Поздравляем Вас Гость
Суббота
04.05.2024
21:42
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Сентябрь » 20 » «Крим SOS» в Олександрії
10:41
«Крим SOS» в Олександрії

15 вересня до Олександрійського центру з надання безоплатної вторинної  юридичної допомоги прибули спеціалісти відомої громадської організації  «Крим SOS», що сповідує своїм основним принципом роботи – повернення півострова Крим до української держави. Одним із сьогоденних завдань громадських активістів організації є питання  консолідації українського суспільства через захист прав , свобод та інтересів внутрішньо переміщених осіб (ВПО) та інших людей, котрі постраждали внаслідок збройного конфлікту на сході України та в Криму. 

 До круглого столу долучилися представники державних органів влади: заступник начальника Пенсійного фонду в м. Олександрія  Г.Зінюк,  начальник міськрайонного центру зайнятості  м. Олександрія  І.Мукієнко, начальник  Олександрійського районного управління  соціального захисту населення  Л.Табачкова, директор центру безоплатної вторинної  юридичної допомоги А.Руденко, начальник відділу центру В.Світановський.

Юрист ГО ««Крим SOS» О. Куришко зокрема зупинилася на правовій колізії, коли закон, який має найвищу юридичну силу, дехто з урядовців хоче підмінити різними постановами, наказами чи повідомленнями.

- Це стосується  і проблеми з внутрішньо переміщеними особами, що виїхали з Криму та постраждали внаслідок  війни  на сході України. Нерідко державні органи формально  відносяться до  біженців зі сходу. Люди потребують постійної юридичної та матеріальної допомоги. Сьогодні «Крим SOS»  надає весь спектр юриспруденції біженцям, а також  допомагає в написанні  заяв на участь у міжнародних грантах, що допомагають людям освоїтися при нових умовах життя. Захистити законно з усіма правами біженців – наше завдання. Листи, запити постійно надходять  від нашої організації до Міністерства соціальної політики, щодо відміни дії постанови про норми виплати матеріальної допомоги переселенцям.  Для прикладу, людина пропрацювавши 2 місяці, втратила роботу. Наступні  2 місці не змогла знайти роботу – втратила  50% виплати  матеріальної допомоги,а ще через 2 місяці, якщо не знайшла нову, взагалі  втрачає право на виплату  442 грн. Гадаю, що урядовці прислухаються до проблем біженців і приймуть відповідні поправки до законів, що захищатимуть у повній мірі їх права, - О.Куришко.   

Соціальний   працівник  ГО  «Крим SOS» А.Остриков у своєму монолозі відмітив, що соціальна допомога є первинною для виживання людей, що залишились без рідної домівки.   

- Кіровоградщина  прийняла до своїх  громад понад 14 тис. переселенців з Криму та Донбасу. Але фактично лише половина їх сьогодні проживає на даній території. На жаль, сьогодні міжнародні донори призупинили надання  гуманітарної допомоги, перевівши її в русло надання  різноманітних грантів ( під робочі місця, під соціальні проекти, під громадські організації і таке ін.). Найголовніше завдання  - це інтеграція біженців до нових умов життя. А це і психологічно, і морально, і фізично складно. Тому, діє відділ  соціальної допомоги. Сьогодні ГО «Крим SOS»  відкрило в 5 містах свої центри ( Київ,  Львів, Полтава, Херсон, Запоріжжя). Кіровоградщина віднесена до Київського центру  ГО  «Крим SOS».  Всього нашою допомогою  охоплено 19 областей України, - відмітив А.Остриков. 

 Статистика: В Олександрії зареєстровано   1240 переміщених осіб, працевлаштовано – 12 осіб, 60 – осіб звернулося до центру зайнятості,  505 осіб отримують пенсію. В Олександрійському районі проживає 150 осіб, 10 – працевлаштовано, 44 – дитини, 6 – інвалідів, 61 особи отримують пенсії.   

І.Мельник                     

Просмотров: 969 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]