Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
19:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Май » 9 » Вітання від президента «Олександрії»
08:30
Вітання від президента «Олександрії»

День Перемоги - 69 років тому над Рейхстагом  було піднято червоний прапор, який оповістив світ про знищення фашизму в Європі.  Потомки-європейці  повинні це добре пам`ятати, хто дав їм волю і розвиток!

Напередодні 9 травня, щорічно президент ПФК «Олександрія»  Сергій Кузьменко вітає колишніх фронтовиків-ветеранів олександрійського футболу. На жаль, роки беруть своє. Ще минулого року живі були і Тарта, і Тертичний, і Настусенко… рідшають ряди.

Михайло Платонович Горовецький, незмінний капітан колишнього «Шахтаря» з 1945 по 1955 роки, згадує:

- Прийшов з фронту. До речі, вся наша родина в складі 7 чоловік воювала, і всі залишились живі. Покалічені, але живі вернулись додому.  Вернувся і я. У боях За визволення Риги та Кінігсберга (тепер Калінінград, - авт.) отримав дві найвищі солдатські нагороди – медаль «За отвагу». Воював, як  і усі… мріяв про повернення додому…

Тоді грали у футбол інший, він був більш культурним, спокійним, не таким агресивним, як сьогодні. Хочеться побажати ветеранам, народному депутату С.Кузьменку міцного здоров`я,  футбольного довголіття, щоб наша команда грала в  вищій лізі. Треба довести собі і всім, що олександрійці здатні, попри всі негаразди сьогодення, розвивати спорт, що є запорукою- гарантом миру і спокою в державі. Ветеранам, щоб ще не один раз ми в такому тісному за святково вбраному столі  могли поспілкуватися, згадати друзів, однополчан, колег…

Концерт, подарунки, квіти, тепло і увага розчулили серця  ветеранів. Від імені футбольного клубу «Олександрія» з вітальним словом звернувся його директор Дмитро Кітаєв:

-Я хочу сказати слова глибокої вдячності від молодого покоління українців за ваш великий вклад у Перемогу. Ви не пожаліли себе, йшли до цього світлого дня довгі роки. Ні рани, ні  смерть не зупинили вас у прагненні дати світу мир. Ми ніколи не забудемо ваш  безсмертний подвиг  в ім`я  нашого сьогодення.

Кілька годин ветерани мали змогу спілкуватися, послухати пісні воєнних років, поділитися своїми спогадами з журналістами та молоддю. Як  сказала Н.В.Суслова, прочитавши свій новий вірш про сьогоднішні події  в країні:

- Ми хочемо неділимої неньки –України. Розбрат і  війни нам не потрібні. Ми мирний і трудолюбивий народ. Ми наведемо лад у своїй державі і самі. Якщо нас так шанують, як сьогодні, то гарне завтра в нашої країни обов`язково буде. Якщо таке відношення до старшого покоління постійно демонструє вже не один рік ПФК "Олександрія"  та його керівництво на чолі з Сергієм Анатолійовичем Кузьменком - все буде гразд. Велика подяка молоді, яка, я  твердо вірю в це,  збудує заможну  та квітучу Україну. 

Іван  Мельник           

Просмотров: 533 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]