Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
02:38
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 5 » Коли не треба їхати до Кропивницького
23:08
Коли не треба їхати до Кропивницького

5 жовтня губернатор відвідав центральну  районну лікарню м. Олександрія, щоб оглянути новий апарат діагностики МРТ – магнітно-резонансний томограф, що можна порахувати на пальці однієї руки ( у лікарні «Святого Луки» та «Українському центрі діагностики» подібні, - авт.). Це унікальний медичний апарат, який дасть змогу виявляти хвороби на їх ранніх стадіях, що значно полегшить лікування хворого.

Відвідавши нове медичне обладнання губернатор наголосив, що сьогодні державі  складно відразу  віднайти 30 млн. грн., щоб  встановити вкрай потрібний МРТ, а хвора людина не буде чекати довгий час. Тому держава йде іншим шляхом  через державно-приватне партнерство, коли підприємці інвестують кошти в медичну галузь.

 – Сьогодні таких томографів в області налічується 6 одиниць, що надають своєчасну допомогу хворим у встановленні правильного діагнозу. Чим більше їх буде, тим більша буде конкуренція та якість надання послуги, що повинна відобразитися на зменшенні вартості обстеження на МРТ.

Директор ТОВ  "КТ-Медсервіс" Юрій Петрушевський, який має практичний досвід роботи на подібних медичних апаратах? наголосив, що такий апарат чи не єдиний в області за своїми характеристиками точності обстеження по встановленню правильного діагнозу на ранніх стадіях хвороби. Щоб зменшити вартість  медичної послуги (а це від 700 грн.) є гарний приклад, коли міська рада Харкова частково відшкодовує частину коштів з міської казни, щоб надати таким чином матеріальну допомогу пацієнтам.  

С.А.Кузьменко з цього приводу відзначив, що в разі підрахунків за певний термін  наскільки МРТ буде завантажений роботою, можна говорити про розгляд пропозиції, щоб область віднайшла механізм відшкодування  частини коштів на проходження обстеження  на МРТ хворими людьми.    

І.Мельник

Просмотров: 1232 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]