Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
03:00
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 11 » Люди питають про терміни ремонту об’їзної дороги та чистої води в Березівці
21:30
Люди питають про терміни ремонту об’їзної дороги та чистої води в Березівці

Сьогодні Олександрія перебуває в такому собі цікавому стані, що нагадує ренесанс - відновлення. Десятиліттями олександрійці чекали коли ж відбудеться очистка річки Березівка, що перетинає та ділить місто навпіл в його центральній частині, що свого часу була окрасою міста... Покоління 70- х років пам`ятає Березівку, коли після очистки русла та поглиблення  можна було з пішохідного містка шубовснути в річку та добре порибалити з обох берегів, не заважаючи один-одному:  така була ширина річки. Ремонт об’їзної дороги також є одним із кроків до покращення логістичної інфраструктури міста. Дві події, що при  умові їх якісної реалізації стануть для міста знаковими в 2016 році. Людей турбує хід виконання цих робіт і терміни.             

Роз`яснити ситуацію погодився А.О.Коломійцев, заступник губернатора, який курирує Олександрію.

-Ще раз хочу повторити, що за зверненням до Уряду  народного депутата України від нашого округу А.І.Кузьменка було виділено цільовим призначенням  8 млн. грн. на капітальний ремонт об`їзної дороги в м.Олександрія ( вул. Шевченка - Бессарбська - Бєлінського). Розпорядником  коштів призначено міську раду, а підрядником ТОВ "Дор-строй" ( м. Новоархангельськ, директор Д.В.Жабський).  Термін виконання  робіт по капітальному ремонту об`їзної дороги в Олександрії вересень - жовтень.  Дорбудівці планували розпочати активні заходи з ремонту об’їзної дороги в Олександрії з 8 жовтня, але дощ завадив цьому. Думаю, що на днях роботи розпочнуться. Впевнений, що погодні умови дадуть можливість до кінця жовтня впоратися з капітальним ремонтом цієї дільниці дороги.Кошти, техніка, трудові ресурси готові до роботи.      

- Вже другий місяць проходять роботи з очистки русла р. Березівка, але люди обурюються тим, що річку  про течії, в напрямку до парку  ім. Т. Шевченка звузили до мінімуму.  А проектом передбачено навпаки розширення русла до 12метрів.

-За зверненнями громадян стосовно очистки русла Березівки мною було направлено спеціаліста з відділу капітального будівництва облдержадміністрації, як замовника робіт. З цього приводу хочу зазначити, що головним завданням  проекту є – очищення русла річки, що передбачає ряд гідротехнічних заходів, що треба виконати, щоб річка в подальшому стала річкою, а не стічною вигрібною ямою, в яку десятиліттями  недобросовісні олександрійці скидали  весь непотріб – сміття. Як мені було повідомлено: роботи ведуться згідно проекту,  частина русла вже очищена, сьогодні очистка відбувається в районі пішохідного містка, де найбільше зібралося сміття та наносного мулу, який треба вивезти. Стосовно звуження  русла, то як тільки закінчаться всі гідротехнічні роботи, що пов’язані з поглибленням русла, вода наповнить річку (зараз вона перекрита). Звісно, що річка буде мати більшу ширину і глибину.

Свій коментар з приводу капітального ремонту об’їзної дороги надав заступник міського голови, начальник УЖГ (міська рада є розпорядником коштів) Г.Г.Лоцман:

- На сьогоднішній день всі підготовчі роботи для вкладання вирівнювального шару  асфальтного покриття протяжністю 2, 3 км готові. Де потрібно замінено бордюри, нашими працівниками прибрано наноси землі обабіч бордюр. Як сказав мені підрядник «Дор-строй», його начальник  Д.Жабський, що все впирається в погодні умови. Не буде дощу, через день-два вони включають в роботу асфальтовкладник, що за тиждень виконає  належний об’єм робіт по вкладанню вирівнювального щару з пористого бетону, щоб у подальшому завершити покриття дороги основним асфальтним покриттям.      

Фоторяд

І.Мельник   

Просмотров: 1091 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]