Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
09:35
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Декабрь » 25 » Роль і місце православної громади в житті м.Олександрія
14:12
Роль і місце православної громади в житті м.Олександрія

Саме таким був лейтмотив діалогу між членами клубу громадського діалогу, що діє при міській  раді та єпископом Олександрійським та Світловодським  Боголєпом.

 У вступному слові  В.Іванченко, активіст, член клубу, відмітив, що дане засідання повинно стати не формальністю, а виробити певний інформаційний майдан через який люди могли б висловлювати свої думки стосовно православної віри, що у всі  віка була домінучою  в виховному процесі людей. Також було  відмічено,  що цього року минає 20 років від початку будівництва Покровського храму, що став центром Божої віри і добра.

 Єпископ Боголєп у свою чергу наголосив, що священнослужитель без прихожан не слуга Божий. Саме через любов до ближнього, любов до Бога, віра в його силу і  благословення  є тим, чого сьогодні не вистачає людям. Община – це єднання людей навколо заповідей Бога, це ячейка культури людини.

 У прихожан  повинні бути одні цілі – цілі добра і милосердя, вони разом  повинні ділити радість і сум. Це в ідеалі. А що насправді? Якщо раніше церкви утримували будинки пристарілих, будували лікарні,  були зачинателями сьогоднішніх ПТУ – навчали професійним трудовим навичкам, то зараз ситуація зовсім інша, хоча єпархія робить все можливе, щоб надавати допомогу найбіднішим верствам населення: діє недільна християнська школа для дітей; проводяться уроки релігії в школах;  надає допомогу учасникам АТО, переселенцям.  Раніше люди були більш колективні – разом, толокою будували житло, разом проводили свята. Повернути довіру до Бога – це завдання  кожного священника, який призваний консолідувати громаду, навчати її милосердю, добру, протистояти негативним явищам, що сьогодні роздирають наше суспільне життя (наркоманія, п`янство, одностатеві шлюби…). Громада буде сильною тоді, коли духовний наставник буде прикладом для своїх прихожан у всьому. Тоді і віра буде сильною. Треба поважати і питати духовних отців. І все ж слід відмітити, що люди більше почали відвідувати церкву. Сьогодні в єпархії діє 138 приходів на 11 районів області. Уся наша Божа праця направлена на виховання великої духовної свідомості  людей, коли є рівність і всебічна допомога тим, хто найбільше  її потребує, - наголосив єппископ.
 У діалозі прийняли участь племінниця В.Сухомлинського Т.Орел, яка на прикладі видатного  педагога наголосила, що вчитель навчав дітей і Божому слову.  Депутат міської ради Г.Кісільова подякувала управліннч єпархії, яке  відвідує навчальні заклади міста з метою духовного збагачення підростаючого  покоління. О.Колосовська, поет презентувала 4-й випуск збірки поезії  місцевих поетів з клубу «Джерело», який сьогодні очолює секретар єпархїї о.Анатолій (Штанько).  В.Чередніченко – один із зачинателів будівництва Покровського храму, передав документи з історії будівництва храму. О.Божко продемонструвала увазі присутніх діафільм про наші храми, їх руйнацію та розповіла про священнослужителів, які були репресовані в 40-х роках минулого сторіччя.  В.Нестеров, член клубу громадського діалогу презентував  репродукцію храму святих Федора  та Анни. 

   У свою чергу єпископ Боголєп вручив кожному учаснику зустрічі свою творчу роботу « От жизни к  вечности»  в якій розповідається про всіх репресованих священнослужителів та прихожан, які безневинно були покарані більшовицькою владою в 30-40 роках XX століття.

ФОТОРЯД

 І.Мельник                            

Просмотров: 921 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]