Поздравляем Вас Гость
Вторник
30.04.2024
13:25
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Ноябрь » 28 » Скільки Олександрія недоотримала коштів з держбюджету, відправляючи бюджетників в неоплачувану відпустку?
04:05
Скільки Олександрія недоотримала коштів з держбюджету, відправляючи бюджетників в неоплачувану відпустку?

Окрему увагу міський голова С.Цапюк на прес-конференції приділив питанню виплати заробітної плата працівникам бюджетної сфери.

- На сьогоднішній день усі виплати здійснюються вчасно. Якщо міський бюджет отримає державну субвенції у грудні, освітяни та медики одержать заробітну плату ще до кінця року, в іншому ж випадку її виплатять у січні 2015 року, - наголосив міський голова.

Змінилася дещо риторика голови в силу сьогодення. Ми не почули про те, щоб  вчасно виплатити зарплати освітянам, медикам, працівникам культури та спорту, комунальній сфері в грудні місяці, міській владі Олександріїт доводиться  відправляти бюджетників у неоплачувані відпустки. Міністерство фінансів  не додало міським громадам частину коштів. І тепер С.Цапюк відправляє працівників бюджетної сфери у відпустки за власний кошт.

Знаю, що були розіслані відповідні листи з кабінету Уряду перед виборами з рекомендацією виплатити зарплати бюджетникам. От тільки з яких джерел взяти гроші, урядовці не уточнили. КМУ отримавє додаткові плюси: залікові очки лояльності з боку  народу (своїм голосуванням, - авт.), а відбувайлом стає місцева влада, та люди,  котрі не отримують в повінй мірі зарплатню - їх «відправляють у відпустки за власний кошт». Вже стало порочною практикою, що бюджети місцевих рівнів щорічно  недоотримують кошти від держави . А це  всі негаразди, що нам не дають нормально жити. А це  скажений ріст цін на все, а це інфляція, що з`їдає мізерну зарплатню та пенсії, а це зубожіння - бідність, а це будуть рости борги по сплаті за комунальні послуги, а це може привести до соціального зриву.   

Урядовці ж сміливо заявляють, що зарплатні і пенсії повністю профінансовані, однак свідомо розуміючи, що потрібних коштів не вистачає. Кабмін вкотре робить собі добру міну - піар, що він єдиний рятівник. Крайніми, як завжди, в негараздах боргів по виплатам є місцева влада. У результаті такої порочної практики в кінцевому результаті все рівно страждає народ, грошима якого латають дірки в держбюджеті.

Сьогодні доходи бюджетників урізали до мінімуму. Соромно, аморально було б владі постійно говорити до безкінечності про чергове «затягування поясів». Треба разом - спільними зусиллями знайти шляхи вирішення проблеми. Влада повинна чесно визнати  власні прорахунки, а не доповідати про міфічні успіхи та годувати місцеві бюджети "рекомендаціями".

І про це треба говорити, а не умилятися красивим обіцянкам урядовців. Португалія одна з найвідсталіших країн євросоюзу підняла мінімальну зарплатню до 500 євро, в нашій країні вона - 1200 грн, 600 з яких треба віддати за "комуналку".

І.Мельник

 

Просмотров: 488 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]