Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
07:18
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 3 » У нас будуть свої лікарі
01:16
У нас будуть свої лікарі

 Кіровоградщина в освітньому процесі рухається вперед, Життя не повинно зупинятись. Скільки років мріяли мати свій медичний вуз і він таки буде в Кіровограді...Ще з літа велася  підготовча робота у напрямку переїзду Донецького медуніверситету до нашої області...

1 лютого на апаратній нараді голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко повідомив, що медуніверситет в Кіровограді буде.
Торкнувшись питання реформування у 2016 р. медичної галузі області, С.А.Кузьменко особливу увагу звернув на важливість підготовки кваліфікованих спеціалістів для медичних закладів області. Адже, за словами посадовця, на Кіровоградщині сьогодні відчувається гострий брак медпрацівників, зокрема, існує більше 1,3 тис. вакансій лікарів. – Це означає, що будь-які наші намагання покращити ситуацію у медичній галузі будуть недостатніми, допоки ми не вирішимо саме кадрове питання. Цю проблему ми намагаємося розв’язати протягом останніх років, але, на жаль, більшість наших студентів, які навчаються в інших містах, по завершенні медичних вишів приймають рішення залишитись за місцем навчання, – констатував С.А.Кузьменко.
– Аби зрушити цю проблему з місця, нами у минулому році було проведено низку зустрічей з керівництвом Донецького національного медичного університету, внаслідок чого було прийняте спільне рішення про розміщення у Кіровограді відділення зазначеного навчального закладу. Ми також провели перемовини з Національною поліцією України, з тим, аби передати приміщення колишнього юридичного інституту на баланс Міністерства охорони здоров’я України, аби там могли навчатися майбутні медики. Проте, допоки це питання розглядається, вже прийняте рішення про оренду зазначеного приміщення, що дасть можливість вже у нинішньому році розпочати там навчальний процес. Завдяки цьому ми зможемо нарешті досягти прориву у питанні забезпечення медичних закладів області власними спеціалістами, – наголосив голова облдержадміністрації.
Очікується, що вже у квітні нинішнього року розпочнеться перший набір абітурієнтів до кіровоградської філії Донецького національного медичного університету, де навчатимуться близько 500 майбутніх медиків.

Сайт КОДА 
 

Просмотров: 1478 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]