Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
07:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 8 » Куди йти за допомогою?
14:10
Куди йти за допомогою?

Як вийти зі складної конфліктної ситуації, коли люди не можуть знайти порозуміння при продажу-купівлі. Як вийти з небажаної ситуації, коли одна сторона  вважає  себе скривдженою, а інша – обманутою, щоб у кінцевому результаті обидві сторони залишились задоволені . Про це  і говориться в даній публікації Л.Марковської, начальника відділу торгівлі управління  економіки міськради. Такі приклади взаємостосунків,  як ніколи важливі в непростий час нашого буденного життя.     

Про етикет діалогу продавця і покупця

На днях до відділу торгівлі управління економіки міської ради завітав молодий чоловік і ніяково почав свою розповідь про те, що в новорічні дні, відвідуючи свою хвору матір, на її прохання, зайшов до розміщеного, поряд з її помешканням, магазину відомої в нашому місті мережі продажу продовольчих товарів. Звернувся до дівчини-продавця подати пачку вершкового масла. Масло подали. Молодий чоловік попоросив подивитись на строк використання. На що продавець відповіла, що, мовляв, дивіться самі, вона не буде цим займатись. Чоловік придивився ретельніше і побачив, що термін придатності масла добіг кінця ще 20 днів тому… Продавець пояснила, що зараз доволі холодно, і нічого з маслом не сталося, - розпочала свою оповідь автор листа.

Щодо цього випадку, то спеціалісти відділу торгівлі управління економіки міської ради негайно звернулись до керівництва та повідомили про неввічливу поведінку продавця та порушення правил торгівлі для вжиття негайних дієвих заходів.

Того ж дня до відділу торгівлі управління економіки міської ради завітав інший молодий чоловік, який був знервований, голосно розмовляв і вимагав правди…

У ході діалогу з’ясувалося, що його старенька матір придбала йому в підприємця на території КП «Олександрійський центральний ринок» джинсові брюки за 460 гривень без примірки, з попередньою домовленістю, що в випадку незгоди сина на придбання брюк, старенька мати обміняє їх на брюки для чоловіка чи для іншого сина. Проте, син категорично від даних брюк відмовився і прибіг з братом до підприємця, і почали в один голос вимагати повернення коштів за джинси. Голосно кричали, вимагали грошей, погрожуючи  фіскальними органами, пішли шукати правди.

… А прийшли у відділ торгівлі управління економіки міської ради. Коли ж, нарешті, був з’ясований підприємець і спеціалісти відділу торгівлі зателефонували підприємцю, він знічено пояснив, що нехай цей чоловік підійде і кошти йому будуть повернені відразу ж. Але навіщо було скандалити? Адже, все можна вирішити мирно, в спокійній бесіді, без погроз та криків. Як було з`ясовано пізніше, кошти були повернуті споживачу, адже брюки не були в використанні, етикетка, бірка та цінники були на своїх місцях.

Тому на прикладі двох вище описаних випадків, звертаємось як до продавців, так і до покупців, звернути увагу на те, що гарна ввічлива розмова – запорука успішного вибору необхідного товару, гарного настрою і доброго здоров’я. Будьмо чуйними один до одного.

 

Начальник відділу торгівлі управління

економіки міської ради  Л.Марковська                                    

Просмотров: 1180 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]