Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
03:36
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 14 » Коли вміють раціонально використовувати міський бюджет
22:40
Коли вміють раціонально використовувати міський бюджет

У розпалі ремонтні роботи в навчальних закладах міста. За якийсь неповний місяць і учні  прийдуть до оновлених класів, де їх буде чекати комфорт і затишок. Напружені і відповідальні дні для міської влади, для керівників навчальних закладів, щоб у відведені терміни виконати все заплановане. Для міського голови С.К.Цапюка пріоритетною бюджетною галуззю є освіта – майбутнє завтра Олександрії, якій  завтра працювати, будувати, керувати містом.  Цифри найбільш яскраво свідчать про відношення влади до освітянської  галузі. Якщо за попередні  4 роки  в цілому  було виділено коштів на капітальні видатки в сумі  4 млн., грн., то тільки в 2015-му році  буде освоєно 4 млн. 132,7 тис. грн. Сьогодні капітальні ремонти ведуться:  в Олександрійському  державному колегіумі - заміна вікон, в ОНВК «ЗНЗ – I-II  ступенів №17-ліцей»  та в НВК  «ЗНЗ I-III  ступенів №9 - спеціалізована школа» - капітальні ремонти  класів  початкової ланки навчання, в дошкільному навчальному закладі  №39 та ДЮСШ-2. 

Відвідавши хід робіт в НВК  «ЗНЗ I-III  ступенів №9 - спеціалізована школа»,  ведемо  розмову з її керівником Тетяною Малишевою:

- Тільки завершився навчальний рік, відповідно було прийнято рішення міської влади про початок ремонтів у загальноосвітніх навчальних закладах міста. Згідно розписаного графіка в нашому НВК  «ЗНЗ I-III  ступенів №9 - спеціалізована школа» розпочалися  ремонтні роботи з запланованого значного об’єму, що включає в себе капітальне оновлення першого поверху приміщення, а це: 7 кабінетів початкової ланки навчання (встановлення метало-пластикових дверей, декоративно акрилова штукатурка стін під короїд замінить шпалери, підвісна стеля армстронг з новим освітленням, нові меблі та капітальний ремонт парт, заміна 30 вікон у коридорі),-  розпочала свою розповідь директор навчального закладу  Тетяна Анатоліївна Малишева . – Вже на сьогодні в приміщенні повністю замінено магістральну систему водо -, теплопостачання та каналізації.  Це був один із найскладніших етапів робіт.  На всіх трьох поверхах йдуть роботи  по капітальному ремонту туалетів (кахля, сантехніка). Повністю змінить свій інтер’єр і актова зала, і коридор, і фойє, і їдальня, і медичний кабінет. На другому поверсі,  завдяки нашому обслуговуючому персоналу, виконуються  роботи по ремонту коридору (штукатурка, побілка, фарбування). Варто підкреслити, що за всі роки існування приміщення, яке здано в експлуатацію в 1967 році, до цих пір такі об’єми робіт в ньому ніколи не виконувалися.  Незважаючи на складну фінансову ситуацію в державі, міська влада на чолі з міським головою С.К.Цапюком, його першим заступником Л.В.Давиденко та  керівництвом управління освіти, які раціонально використовуючи бюджет міста, віднайшли кошти на капітальний ремонт нашого навчального закладу, що в значній мірі поліпшить якість навчально-виховного процес учнів, зокрема,  учнів початкової ланки навчання, - підкреслила Т.А.Малишева.
- Сума коштів необхідна для виконання ремонту значна – близько мільйона гривень. Чи впораєтесь у відведені  графіком терміни?
-  Підрядники дотримуються графіка виконання робіт. Вони твердо запевнили, що діти 1- го вересня зайдуть і сядуть за парти в нові класи. Роботи, їх контроль здійснюється протягом  всього робочого часу – з 8.00 до 21.00 щоденно, без вихідних. Влада постійно тримає «на пульсі» хід виконання робіт, надаючи велику  моральну та матеріальну допомогу. Відповідний ремонт  принесе ще й економію державних коштів під час опалювального сезону (знизяться втрати по теплопостачанню в зв’язку з заміною тепломережі  та встановленням  енергозберігаючих вікон, - авт.). На сьогодні замовлено і оплачено рахунки за нові меблі для 7- ми кабінетів початкових класів. Робітники  завершують закриття підлоги (під якою прокладені вже утеплені магістральні мережі). Закінчені роботи по штукатурці класів під короїд; проведено роботи по освітленню;  в туалетах встановлена сантехніка і йдуть роботи по оздобленню їх кахлями.

І.Мельник

Просмотров: 1311 | Добавил: wernega | Рейтинг: 4.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]