Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
04:32
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 15 » Разом розбудовувати нові громади
21:07
Разом розбудовувати нові громади

За розпорядженням голови Кіровоградської обласної ради О.Чорноіваненка  «Про розподіл посадових повноважень керівництва» для кожного району області було визначено куратора, повідомив сайт облради.

На Олександрійщину призначено куратором (нашого земляка) першого заступника голови Кіровоградської обласної ради Юрія Олександровича Гугленка. У телефонній розмові вдалося вияснити чим конкретно буде займатися перший заступник голови облради у відведеній території Кіровоградщини.   

-Юрію Олександровичу, нова ініціатива обласної ради є кроком до зближення з місцевими радами, чи контроль, коли ради отримали віднині більше прав?  
- Згідно розпорядження голови облради мені дісталось виконувати поставлене завдання влади в сприянні  розвитку  органів місцевого самоврядування, що пов`язане з децентралізацією державного  устрою України. Крім Олександрійщини, буду перейматися відповідно і Вільшанським, Голованівським, Знам`янським, Компаніївським, Новгородківським районами та м. Олександрія і м. Знам`янка. Облрада, таким чином, вирішила разом з громадами на місцях підготувати інвестиційні проекти, організувати навчання голів органів місцевого самоврядування в зв`язку з ЗУ «Про адміністративно-територіальний устрій України», де головним є децентралізація влади. Нам разом прийдеться вчитися моделювати такі поняття як сіті-менеджери, нові території, планування та їх розвиток, сприяти організації та підготовки громад до формування інвестиційних проектів для якісного розвитку інфраструктури територіальних  громад. Для цього будуть створені місцеві агенції регіонального розвитку.
- А фінансове підґрунтя для цього відповідно буде?  
- У КМУ на реалізацію проекту по децентралізації та формуванню нових громад на місцях, на 2016 рік виділено майже 2 млрд. гривень.  Ці кошти будуть розподілені між усіма новими територіальними громадами та сільськими радами для розвитку їх територій. Це буде першим кроком на шляху, коли громада сама обирає пріоритети свого розвитку.

І.Мельник

                

 

Просмотров: 1149 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]