Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
00:25
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 5 » Пільгове перевезення: хто має право?
11:22
Пільгове перевезення: хто має право?

 З одного боку, згідно зі змінами до законодавства, з 1 червня20015 р. права на пільговий проїзд позбавляється частина пільговиків. З іншого - постанови Кабміну, які цю пільгу для пенсіонерів та інвалідів надають, не відмінені. Тож питання пільгового перевезення в міському та приміському транспорті, напевно, найбільш сьогодні на вустах перевізників, водіїв та пасажирів. Контролери забороняють безкоштовному проїзду пільговиків, посилаючись на відміну пільгових категорій населення, що сьогодні скорочені до мінімуму. Фінансування пільговиків відтепер будуть нести на своїх  плечах місцеві бюджети. В Олександрії графік розписаний, але люди просять, щоб пільгові рейси не були з 6.00 і  в 17.00. Куди в такий час можна їхати? Треба зробити їх у часі, щоб люди мали змогу вчасно приїхати і  від`їхати додому. Наприклад, депутат міської ради М.Острівний ("БПП") на останньому засіданні виконкому запропонував владі провести перемовини з перевізниками, щоб ранковий рейс на Звенигородку - 6.00 не рахувати пільговим, бо хто в такий час їде в село. Таким чином, ця половинка (рух в один бік) пільгового рейсу додається до іншої, що збільшить число пільгових рейсів. Адже перевізник нічого не втрачає.Хоча може бути інакше - знайдеться один пасажир, який цим рейсом користується...    

 А стосовно  пільгових перевезень, то є коментар  міністра соціальної політики П.Розенка:

-  Кабінет Міністрів України не буде відміняти постанови №354 від 17.05.1993р. та №555 від16.08.1994р. щодо безкоштовного проїзду в громадському транспорті пенсіонерів за віком та інвалідів. Особи, які належать до категорій учасників війни, жертв нацистських переслідувань, дітей війни,ветеранів праці, інвалідів, чорнобильців І та ІІ категорій, з 1. 06. 2015 року зможуть і надалі реалізувати своє право на безоплатний проїзд у міському і приміському транспорті відповідно до зазначених урядових рішень як пенсіонери за віком або інваліди, - пояснив міністр соціальної політики України Павло Розенко.

Більше того сьогодні розглядається питання в ВРУ та КМУ щодо відновлення державної субвенції на пільгове перевезення пасажирів, адже місцеві дотаційні бюджети не в змозі задовольнити в повній мірі аудиторію пільговиків.

І.Мельник  

 

 

Просмотров: 1141 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]