Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
18:54
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Сентябрь » 11 » Заради життя людини
10:39
Заради життя людини

Все частіше і частіше можна почути, що в нашому середовищі все частіше опаляються випадки суїцидів, коли людина свідомо чи несвідомо йде з життя. Причин такого вибору дуже багато: нерозділене кохання, зрада – це було раніше. Зараз статистика свідчить, що через важке життя, війну на Сході, безрошів`я та безробіття, тяжкі невиліковні хвороби - таких випадків значно більше. І недивно, що в передсмертних записках схожі тексти « Не бачу сенсу далі жити при такій ситуації», або « не бачу завтра».  Смерть нічим не можна виправдати, а коли  вона приходить з власної ініціативи – це найтрагічніше, що може бути в житті.

Щоб застерегти, попередити та дати певний шлях до виходу з стресу, коли людина готова на останній  крок у своєму житті, голова  ГО « Шлях до життя»  Анатолій Тримбач організував  акцію приурочену збільшенню суїцидів  на Олександрійщині за останні  кілька днів.  Отримавши відповідний дозвіл від міської влади, при охороні поліції,  така акція відбулася на мікрорайоні Перемога.   

- Акцентуючи увагу   на останніх випадках самогубства, наша організація вирішила провести профілактично-роз’яснювальну роботу серед мешканців Перемозького мікрорайону. Сьогодні  присутній психолог, який в разі необхідності може надати психологічну підтримку усім бажаючим. У заявочному списку ми вказали, що готові провести  ще й  профілактичну роботу –  тест – перевірку на ВІЧ- інфекцію, бо число захворювань постійно зростає в  Україні, - почав свою розповідь голова ГО "Шлях до життя" Анатолій Тримбач. - Попередити цю тяжку хворобу  можливо. Для цього і діє ГО «Шлях до життя», яка своєю основою функцією вважає застережи ти людей від можливого захворювання, а в разі  хвороби – надавати можливу допомогу. З 2017  року хворих  на СНІД будуть лікувати в Україні, а не заліковувати. Буде діяти  відповідна програма. З цією хворобою можна  жити, якщо дотримуватись усіх правил її лікування та способу життя.  Люди по різному  відносяться до цієї хвороби. Одні йдуть до лікаря, а інші – накладають на себе руки. Кілька років тому, наша підопічна, наркоманка,  медики  в  якої виявили ВІЧ-інфекцію, вирішила піти в небуття. І лише  щасливий випадок зберіг їй життя, бо  це  відбувалося в лікарні – лікарі не дали  це їй зробити. Сьогодні ця жінка живе повноцінним життям, лікується, дотримується всіх вимог. Думаємо, що 200 чоловік сьогодні зможуть вкотре пересвідчитись у тому, що вони здорові, пройшовши в нашій  палатці експрес-тестування. Люди йдуть, бо не всі сьогодні в змозі  викласти чималу суму на подібний аналіз. Не проводимо тестування особам, які не досягли повноліття – 18 років. Родинами приходять. Разом з друзями, з сусідами.  Наша справа – загальносуспільна. Це здорова нація,  це - сильна держава, це – здоровий генофонд української нації.  Вкотре подібну акцію  підтримав депутат  Олександрійської міської ради А.О.Коломійцев.  Ми вдячні людям за розуміння, за довіру, адже з кожним роком все більше хворих йде до нас за порадою, за допомогою.  Той хто хоче жити, той бореться за життя, яким бо воно не було складним.    

В п`ятницю, 9 вересня я побував на цьому мироприємстві. За  30 хвилин експрес-тестування  пройшло 15 осіб. 

І.Мельник

Просмотров: 1002 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]