Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
09:47
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 15 » Віддайте честь належну ветеранам
15:45
Віддайте честь належну ветеранам

13 лютого в районному Будинку культури відбулися урочистості з нагоди 27-х роковин закінчення  виводу радянських військ з ДРА.  З Олександрійщини за роки афганської війни горнило пройшло понад 100 молодих юнаків та офіцерів. Чотирьох і сьогодні рідня оплакує А.Ковтуна, А.Рощика, В.Вибрика та А.Кононова)…

 У президії почесні гості: перший заступник голови РДА Ю.Л.Коваль,  його заступник Б.А.Куруп, керуючий справами РДА О.В.Лисенко, голова обласної організації спілки ветеранів  воїнів- інтернаціоналістів  В.Остащук, голова  ГО «Олександрійська районна спілка ветеранів в Афганістані( воїнів-інтернаціоналістів)» В.М.Кондрескул. 

  Перший заступник голови РДА Ю.Л.Коваль, звертаючись до воїнів-інтернаціоналістів,  відмітив, що були різні думки з приводу афганської війни. Чи потрібна вона була? Історія розсудить. Тодішні події в світі  вимагали саме такого рішення…

Зараз ми повинні  пам`ятати про загиблих, виховувати у молодшого покоління високі почуття вірності ідеалам захисту рідної країни. Ваш приклад хоробрості, мужності і сьогодні слугує на Сході. Ви першими пішли боронити рідну землю і довели ворогу, що йому нас не здолати. Ви першими очолили волонтерський рух. Миру і добра Україні, щастя і добробуту українцям.

Голова Кіровоградської обласної організації  воїнів-інтернаціоналістів  В.Остащук відмітив велику роль Олександрійщини в змаганнях з  військово-патріотичного  багатоборства, займаючи перші місця, що служить прикладом виховання юного покоління готового стати на захист рідної домівки.

Воїни-інтернаціоналісти першими, добровольцями, пішли захищати наші рубежі на Сході України.  Вони перші серед волонтерів, вони доставляють вантажі на передову, будують захисні споруди, займаються обміном полонених, повертають загиблих, модернізують  зброю… Тому за активну волонтерську роботу, що спрямована на відстоювання незалежності України Подякою та подарунком (від побратима, колишнього мешканця Олександрії) нагороджується голова ГО  «Олександрійська районна спілка ветеранів в Афганістан і(воїнів-інтернаціоналістів)» В.М.Кондрескул.                      

 Звертаючись до своїх побратимів  В.М.Кондрескул підкреслив, що дружба, вірність і повага, честь і  самовідданість і зараз служить прикладом, як треба любити свою землю, домівку, свій народ.

Війна на Сході вкотре доводить, що дух свободи української нації незламний, що колишні  воїни-інтернаціоналісти і  зараз там, на передовій допомагають захищати свою незалежність. Від імені нашої спілки  виносимо велику подяку РДА, особливу нашому побратиму, воїну-афганцю О.В.Лисенку, який координує і  допомагає  вирішувати організаційні питання. Велика допомога  всім фермерам, сільгосппідприємствам району, які  майже два роки активно допомагають продуктами харчування, одягом, технікою нашим бійцям на Сході.  Сьогодні мені приємно вручити 27 воїнам-інтернаціоналістам  нагороди – медалі «За звитягу», щоб ще раз наголосити, що країна не забуває своїх героїв, що вони і сьогодні в бойовому строю на передових рубежах.
Кіборгівець О.Мосулега, який отримав тяжкі поранення, але жага до життя, переборола щупальця смерті, що вже схопили тяжкопораненого бійця, який одним із останніх утримував аеропорт – він вижив всім смертям на зло… Він на реабілітації. Йому ще треба перенести складну операцію, але він і завтра готовий  йти туди, щоб ворог сюди не прийшов…
Якби не волонтерський рух, де першими були воїни-інтернаціоналісти, якби не такі, як   ТОВ «УкрАгроКом», як А.І.Кузьменко,  О.Йонік, А.Кравченко, які постійно надають  велику гуманітарну допомогу…, то повірте ворог захопив би значно більшу територію нашої української землі.  Завдячуючи допомозі волонтерів,  ми і сьогодні даємо достойну відсіч ворогу, і перемога буде за нами.    
Концертна програма, яку організував  відділ культури та туризму Олександрійської райдержадміністрації, приніс колишнім воїнам афганської війни незабутні хвилини спомину, дяки за вірність служіння Батьківщині.

 Т.Бесараб, яка 2 роки була медсестрою в Кабулі, як ніхто предметно відзначила:

- Хлопці, давайте не будемо забувати  тих, кого сьогодні оплакують рідні та близькі. Понад 70 наших українських воїнів і досі в Афганістані. Вони не можуть нічого сказати, бо басмачі їм язики відрізали, вони і досяг рабують, вони і сьогодні чекають нашої допомоги. Війна на Сході - хіба ми думали, що будемо колись вбивати один одного. Матері закликають всіх покласти зброю – помиритися і далі жити в мирі  дружбі. Ця війна  нікому не потрібна, вона незрозуміла, антиморальна, антигуманна, антинародна …        

 Віддайте честь належну ветеранам.             

І.Мельник  

Просмотров: 1269 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]