Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
01:04
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 20 » С.А.Кузьменко з робочою поїздкою відвідав Олександрію
20:53
С.А.Кузьменко з робочою поїздкою відвідав Олександрію

 20 серпня  губернатор Кіровоградщини С. А.Кузьменко ознайомився в Олександрії з роботою міської влади в напрямку  заощадження природного газу.  На 9 годину ранку очільник області разом з міським головою С.К.Цапюком прибули до так званого в народі «квадрату» по пр. Леніна, № 98, щоб оглянути  та підсумувати  виконану роботу по встановленні модульної міні-котельні, яка буде значно економити газ. Ретельно оглянувши котельню та вислухавши  міського  голову, який розповів, що дана котельня є 7-ою по рахунку з 25 –ти запланованих програмою  по переходу забезпечення мешканців даного мікрорайону теплом з заощадженням використання  газу.

- Ми  плануємо, і на це є великі напрацювання, що через кілька років Олександрія  повністю відмовиться  від споживання газу для опалення. Дана котельня – це спільний проект України і Швеції. Ми виграли грант  на 726 тис. євро, з яких 400 тис. – це роботи, 326 тис. євро – кредит під 0, 3 %,  113 тис. євро -  власні кошти з міського бюджету, але ми зекономили майже 80 тис. євро. А вигоду матимемо дуже велику. 6 дев`ятиповерхівок будуть мати тепло і можливість підключененя гарячої води, якщо забажають. Трубопроводи тепла і гарячої води підведено під кожен із 6-ти будинків (1084  квартир) і будівлі БДЮТ ( колишня ЗОШ №%5, - авт.). Котел  потужністю 7, 5 МВт буде економити нам у двічі більше коштів від спалювання газу- економія складе 700 тис. грн. До того ж він буде виробляти електроенергію, якої буде достатньо, щоб утримувати  котельню в автономному режимі. Сьогодні вирішується питання  про виділення Олександрії міжнародним європейським банком інвестицій кредиту  в сумі 19 млн. євро для завершення переходу Олександрії  від газотепла до твердого палива. Через два роки Олександрія повністю  відмовиться від використання газу. Перейдемо на тверде паливо і будемо відпускати тепло населенню вдвічі дешевше, ніж сьогодні. Перший етап -  перехід котельні( шляхом встановлення котла потужінстю 35 МВт, - авт.)  в районі Баму, який обігріває  значну  частину міста. Економія газу буде близько 8 млн. м3 при 17 млн. м3, що споживає вся теплоенергетика міста.

 Голова обласної державної адміністрації  С.А.Кузьменко  виказав  свою думку стосовно даного  проекту:

- Це програма урядова, вона повинна виконуватися. Україна повинна  відмовитися від дорого імпортованого газу, який ніколи не буде дешевим.  Ми повинні економити цей дорогий ресурс. Подібна котельня, перший приклад в Олександрії, як треба це робити.  Впевнений, що проблем екологічного характеру не будуть хвтилювати мешканців прилеглих будинків. Люди повинні логічно зрозуміти, що іншого виходу поки що не існує. Головне, щоб не було забруднення повітря і естетика двору не порушувалася.  Олександрія показала, що здатна крокувати в ногу з вимогами часу.  Умови кредитування під теплоенергетику, що дає можливість відійти від споживання газу, коли перші 6 років, взагалі, не буде сплачуватися кредит, а далі 25 років під 0, 3 % - це класні умови європейців, котрі вірять в нашу країну, в її процвітання і могутність.  У Кіровограді онкодиспансер  отримує тепло  від  подібної котельні. Ми повинні  спільно працювати:  Уряд, обласна влада, місцеві органи самоуправління в напрямку національної безпеки країни по забезпеченню людей незалежними енерносіями. Під лежачий камінь вода не тече.  Хто стукає, тому і відкривають. За  котельнями, що будуть працювати на твердому паливі, незалежність країни, її економічне зростання та добробут українського народу, якщо зважити, що на обігрів країни ми використовуємо біля 20 млрд. м3 газу, - наголосив губернатор.  

І.Мельник

Просмотров: 1365 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]