Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
07:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 30 » Зі святом авіації!
13:35
Зі святом авіації!

  29 серпня  військовослужбовціокремої гвардійської авіаційної бази Національної гвардії України  відзначили День  авіації. З нагоди свята зранку  відбулися звітно-виборні збори ветеранів-авіаторів місцевого гарнізону. Голова ветеранської організації Володимир Ганжа в присутності понад 60 членів організації з 129 її членів, доповів про проведену роботу протягом 2006-2015 років, наголосивши, що всі роки члени організації приймали активну участь  у відстоюванні інтересів колишніх військовослужбовців. За ці роки організація понесла  великі втрати  з 419 її членів померли 272 ветерани, частина змінила місце проживання. Працюючи за статутом рада ветеранів  активно відстоювала права пенсіонерів на їх санаторно курортний відпочинок, по виплатах та пільгах, приймала  участь у суспільному житті частини.  

Одноголосно було переобрано головою на новий термін В.Ганжу, а почесним головою знову обрано М.С.Соловйова, почесного громадянина м. Олександрія, учасника ВВв та доповнено  новими членами раду ветеранів ( В.Ляшенко, О.Петренко, О.Репенько, А.Мужиков, П.Тищенко. О.Гавшин  та  О.Рижов). На зборах  виступив, колишній  військовослужбовець вертолітної частини, а нині міський голова С.К.Цапюк:

- Я гордий від того, що  моє життя  було пов`зане зі службою  у рідній мені частині. Сьогоднішні збори  ветеранської організації – це  підсумок вашої діяльності  за останні роки. Від імені міської ради  виношу  велику подяку воїнам-авіаторам, котрі проводять велику військово-патріотчну роботу по вихованню підростаючого покоління  юних олександрійців. Бо ви є прикладом героїзму, доблесті та мужності в відстоюванні та захисті нашої України. Афганістан, Чорнобиль, гарячі точки інших країн і сьогодні війна на сході України, де відстоювали і відстоюють незалежність нашої країни ваші військовослужбовці – прикметний приклад  вірності служіння рідній землі. Нехай  у ваших домах панує мир і злагода, нехай мир прийде на нашу неньку-Україну. Влада міста робить і буде робити все можливе, що життя олександрійців щоразу ставало комфортнішим, щоб соціальна  сфера (культура, медицина, освіта, комунальні послуги) розвивалися і давали людям максимум послуг для задоволення їх сьогоденних потреб.      

Новопризначений командир окремої гвардійської авіаційної бази Національної гвардії України, полковник Р.Яковлєв доповів, що майбутнє в частини світле і надійне. З нового року планується формування 2-ої ескадриллі, а згодом і третьої, ремонтується та зміцнюється матеріальна база частини.   Частина отримає 4 нових  бойових вертольоти, бо вже зараз до частини прибули 23 молодих  пілоти, що говорить про розуміння керівництва держави щодо формування могутньої і боєздатної української армії.     

Після урочистостей на плацу бази відбулося урочисте прощання з бойовим червоним прапором 51- го першого окремого гвардійського вертолітного полку, з яким військова частина розпочаласвій бойовий шлях з лютого 1945-го року. З цим стягом вертолітники пройшли Афганістан, Чорнобиль та інші гарячі точки. Символ доблесті,честі і героїзму, крові і життя буде навічно зберігатися у музеї військової частини.

І центральною подією стало внесення нового прапору гвардійської окремої бази Національної гвардії України, яке урочисто було вручено командиру бази Р.Яковлєву 24 серпня на День Незалежності Президентом України П.Порошенком, головнокомандуючим ЗСУ. Під урочистий марш військовослужбовці пройшли колом плацу, а далі єпископ Боголєп освятив новий прапор, наголосивши, що це символ віри, сили і мужності, що його історія почалася з хоругв, які і нині уособлюють божу віру, надію і доблесть.А далі ветерани, військовослужбовці, міський голова С.К.Цапюкта перший заступник голови ОРДА Ю.Л. Коваль поклали квіти до обелісків загиблих в Афганістані та на сході України, та схилили у хвилинні жалобі голови.

Під час зборів відбулося урочисте вручення кільком пілотам чергових звань та відзначення великої кількості військовослужбовців Грамотами командувача Національної гвардії України, від міської ради та Олександрійської райдержадміністрації.

Перший заступник голови РДА Ю.Л.Коваль у вітальному слові передав слова побажання міцного довголіття, миру і злагоди від голови А.О.Коломійцева та вручив Грамоти від районної влади з нагоди Дня авіації.

По завершенні урочистостей відбувся святковий концерт аматорів художньої самодіяльності авіаційної бази, яки надовго запам`ятається глядачам.

І.Мельник

Просмотров: 1133 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]