Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
09:37
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Август » 1 » І знову про відкриті колодязі, про травми городян
10:05
І знову про відкриті колодязі, про травми городян

Здається, що тільки тоді, коли в олександрійців вривається терпець, тоді  і починається  «броунівський рух» - реагування відповідних структур з якими люди вступають у конфлікт.  Так було завжди.  Відсутнє відчуття постійно прикутої  уваги  до невирішених проблем, що  можуть завдати городянам неабияку небезпеку, людей оборює мешканців міста через байдужість  їх керівників… 

Відсутні люки на колодязях, що зіяють чорними дірами на вулицях, тротуарах та на дворових територіях міста, постійно несуть  у собі загрозу життя людей.  так нещодавно гість з Норвегії  потрапив у відкритий колодязь біля школи №17. травмувався, Слава Богу, що апарат, який прикріплений до його тіла вартістю в кілька тисяч євро залишився непошкодженим ( людина хворріє на цукровий діабет,  - авт.). Не один автомобіліст вже ремонтував ходову  свого автомобіля через відкриті колодязі, що сьогодні можна побачити по вул. Першотравневій (район центральної лікарні, Шевченка,  6- го грудня, 141, Братській, 75 і т.д.  Думаю, що і відповідальні особи – працівники ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград»  про це добре знають, бо це їх колодязі.         

Говорить головний інженер  ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград»  О.Бережний:

- Олександрійська дільниця ВКГ ОКВП «Дніпро-Кіровоград» обслуговує 17774 колодязів ( з яких 11818 шт. – каналізаційні та  5961  шт. – водопровідні).   Ситуація з викраданням кришок з колодязів справді має місце в Олександрії. Тільки з 1- го січня поточного року було викрадено 74  металеві кришки. За  аналогічний період було накрито водопровідних та каналізаційних кришок на відриті люків у кількості 109 одиниць.  Це роками не вирішувана проблема – крадіжки металевих кришок з колодязів.  Встановити запори на кожну кришку неможливо, бо існують відповідні правила експлуатації  колодязів. Бувають часті випадки, коли порив  води чи каналізації заливає квартиру чи будинок. На рахунку кожна секунда, а якщо це відбувається взимку або восени (відімкнути замок ). Цього року  за рахунок інвестиційної програми замінено 596,5 м трубопроводу. За кошти  міської ради  буде продовжено  проведення робіт за проектом:  будівництво водопроводу по 15—му мікрорайоні ( що з`єднає  вул. Знам`янську та вул.Г.Сталінграда, у 2015 році відновлено водопровід по вул. Колгоспній, Польовій та пр. Груші. Також буде проведено централізоване водопостачання по вул. Франка завдовжки 1, 1 км. (І це за кошти міської ради, а за кошти підприємства відновлюють викрадені люки,  що «ростуть як гриби після дощу», - авт.).       
Якість встановлених люків, виготовлених  з залізобетону несе ще більшу небезпеку. Бо один два наїзди на  такий люк ( хочеш того чи ні) і вже дірка з гострими кінцівками дроту стирчить з люку.  Та й по розмірах вони здебільшого не підходять під розмір колодязя. Зрозуміло, що чавунні кришки занадто дорогі. Колись встановлювали пластикові, але й вони сьогодні виходять з ладу. 

Суха статистична  відповідь. Так свого часу місто придбало кілька десятків таких люків. Але і вони виходять з ладу, бо  розраховані на певний тоннаж: легковий чи вантажний транспорт. Тому ми бачимо на деяких з`являються тріщини (по колу ) в кришці. З часом частина люку провалюється  - випадає. І вони сьогодні дуже вартісні. Крадії брухту завдають прикрощі, несуть загрозу перебування людей на вулицях та дорогах міста. Тільки разом, громадою ми можемо побороти цю хворобу, що вже кілька десятиріч не вирішується на жодному рівні влади. Ні поліція, ні законодавчі закони про прийом брухту (навпаки – «зелена дорога», - авт.), ні  активність людей сьогодні не в змозі зупинити викрадання кришок.
Так минулого року я  об’їздив центральну частину міста, щоб на власні очі пересвідчитись  у тому, що дуже небезпечно пересуватись містом не лише автотранспортом, а й ходінням. Тільки критика з боку міського голови, наради з керівниками, так дивись і люки закриті.  І не на один – два дні, а на місяці, бо постійно до цього прикута увага всіх зацікавлених осіб (мешканців, влади, підприємств – господарів люків, - авт.).  Городяни бачать роботу і працівників водопровідно-каналізаційної  мережі, і  теплової  чи колодязів  зв’язківців -  відразу недоліки  усуваються.

З деяких колодязів  «ростуть» дерева – встромлені гілляки. Це вже самі люди попереджають  про небезпеку.      

Здається, що  вже і приймальні пункти брухту не приймають ні люки, ні лом з них. Про це мені повідали кілька підприємців.  Контроль за пунктами жорсткий ( з їх слів, - авт.), підприємці бояться втратити ліцензію на право здійснення підприємницької діяльності.  І все ж їх крадуть і кудись здають! Але це вже  питання  і робота поліції. Дослідити посібників злочину. 

Який вихід? Звертатися до усіх олександрійців свідомих і несвідомих – стати на захист нашого з вами здоров`я – зупинити рух розкрадання люків. Знову вимагати від керівників відповідних підприємств термінового  усунення небезпеки для городян. Хто краще  них знає стан матеріальних ресурсів, що знаходяться на їх балансі. Керівники підприємств добре знають де їх «діри зіяють».  Їх не так і багато ( прикрийте ті, що ще минулого року не накрили,та вул. Першотравнева, Братська, - авт.).

28 липня до міста завітала група  вболівальників з Хорватії на матч Ліги Європи. Гадалося, що гості примусять "залатати"  дірки  - закрити колодязі. Футбол пройшов, ніхто і по цей день не  потурбувався про наше з вами  здоров`я.

Бетонні кришки не виправдали свого призначення. Здебільшого вони розсипаються після першого наїзду.  Багато таких колодязів накриті розбитими люками з бетону, що ще більшу несуть в собі небезпеку  нашим городянам. Задарма витрачені кошти з наших гаманців.

І.Мельник

Просмотров: 1222 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]