Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
02:49
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Июнь » 27 » Пішов з життя мудрий політик і демократ
18:52
Пішов з життя мудрий політик і демократ

26 червня на 73 році життя помер Іван Степанович Плющ - український державний діяч, двічі голова Верховної Ради України, секретар Ради національної безпеки і оборони, Герой України. Причиною смерті стало онкологічне захворювання. Іван Плющ народився 11 вересня 1941 р. в  районному центрі Борзна Чернігівської обл. 

На виборах до ВРУ в 1990 р. І. Плющ обраний в народні депутати від компартії  України. 5 грудня 1991р. став головою парламенту.  У тому ж році він залишив КПУ.  У  1994 р.І. Плюща  вдруге обрано народним депутатом. Пробував він себе як і кандидат на посаду Президента України. Та вже через 2 роки – в  1996 р. І.Плющ є членом Народно-демократичної партії – від якої і пройшов у парламент третього скликання. У  2000  р. І.Плющу довіряють вдруге керувати парламентом.  Вчетверте зайнявши крісло народного депутата І.Плющ вступає в Українську народну партію. Трохи пізніше стає одним із засновників "Українського народного блоку Костенка і Плюща".  У травні 2007 р. Президент України  В.Ющенко довіряє І.Плющу посаду секретаря РНБО, але вже в листопаді знімає.

І. С.Плющ запам'ятався  нам як гумористичний політик. Засідання парламенту вів суржиком чернігівщини: замість "ф" частенько вживав "хв". Його висловлювання стали афористикою. Серед найвідоміших: "Депутат! Депутат! Не пам'ятаю хвамілії - тієї, шо в піджаку! Відійдіть від мікрохвона и займіть своє місто", "Депутат Заєць! Не Стрибай по залу!Ти ж не в лісі", "Включіть мікрохвона у задньому проході", "Вони хотят впихнути невпіхуєме".

Президент України Петро Порошенко висловив співчуття рідним і близьким Плюща. "Пішла з життя добропорядна і чуйна людина, виважений та мудрий політик, досвідчений парламентарій і особистість із високими моральними якостями. Іван Степанович – яскравий приклад самовідданого служіння своєму народові і Українській державі . Розділяю гіркий біль непоправної втрати і сумую разом з вами".

Мені довелося в 1996 році вперше зустрітися з цією неординарною особистістю. Дякуючи тодішньому народному депутату України В.Чеботарьову та О.Возному, ми разом з І.М.Барановим були акредитовані в парламенті. Вперше по  24-му каналу «ТТВ плюс»,Кіровоград)  правду про ціни в кафе  ВРУ, вперше мали інтерв’ю з  В.Дурдинцем,  В.Мішурою, Є.Мармазовим, І.Плющем, О.Ємцем...

Вже коли познайомились  з  Іваном Степановичем Плющем, та майже годину вели діалог, стало   зрозуміло, яка це розумна, допитлива і проста людина. Він цікавився як живуть на Кіровоградщині та  в Олександрії люди. Він дуже багато говорив про політику, яка веде до краху економіки.  Переглянув  відзняту касету від 5-го червня 1996 року…

Не  можна економіку змішувати з політикою. Політики нехай займаються політикою, а економісти – економікою.  Коли  таке буде – буде лад в країні. А в  нас бедлам, усі хочуть керувати, але не знають як, але хочуть.  Демократизація – це коли всі діють в рамках закону і мають право на працю, і достойну зарплатню, - відзначав Іван Степанович.

 Вічна пам'ять людині, яка все своє життя була з народом і для народу.

Іван Мельник

Просмотров: 495 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]