Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
15:14
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 5 » С.Кузьменко говорив про школи, про приїзд міністра, про новий пільговий рейс, про допомогу нужденним та про роботу поліції
22:28
С.Кузьменко говорив про школи, про приїзд міністра, про новий пільговий рейс, про допомогу нужденним та про роботу поліції

Земельні питання та проблеми ОСББ

5 жовтня губернатор Кіровоградщини С.А.Кузьменко провів  виїзний прийом громадян в м. Олександрія. На прийом до губернатора прийшли громадяни міста та району зі своїми наболілими проблемами, що не вирішуються в непростому сьогоденні України.

Одні прийшли за рішенням суду про виділення земельного паю. Так, гр. В. Верескун чекає вже кілька років своєї черги на виділення на території Андріївської сільської ради. Губернатор визначив термін – 2018-й рік, коли на той час закінчиться договір-оренди земельної ділянки, що і нададуть заявнику.

 Правління ОСББ «Арка» прийшло зі скаргами на буцімто незаконні дії КП «Житлогосп», що не хоче повертати кошти накопичені на особистому рахунку на час створення ОСББ. Так,  підприємство  повернуло лише 50 тис. грн. з 142 тис. накопичених, але за словами  першого заступника міського голови Л.Давиденко:

- Правління  ОСББ «Арка» вводить в оману присутніх та мешканців будинку, адже всі добре знають, що з даної суми частина коштів пішла на сплату обов’язкових податкових платежів, на встановлення карнизу, на завіз піску. Залишається борг 38 тис. грн., але головбух  КП «Житлогосп»  не бачить законного рішення як сплатити  цю суму. Єдиний вихід, щоб всі квартиронаймачі написали заяви і їм будуть повернуті кошти. Про це ми говорили неодноразово керівнику ОСББ  О.Гончаренку, але  він цього не хоче робити з певних міркувань,- наголосила Л.В.Давиденко.

(Пан О. Гончаренко красиво розповідав, як вони економлять кошти, коли мова йшла про заміну водопроводу в будинку. Але з кожного члена ОСББ, крім того, що вони сплачують уже новому правлінню кошти на утримання будинку, сплатили додатково ще по 100 грн. так званих  «благодійних на розвиток ОСББ». Чому  про це керівник й слова не сказав?, - авт.).

По даному конфлікту між КП «Житлогосп» та об`єднанням  С.А.Кузьменко відмітив, що підприємство не банк, який накопичує кошти. Це підприємство, що веде господарську діяльність витрачаючи їх на ті ж ремонти будинків.  І їх треба робити, як ремонтувати дороги, тротуари, дворові території і таке інше.

- Треба толерантно вирішувати всі протиріччя, якщо вони не вирішуються - існує  суд, що іменем закону  винесе  справедливе рішення, є ще й виконавча  служба. Якщо кажуть, що повернути кошти можливо лише за заявами мешканців будинку, то ви як голова правління попрацюйте, щоб люди подали заяви, і кошти будуть повернуті. Це буде справедливо і законно. Я знаю, що міський голова С.К.Цапюк  переймається, щоб у місті був порядок, - відмітив губернатор.

 Інші представники сусіднього ОСББ  прийшли зі скаргою на ОСББ «Арка», керівництво якого заборонило іншим будинкам носити сміття  на їх територію, то сьогодні з усіх сусідніх будинків сміття несуть до баків іншого ОСББ. Люди просять прибрати додаткові контейнери з їх території, бо  вже щури бігають по підвалах. Отака  «боротьба» двох сусідніх ОСББ,  а що буде далі?

Майбутня доля школи- інтернат

Найбільш актуальним було питання вирішення подальшої долі школи- інтернат для сиріт у селищі Пантаївка. Делегація батьків та працівників школи прийшли на прийом до губернатора, щоб відстояти своє право на існування школи. Вони проти об’єднання з ЗОШ №16. Коли почали розбиратися вияснилося, що в школі-інтернат  навчається всього 8 сиріт, 58 – діти працівників школи та мешканці селища, 97 – соціально незахищені верстви населення з сусідніх районів. Держава на утримання школи витрачає біля 10 млн. грн. щорічно. З діалогу вияснилося, що працівники школи винесли для себе головну тезу: вони така собі  окрема «держава в державі», що їх діти особливі, що об’єднувати їх з дітьми, що навчаються в ЗОШ №16 просто неможливо.

Очільник області  вислухав уважно  всіх доповідачів, та наголосив, що школа – це державна  установа, а не приватна, що діти у нас мають рівні права, що ділити на «касти» дітей заборонено законом.

- Я не знаю, не розумію чому колектив школи-інтернат та батьки учнів бачать себе вище інших. Моє завдання раціонально використовувати державні кошти в непростий для країни час. Уважно вислухавши вас, хочу сказати про наступне: повинна бути одна  модернізована, сучасна з міцною базою школа, де буде всім комфортно навчатися. Як вона буде називатися, то інша справа, головне, що  за всіма працівниками, які не мають пенсійного віку, буде збережено робоче місце з усіма пільгами. Який  буде формат нової школи?  Для цього ми зберемося всі разом: колективи шкіл, батьки, влада Олександрії і області. Треба розуміти, що там де буде навчатися 300 учнів (при злитті двох шкіл) там буде місце ще 100 учням про яких йде мова. А 8 сиріт будуть навчатися і мати не гірші умови, ніж вони мають сьогодні, якщо мова йде про них. Треба розуміти, що виконання освітньої реформи – це шлях, коли всі діти мають право отримувати якісні знання незалежно  де вони  проживають. Чим гірші діти з інших районів, якщо вони будуть навчатися в комфортних умовах з міцною матеріально-навчальною базою в  Пантаївці? Говорити сьогодні про школу-інтернат, як школу для сиріт не слід, бо вона втратила свою  головну функцію - виховання сиріт. Я хочу щоб учні нової школи  мали не 100 балів рівень знань в атестаті, а 140-160, як у базових школах. Тому, об’єднання в одну школу – це вимога освітньої реформи, щоб учні мали однаковий  доступ до здобуття вищого рівня знань. Влада немає морального права розкидатися державними коштами нераціонально, коли інші школи цього не мають.

 Перший заступник міського голови Л.В.Давиденко вкотре нагадала присутнім, що школа не для вчителів, а для учнів. Завдання вчителів і вихователів – дати міцні знання, щоб діти в подальшому змогли здобути професійну освіту, а влада збереже робочі місця та забезпечить комфортними умовами праці в новоутвореній школі, чого вимагає освітня реформа в питанні оптимізації навчальних закладів.      

Вчасна допомога

Почесний громадянин м. Олександрія 90-й річний І.А.Шевченко звернувся з проханням ремонту покрівлі  приватного будинку. Погодивши з першим заступником міського голови, губернатор домовився, що його зусиллями та міської влади в короткий термін покрівля в ветерана буде відремонтована. 

Звернулася до губернатора за допомогою і мешканка Олександрії Г.Антоненко, яка залишилася з сином-інвалідом без житла в силу родинних стосунків. Для того, щоб повернутися в квартиру треба до 60 тис. грн., що вони зібрали, ще 38 тис. грн. Де їх брати? Обіцяли, що після проведення благодійного концерту, що відбудеться 7 жовтня в Олександрії ці кошти будуть зібрані, але концерт не відбудеться…Як далі бути - бідкалась заявниця. З цього приводу С.А. Кузьменко підкреслив, що після 7- го жовтня кошти будуть зібрані і передані на викуп квартири гр. Антоненко.

Також до губернатора звернувся мешканець мікрорайону  В.М.Мисник, який нещодавно виграв суд в поліції, що неначе він був ініціатором побиття  трьох патрульних постових. Людина носить очки +7 – з метра нічого не бачить і побив патрульних. Разом з ним був побитий і батько, який сьогодні з 54- го розміру одягу перейшов на 44-й розмір, тяжко захворів через побиття разом з сином. Суд встановив, що В.М.Мисник не винен, але він не покарав патрульних, бо не встановлені особи. Хоча це швидко можна було вияснити: хто 8 серпня чергував в даному мікрорайоні (згідно виписаного маршруту).

Уважно вислухавши дану скаргу, губернатор відразу дав вказівку, щоб начальник обласної  поліції С.Кондрашенко завтра доповів про дану подію, що мала місце за  участю патрульних постових. Винні повинні бути покарані.   

Вугільники вимагають виплати боргів та відновлення роботи рудоремонтного заводу

Представники колишніх буровугільних підприємств Олександрії просили в губернатора допомоги у виплаті  12 мільйонів гривень, що винні вугільникам міста колишні орендарі та допомоги у відновленні  роботи рудо ремонтного заводу, який  має можливість випуску унікальних деталей, що мають великий попит у Європі.

- Наступного вівторка у нас в області буде перебувати новий очільник міністерства енергетики та палива В.Носалик. Будемо вести мову і про буровугільну галузь, про виплату боргів вугільникам, про перспективи подальшої долі бурогого вугілля України.    

Якщо нас не хочуть чути і розуміти в «Укрзалізниці» - ми підемо іншим шляхом

Сьогодні в умовах, коли проїзд  автобусом в межах області стає недоступним кишеням пенсіонерів, пільговиків, студентам, коли керівництво «Укрзалізниці» твердо стоїть на своєму протягом останніх 4-х років, що електричка Вознесєнськ - П`ятихатки – не рентабельна. Вирішити цю проблему залізничники хочуть шляхом дотацій з місцевих бюджетів на перевезення пенсіонерів. Люди готові і платити за проїзд…

Губернатор будучи народним депутатом,  неодноразово звертався з цього приводу на законодавчому рівні, а віз і нині стоїть, вже і А.І.Кузьменко, нинішній депутат  від нашого округу звертався з подібним запитом. Не чують. Не болить їм, яким чином соціально незахищені люди добираються до обласного центру ( в лікарню, на навчання…).

Щоб якось зарадити даній проблемі очільник області виказав слушну ідею: після капітального ремонту дороги Знам`янка - Олександрія  організувати окремий автобусний  пільговий рейс до обласного центру, щоб люди мали право на пільговий проїзд.

- Давайте вирішимо так, або 50/50, або ми домовимося з міською владою, що область і місто буде платити за безкоштовний проїзд пільговиків. Іншого шляху, щоб якось розрадити, допомогти людям, я не бачу сьогодні.  

Л.В.Давиденко  відповідаючи С.Горбачову про закид відсутності пільгових рейсів відмітила, що 2, 5 млн. грн. перераховано з міського бюджету на пільгової перевезення. Губернатор з цього приводу наголосив, що держава  цього року не заклала кошти на відшкодування перевезення пільгових категорій населення, переклавши цю проблему на місцеві бюджети, щодо їх честі сьогодні справляються з додатковим  фінансовим навантаженням.  

 Підсумовуючи роботу з прийому громадян Сергій Анатолійович виказав думку, що такі зустрічі потрібно проводити, вони дають новий поштовх у роботі, вони підказують на що слід спершу звернути увагу, не дивлячись на деякі політичні підтексти, маємо раціональне зерно куди спрямувати свою роботу в конкретному випадку.

- Завдання влади всіх рівнів толерантно, виважено вислухати і надати допомогу тим, хто за нею звертається. Не все можна відразу вирішити. У нас немає чарівної палички, у нас  є воля і бажання допомогти і ми це робимо. Якщо сьогодні разом з першим заступником міського голови Л.В. Давиденко ми пообіцяли вирішити нагальні питання людей, що до нас звернулися, якщо вони вирішаться позитивно (в що я  вірю) – це наша спільна робота на благо кожного мешканця Олександрійщини.    

 

І.Мельник

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 І.Мельник    

Просмотров: 1022 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]