Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
08:31
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 14 » Вандалізм по-олександрійськи
00:31
Вандалізм по-олександрійськи

Виховання починається в утробі матері.  "Ще там, - як казав покійний Кузьма («Скрябін»),- десь там,  глибоко в серці повинно бути зашито все краще:  і чемність, і вихованість, і культура, і патріотизм".  Характер людини, її поведінка закладаються до 5-ти річного віку. Встигли батьки, коли ще дитя спить  впоперек ліжка, привити вихованість, культуру поведінки, доброту, ввічливість і повагу, - все буде добре в подальшому, не встигли – не займались вихованням – чекай  в майбутньому біди.

Олександрія – місто нашого з вами життя. За останні роки, невпізнанно змінившись, стало містом квітучої краси. Затишним і охайним, чистим  і світлим, зеленим і квітучим від різноманіття кольорів квітів, що буяють на його вулицях, площах, у скверах і паркових зонах. Ремонтуються  пішоходні тротуари, дворові території, вулиці і автобусні зупинки, встановлюються лавки для відпочинку  – це неповний напрямок діяльності керівництва Олександрії, його підрозділів в напрямку поліпшення умов проживання  в ньому мешканців.       

Подібні  зміни відбуваються і навколо освітніх закладів. Клумби, квіти,  сучасні декоративні  огорожі підкреслюють завершеність навчального комплексу.  Здавалось, що всі люди добре розуміють, що все, що змінює наше з вами життя на краще, наших дітей, задовольняє  наші потреби -  повинно відповідно оцінюватися олександрійцями  і, зберігатися для наступних поколінь. Не можна бути лише невдячними споживачами позитивного...   

Тридцять років – це вік вже сформованої повнолітньої молодої людини, з власною сім`єю, дітьми, турботами і, культурою… Та ще й досі не звикла деяка категорія молодиків примножувати гарне і корисне. Навпаки – займаються вандалізмом. Так, днями кілька молодих людей, яким за 30, які були напідпитку, віднайшли оригінальний спосіб розважатися вночі, спробувати свої  фізичні сили  – потрощили 5 секцій огорожі навколо території ОНВК «ЗНЗ I-II  ступенів №17-ліцей».

Директор навчального закладу О.Терентьєва  з  розпачем розповіла, що в ніч на 28 липня троє нетверезих чоловіків  почали ламати  декоративну бетонну огорожу. Нічному охоронцю вдалося затримати одного із розбишак.  Відразу було повідомлено в міський відділ міліції про хуліганські дії молодиків. Протягом  майже 40 хвилин охоронцю вдавалося утримувати злодія. І все ж якоїсь миті тому вдалося  вирватися з рук охоронця, і втекти. А що правоохоронні органи? Приїхали через 40 хвилин після виклику. Склали протокол, опитали свідків і на цьому все. Дивно, чому так довго не поспішала слідча група на затримання злочинця, якій би в подальшому значно легше було б вести оперативно-слідчі дії по гарячих слідах...Це питання до них.

- Щойно, навесні завершили встановлення  декоративної огорожі  по фасадному периметру території ліцею, дорожня служба на днях капітально відремонтувала тротуарну доріжку вздовж огорожі, і тут  таке неподобство, - наголосила директор навчального закладу. –Звісно, що буде зроблена заміна зламаних  секцій, але це ж кошти територіальної громади. Краще вони б були використані на інші більш нагальні потреби, - наголосила директор навчального закладу.   

Подібні прояви хуліганства – вандалізму неодноразово мали і мають місце на території ЗНЗ  I-III ступенів №6 та  НВО «Олександрійська гімназія ім. Т.Г.Шевченка – ЗНЗ І-ІІ ступенів – школа мистецтв», де виламані ціл прольоти паркану на десятки метрів. Це навмисне ламання  декоративної огорожі. Коли ж наші олександрійці навчаться, стануть вихованими,  зрозуміють, що все, що сьогодні з`являється нове, яке оточує нас, даючи нам задоволення від покращеного комфортного перебування в місті – це наше спільне, це для нас, для ваших дітей. Сьогодні зламав огорожу, завтра поцупив  вазон з квітами, яким милуються тисячі, а там і до в`язниці поряд. Чому навчать своїх дітей такі батьки? 

І.Мельник                          

            

 

Просмотров: 1369 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]