Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
05:19
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 27 » Коли хвороба вимагає державної підтримки
21:16
Коли хвороба вимагає державної підтримки

27 жовтня в рамках допомоги безнадійно тяжкохворим в Олександрійській РДА було презентовано фотовиставку «Дорослі очі на дитячому обличчі», що має за мету звернути увагу на онкохворих дітей. Виставка та доповідь  про паліатичну допомогу ( хоспісну) підготувало Кропивницьке відділення Всеукраїнської  мережі  ЛЖВ (люди живуть з ВІЛ/СНІД). У 15 світлинах на яких зображені тяжко хворі на онко діти все сказано – вони потребують термінової державної підтримки, що подовжить їх життя, дасть шанс на порятунок.

І тут  важливу роль відіграватимуть хоспіси – заклади по наданню паліативної допомоги, що включає в себе медичну, моральну, психологічну підтримку тим, кому її немає звідки чекати. Держава повинна відкривати спеціальні заклади – хоспіси. На Олександрійщини слід відкрити хоспісне  відділення на 13 осіб ( 6 – тяжко хворі в районі та  9 -  в м.Олександрія). Це хворі з постійним больовим синдромом (остання стадія хвороби). Всього потребують паліативної допомоги відповідно 165 хворих в районі та 164 – в Олександрії.  

Один із волонтерів даного проекту Костя Данильченко наголосив, що найтяжче в даному випадку приходиться дітям, для  яких не існує знеболюючих ліків. Тому треба, щоб місцева влада виділяла фінанси, аби зменшити біль шляхом догляду за такими хворими в нормальних умовах, де вони будуть себе відчувати більш комфортно.  

Голова ОРДА Б.Куруп з цього приводу висловив думку, що треба розробити відповідну програму відкриття хоспісного  відділення на базі міста чи району, виділення коштів з обласного бюджету. Кропивницький має вже досвід роботи в цьому напрямку, коли з міського бюджету виділяються кошти на дитяче відділення обласної лікарні, де знаходяться тяжко хворі діти.

ФОТОРЯД

І.Мельник    

Просмотров: 929 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]