донецьку та Червоноармійську. Я знаю з перших вуст, що таке бути під артобстрілом і від «чужих», і від «своїх».  Живуть в підвалах – бояться всіх, хто зі зброєю в руках…

Чекають і надіються, що Президент П.Порошенко віднайде шляхи порозуміння з В.Путіним, інакше громадянської війни не уникнути на Сході.

Іван Мельник                    

Просмотров: 445 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]