Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
13:30
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 20 » Наше завтра: вони поповнили ряди вищих закладів України
07:52
Наше завтра: вони поповнили ряди вищих закладів України

Прийшов час зарахувань колишніх випускників загальноосвітніх навчальних закладів  м. Олександрія. У самостійне життя, ще в червні вирушили майже 500 випускників. Олександрію недаремно в області називають лідером серед тих, хто майже 100% вступає до вищих навчальних закладів країни і не тільки. Моїми співрозмовниками є директор  НВК  «ЗНЗ I-III  ступенів №9- спеціалізована школа»   Т.А.Малишева. З якими успіхами завершився навчально-виховний  рік  для випускників  2015 року,  ми і ведемо розмову.
- Тетяно Анатоліївно, користуючись нагодою, хотілося б почути про успіхи в навчально-виховному році, що минув.

-У  нашому закладі  навчається 684 учні,  64 педагоги та 20 – технічний персонал.  Цього року заклад випускниками закладу стали учні 61 учень 9-х класів та 26 випускників  11-го класу. Два учні стали відмінниками навчання – отримали золоті медалі (А.Літвінов та М.Львов). Четверо   учнів склали ЗНО, набравши більше, ніж  по 190 балів з математики. Євген Бабкін склав іспит з іспанської мови на 200 балів. Сьогодні він став студентом факультету журналістики та міжнародних  економічних відносин київського національного університету культури та мистецтв.

- Чи важко було вивчати іспанську мову?, - запитую в Євгена.

- Разом зі своєю вчителькою Чуб  Л.А. іспанською мовою займався з 3-го класу.  Якщо безальтернативно нею розмовляти щоденно, то не важко оволодіти.  У мене  була гарна практика в Іспанії. Два роки 5-й і 6-й класи я навчався в іспанській школі (тьотя в той час працювала в Іспанії, - авт.), де всі предмети викладалися на іспанській мові. Перші 2 місяці було складно, а далі все пішло добре.

- Наскільки система освіти в Україні різниться  від  іспанської?   

- В Іспанії освіта об`єднана в  цикл наук: біологія, хімія, фізика, як один предмет.  Уроки по 15, години, лекційна система начитки знань -  3-4 уроки щоденно. 2 перерви по 1-й годині.  Десятибальна система оцінювання знань. Відсутні факультативні заняття, позакласна робота. 

- Прочитав в оригіналі «Дон Кіхота»?

- Безумовно, адже Сервантес вважається  класиком-письменником, прочитав в оригіналі ще кілька років тому. Читаю детективи, фантастику іспанських літераторів.  

- Обрав професію журналіста-міжнародника свідомо чи за велінням моди?

- Я визначався попередньо по двох напрямках:  і журналістика подобається, і лінгвістичний нахил мені до вподоби. Я пройшов і до київського політеху на лінгвістичний факультет, але перемогло бажання  стати не просто лінгвістом, а журналістом. До того ж буду навчатися на бюджетній основі – зі стипендією  та гуртожитком, що дуже важливо для мене. Я вдячний всьому педагогічному колективу НВК  «ЗНЗ I-III  ступенів №9- спеціалізована школа» а, особливо своєму вчителю з іспанської мови Чуб Л.А, яка дала мені міцні знання, та директору  закладу Малишевій Т.А.   

- Женя - творчо обдарована людина, приймаючи допомогу має свою неупереджену точку зору, яку вміє відстояти. Для мене був прогнозований результат – 200 балів із ЗНО, бо перед цим були роки плідного вивчення та відточення іспанської  мови. Євген протягом кількох років був учасником Всеукраїнських олімпіад з іспанської мови. В  8- му класі став переможцем – здобув перше місце – протягом наступного року  отримував президентську стипендію  В 9-му класі – друге місце, в 10-му зайняв 2-е місце на обласній олімпіаді при  МАН. В 11-му класі  Всеукраїнська олімпіада з іспанської мови, на жаль, не проводилася, впевнена, що він був би її переможцем, - підкреслила вчитель іспанської мови Чуб Л.А.           

-  Клас сильний. Якщо всього 7 учнів виявили бажання навчатися в коледжах:  5 –в політехнічному,  один випускник – педагогічному в коледжі та  ще один -  в  училищі культури. Всі інші 19 учнів  здали документи до вищих навчальних закладів Києва, Дніпропетровська, Харкова  та Кіровограда (льотна академія) і чекають результатів, - продовжипа Т.А.Малишева. - Здебільшого наші випускники обрали для себе подальше  навчання в київському політехнічному університеті  та університеті  ім. Т.Г.Шевченка.  Остаточно хто і де буде навчатися будемо знати вже ближче до 1- го вересня, коли надійдуть довідки про долю наших  випускників. Наш заклад єдиний в області навчально-виховний  заклад з російською мовою навчання.  Ми спеціалізуємося на вивченні іноземних мов з поглибленим вивченням іноземних мов: англійської та другої -  німецької або іспанської мов ( клас відповідно ділиться на 2 групи).  У педагогічному колективі працює  8 відмінників  освіти: Л.Охапкіна (вчитель початкових класів), О.Ковальчук – вчитель історії, Н.Козак -  вчитель російської мови, Н.Плотнікова – вчитель математики, Т.Клименко - вчитель початкових класів  та ін. 27- старших вчителів, 6- вчителів-методистів.  Колектив здатний до виконання покладених  на нього обов`язків з надання якісних основ  навчально-виховного процесу, - підсумувала директор закладу.

- Є серед Ваших випускників і студенти, що навчаються за кордоном?  

- З минулорічного випуску 8 наших учнів стали студентами польських вищих навчальних закладів. Серед них, наприклад,  Каріна Вінніченко навчається в Варшавському університеті на факультеті політології, вивчаючи при цьому  англійську, французьку, польську та німецькі мови.

Успіхи  в навчанні та вихованні приходять тоді, коли є злагодженість у співпраці влади і освіти, коли держава в особі влади всіх рівнів створює необхідні умови для того, щоб навчально-виховний процес щорічно набував  більш якісного характеру. Результатом  цієї плідної співпраці повинно стати, щоб якомога більше випускників олександрійських шкіл  здобували освіту в найкращих вузах України та Європи.  Попереду реформа освітянської ниви, яка повинна стати трампліном  до вище сказаного.

І.Мельник 

Просмотров: 1145 | Добавил: wernega | Рейтинг: 3.5/2
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]