Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
22:08
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Сентябрь » 11 » Курчат по осені рахують
10:03
Курчат по осені рахують

 Позаду літо, час відпочинку, час розслаблення… На порозі осінь з її  примхами. Опалювальний сезон. Що очікувати городянам напередодні зимового періоду? Чи в справному стані  комунальна сфера міста, що зобов’язана створювати  людям нормальні умови для проживання при складних нинішніх економічно-соціальних умовах  та наскільки це можливо?  Як  кажуть  літо – літом, а курчат по осені рахують. Цей вислів здебільшого вживається саме в контексті роботи органів місцевого самоврядування. І найбільше  це стосується житлово-комунального господарства – від роботи якого залежить добробут мешканців. З  якими  показниками підготовки  комунального господарства  до осінньо-зимового періоду м. Олександрія і велася розмова з заступником начальника  УЖКГ  В.В.Литовченком.  

- Одним із найважливіших етапів підготовки до осінньо-зимового сезону комунального господарства  міста є першоосновою справна робота опалювальної системи.  Програмою ремонтно-відновлювальних робіт було охоплено всі 20 котелень та  20 – ЦТП. На даний час  всі вони готові до експлуатаційної  роботи. Днями  КП «ТКЕ»  розпочне гідравлічні  випробування теплової системи опалення, що є одним із важливих моментів  функціонального забезпечення городян теплом у зимовий період.
- Володимире Володимировичу, як підготовлено житловий фонд міста в питанні покрівельних робіт? Почнуться дощі…
- Згідно запланованих УЖКГ покрівельних робіт, то можна констатувати, що рулонних покрівель виконано на даний час на 50% від запланованого. Шиферного покриття замінено з перевиконанням річного плану.  І роботи ці продовжуються.  Із затверджених робіт по заміні систем водопостачання та герметизації стиків, дані  роботи виконані на  100%.  По ремонту цоколів  на 98%.
- Сьогодні в районі будинків № 101, 103 та 107 по пр. Соборний ведуться роботи пов’язані з водопостачанням. Люди знаходяться в дискомфортних умовах. Що там трапилося?   
- Свого  часу при будівництві житлових будинків була допущена проектна помилка системи водо-каналізаційної системи. При її  прокладанні  на одній із ділянок відбувся  контр уклін – при великому навантаженні система забивалася. Спеціально використовувалася спеціальна промивочна машина, що завдавало мешканцям  часті незручності.  Було прийнято рішення на рівні обласного керівництва  водоканалу  виправити помилку. В деякій мірі, звісно, що це  є проблемою для мешканців прилеглих будинків, але  це тимчасове явище.   У подальшому каналізаційна система б уде працювати справно.
- Дороги, тротуари, прибудинкові території,  їх стан  – це важлива складова  добробуту олександрійців...   
--  По підготовці міста в питанні благоустрою з капітальних та поточних робіт по відновленню асфальтного покриття, із запланованого по капітальному ремонту доріг, то вони виконані:  по пр. Соборний в районі «Фуршету» та пл. Покровській, вул. Звєрєва, Пожарського, Базарній (Семашка); на вул. Коваленка - на стадії завершення.  По поточному ремонту доріг та тротуарів роботи виконані на 90% від запланованого. Дещо менше, на 80% виконані роботи з благоустрою  прибудинкових територій, але ці роботи продовжуються.  На даний період відновлено асфальтне покриття на площі 12 тис. м 2.   Невдовзі розпочнуться роботи по капітальному ремонту об`їзної дороги по вул. Шевченка, Бессарабській (Енгельса). Бюджетом області виділені на ці цілі 8 млн. грн. Відбувся тендер, визначено підрядника робіт, ведеться процедурна робота і невдовзі розпочнеться капітальний ремонт даної дороги.     
-Однією з найболючіших проблем в осінньо-зимовий період є вкрай незадовільний стан левнівок.
- Це проблема не одного десятиліття. Сьогодні комунальне підприємство «Благоустрій»  проводить  відповідні роботи по розчистці левнівок ( 11 зовнішніх та  15 підземних) з метою покращення відводу стічних дощових вод.  Наприклад, по вул. Козачій ( поруч з  міською дитячою лікарнею) щомісячно, напередодні  опадів проводяться роботи по очистці левнівки. Якщо раніше тижнями стічні води не давали можливостей проїхати цією ділянки дороги, то сьогодні  ця проблема вирішена. Також ведуться роботи по покосам бур`янів та завезенні посипкового матеріалу в зимовий час. Станом на 1 вересня поточного року  КП «Благоустрій» підготовлено  справної снігоприбиральної техніки  до роботи в зимовий період на 70%.   
-А щодо запитів олександрійців стосовно створення за місцем проживання компактних міні-паркових зон відпочинку, як ідуть справи в цьому напрямку?
- На виконання розпорядження міського голови С.К.Цапюка оголошеного на апаратній нараді розпочато роботи по грейдеруванню та підсипці майданчика  біля дошкільного дитячого закладу №39.  З метою в  подальшому розбити доріжки, зелені зони та висадити дерева. Такі ж роботи будуть вестися на Південному мікрорайоні ( поряд  автостоянкою «Контакт»). На даний  час там завозиться земля. Гадаю, що до зими ці дві паркові зони будуть мати відповідний вигляд. Це стане ще одним місцем відпочинку людей. Головне, щоб населення бережно відносилися до всього, що роблять комунальники заради їхнього  кращого добробуту.

І.Мельник    

Просмотров: 1165 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]