Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
11:06
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 14 » Любов Пономаренко про загрозу захворюваності на лептоспіроз і не тільки
00:05
Любов Пономаренко про загрозу захворюваності на лептоспіроз і не тільки

  Що може бути найважливішим для кожного з нас? Звісно, що наше життя і здоров`я. На черговому засіданні виконкому, що відбувся 13 серпня, до громадськості міста через ЗМІ звернулася головний санітарний лікар міжрайонного управління Головного управління  Держсанепідслужби в Кіровоградській області  Любов Пономаренко:

- Я хочу застерегти мешканців Олександрії  від купання в р. Інгулець, що обміліла після того, як криворізькі підприємства кілька днів тому припинили прокачку води Інгульцем в напрямку Кривого Рогу. Спекотне літо, вода дуже прогрілася, що привело до збільшення збудників різних інфекційних хвороб. Були закриті всі міські пляжі. Сьогодні нависла інша загроза – лептоспіроз. Тяжке захворювання розповсюджувачем якого є водяні щурі, що розплодилися цього року. Від попадання води на слизову оболонку носа, рота чи подряпин на тілі, відразу цей паразит проникає в тіло людини і починає його  швидко нищити. Різке підвищення температури, озноб, потіння – це перші симптоми захворювання на лептоспіроз, який дуже важко піддається лікуванню. Тому,  застерігаю і прошу:  краще  утриматись від купання в водоймах. Сьогодні дозвіл на купання отримав лише пляж на Перемозі - район ОЦС.  Всі інші пляжі  закриті. І інша нагальна проблема, яку треба вирішувати: боротьба з  амброзією, яка приносить тяжкі алергічні захворювання верхніх дихальних шляхів у людини. Треба  максимально, коли вона  ще масово не зацвіла, викошувати її.

  З приводу амброзії  свій коментар додав міський голова С.К.Цапюк, який відмітив, що біля офісу кабельного телебачення «Контакт-ЛТД»  амброзія досягла особливо великого росту. «Можливо її не помічають, а можливо це така позиція людей, котрі там працюють», - виказав своє коротке резюме мер міста.

І.Мельник        

Просмотров: 1214 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]