Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
13:29
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 31 » Свято нашого буття
20:35
Свято нашого буття

30 серпня Олександрія відмітила свій День міста та День Шахтаря. Без особливого пафосу і надмірної  пишності  пройшли міські заходи. Зранку велопробіг;  біля фонтану  виставка рбіт народних умільців городян;  молебень напередодні навчального року… А о 15. 00 міський Палац культури радо вітав кращих представників  колишньої шахтарської слави - вугільників  та олександрійців, які досягли значних результатів у своїй праці та діяльності в ім`я та на благо рідного міста. Олександрійці, незважаючи на надзвичайно складну суспільно-політичну ситуацію в країні, коли наша країна виборює дорогою ціною мир і  злагоду,  прийшли, щоб засвідчити свою повагу до тих, хто робить наше життя кращим, світлішим і радіснішим.

На свято прибув міський голова С.К.Цапюк, народний депутат А.І.Кузьменко, адміністрація міста, запрошені гості та олександрійці.

- Є чим гордитись Олександрії, бо свого часу, завдячуючи славній та тяжкій праці  шахтарів було побудовано місто гірників-шахтарів. З невеличкого  містечка за кілька десятиліть  виросло  індустріальне промислове місто обласного підпорядкування  в якому головними галузями була буровугільна галузь та машинобудування, - про це  у своїй вітальній промові  відмітив міський голова С.К.Цапюк.  – Нехай сьогоднішні біди, війна якнайскоріше закінчиться, бо у нас дуже багато роботи попереду, щоб зробити місто таким, яким його хочуть бачити городяни: квітучим, заможним і щасливим для життя.  Влада робить все можливе, щоб  у часи випробувань війною,  утримувати і розвивати соціальну сферу в місті. Ми зробимо все, щоб  тарифи на тепло, щоб комунальні послуги були не лише якісними,а й доступними, ми будемо  відбудовувати наше місто.  Нам потрібен мир, нові робочі місця, нові заводи і фабрики.
Привітала  міська влада кращих вугільників міста почесними  Грамотами та подарунками. Цього року 3-х видатних олександрійців відзначено  високою  відзнакою «За особливі заслуги перед Олександрією» - це  І.Баранов, директор Олександрійського вищого  училища культури та викладача училища С.Ярового, а також депутата міської ради, підприємця А.Горошка. А почесним громадянином міста депутатським  корпусом  обрано ветерана ВВв, інваліда першої групи, партизана Г.Ф.Нікітенка. 90- річний ветеран і досі є прикладом мужності, незламності , уособлення честі і порядності.

 Пам’ятні стрічки  та подарунки цього дня знайшли  всіх почесних громадян Олександрії.   

Перша пара, що зареєструвала свій шлюб  у день свята – подружжя Рогових та батько новонародженої  Ані  С.Ковальчук отримали  подарунки з рук народного депутата та міського голови. Кращі голови квартальних комітетів відзначені  Почесними Грамотами обласної державної адміністрації(Т.Сохань та Г.Пасічник).

Народний депутат А.І.Кузьменко, вітаючи олександрійців,  відмітив:

- Це славний день шахтарів, які прославили Олександрійщину. Олександрія друге місце в області, що є центром культури, центром спорту, центром сільськогосподарського виробництва. Я впевнений, що Президент України П.Порошенко вирішить позитивно питання  сьогоднішнього непорозуміння, вживе наполегливих заходів, щоб  запанував  мир і спокій в державі.  Є напрацювання в відновленні буровугільної галузі Олександрії, але інвестор в силу подій на сході боїться вкладати кошти в економіку. Обласна адміністрація, Уряд  розуміють, що буре вугілля – це тепло і затишок в наших оселях, це енергетична безпека держави.  Вітаючи олександрійців  з Днем міста, хочу побажати  всім міцного здоров`я, родинного затишку і щастя, добробуту і наснаги на хороші справи, які дадуть нашій країні новий подих, нове життя на яке наш народ заслуговує.  
Єпископ Олександрійський і Олександрійський Боголєп  у своєму зверненні до присутніх у залі наголосив, що усі ми разом несемо  відповідальність за єдність, за спільну працю, за талановитих людей. Але ми не повинні забувати про віру , яка допомагає пережити потрясіння. Людина завжди повинна  перебувати в радості, а в печалі  - ніколи не пригнічуватись. Треба бути  сильними, чесними і  милосердними. В єдиному духовному пориві ми побудуємо краще життя.        
Завершилося  урочисте зібрання святковим концертом аматорів художньої самодіяльності. Уся концертна  була пронизана почуттям любові і поваги до рідної землі, національної гідності, прагнення до миру і злагоди в суспільстві. У вірі, надії і любові до людей ми обов`язково здобудемо щасливе життя.                          

Просмотров: 1251 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]