Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
03:49
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 16 » В учнів будуть повноцінні весняні канікули
14:15
В учнів будуть повноцінні весняні канікули

Учні олександрійських шкіл будуть мати повноцінні весняні канікули.  Про це повідомила начальник управління освіти, молоді і спорту міської ради В.А.Горенко:

- З 8 лютого 7843 учня всіх загальноосвітніх шкіл Олександрії сіли за парти для виконання навчально-виховного процесу. Вимушена зупинка навчання з 19 січня по 8 лютого, звичайно внесла свої корективи. З одного боку карантин зупинив масову епідемію захворювань серед учнівської молоді, а з іншого – треба надолужувати відставання в навчальних програмах.
- Яким чином учні будуть наздоганяти відставання в навчально-виховному процесі. Йшла мова про суботи і навчання  під час весняних  канікул? Міністерство освіти і науки України рекомендувало всім закладам освіти не позбавляти права дітей на весняні канікули та за рахунок вихідних - субот. Чи буде управління освіти, молоді і спорту м. Олександрія керуватися даними рекомендаціями?
-  Управління освіти, молоді і спорту міської ради отримало рекомендаційні заходи з  Міністерства освіти і науки України. У даному зверненні міністерство звертає увагу керівників навчальних закладів на те, що навчальні заклади не повинні перевищувати тижневого гранично допустимого навчального навантаження на учнів, визначеного Державними санітарними правилами, та врахувати, що тривалість канікул протягом навчального року не може бути меншою 30 календарних днів, а навчальний рік у загальноосвітніх навчальних закладах закінчується не пізніше 1 липня.
- Які конкретні пропозиції треба врахувати?
- міністерство радить ущільнити подачу навчального матеріалу; дистанційність навчання; більше давати школярам домашніх завдань для самостійного опрацювання; дозволено змінити розклад занять, але не збільшуючи кількість уроків на тиждень. Згідно навчально-виховного плану 2015-2016 року, весняні канікули мають розпочатися 26 березня і тривати до 3 квітня. Цими рекомендаціями визначено, що карантинні заходи не можуть бути причиною зменшення заробітної платні вчителям за умови, якщо вони виконували іншу організаційно-педагогічну роботу.

     І.Мельник    

Просмотров: 1188 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]