Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
06:44
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Август » 7 » До відповідальності - без обмежень
10:51
До відповідальності - без обмежень

До міського голови С.Цапюка 29 липня поточного року звернулися з листом-заявою та підписами 36 мешканців будинку № 98 по пр.Леніна. У своїй заяві вони просять допомоги: «Вирішити питання з режимом роботи магазину продуктів №200 ТОВ «АТБ – Маркет», який розташований по вул. Гагаріна, 12 та нічного клубу – караоке «CОRLEONE» - пр. Леніна, 100/1. У зв’язку з тим, що магазин працює цілодобово, молодь, яка відпочиває в клубі та просто молодь, цілу ніч, купуючи спиртні напої, розпивають їх під магазином «АТБ-Маркет» та в дворі будинку №98 по пр. Леніна (так званого «Квадрату», – авт.) Потім влаштовують на п’ятачку під кафе та магазином нічні гулянки, з автомобілів звучить музика, і це продовжується до ранку. Бійки, крики, нецензурна лайка. Цим самим грубо порушують права мешканців прилеглих будинків відповідно до ст.3 Конституції України «Про забезпечення санітарного та епідемічного благополуччя населення», ст. 178 Кодексу України «Про адміністративні правопорушення», п.26 ст.10 ЗУ «Про міліцію» та ін. Мешканці нашого будинку неодноразово звертались до міськвідділу міліції телефоном, але ніяких заходів вжито не було», - говориться в заяві.

 Ми зустрілись з кількома мешканцями будинку № 98, щоб пересвідчитись у дійсності існування проблеми співпроживання з розважальним закладом «CОRLEONE» та «АТБ-Маркетом».

Їх розповіді – це безсонні ночі, неможливість спокійного життя. Л.Чорна, мешканка будинку № 98:

- Скільки можна терпіти цю «дискотеку», що не дає нам можливості спокійно відпочивати після робочого дня. Починається катавасія з опівночі і до п'ятої ранку. Викликаємо міліцію. Приїздять. Як тільки правоохоронці поїдуть, повторюється все спочатку. Гасають на мотоциклах, автомобілях. Так ревуть несамовито двигуни, що моторошно стає. Бійки, лайка - майже щодня. Невже немає закону, щоб приборкати молодь, змінити графік роботи кафе і магазину, щоб «будинок» міг спокійно жити. Придбали спиртне в «АТБ» і тут же на ганку під гучну музику, що лине з автомобілів влаштовують шабаш - навмисне під звук сигналізації автомобіля починають волати нелюдським голосом. Адміністрація «АТБ» говорить, що це не їх територія, адміністрація «CОRLEONE» те ж саме. Виходить, що ці заклади в повітрі висять. Куди звертатись, де шукати захисту?

В.Матяш, пенсіонерка, долучившись до розмови, додала:

- З нашої арки та під’їздів зробили відхожі місця, всі вугли обгажені. Зробиш зауваження та таку відповідь почуєш, що іншим разом вже і боїшся щось казати. Лавки поламані, повсюди пусті пляшки від горілчаних напоїв – це наслідки відпочинку молоді, яка догулює до ранку в дворі після відпочинку в кафе. Що «АТБ», що кафе – це причина всіх наших бід і тривог. Міліція, здається, що бездіяльна, раз не може навести лад. На мою думку, біля таких закладів повинен чергувати наряд міліції, бо це місце можливих злочинів.

Л.Маменко, мешканка будинку №98:

- Якщо міліція не вживатиме відповідних заходів по недопущенню розгулу бешкетників, ми будемо звертатися до урядової "гарячої лінії". Міліція – безсила. З кафе виходять неадекватні молодики – під дією наркотиків чи ще чогось, їх крик, сміх чутно до 9-го поверху.

«CОRLEONE» -  «Хрещений батько» сицилійської мафії, чи можливо це в Олександрії?

Не хотілося, ні в якому разі, не дай Боже, щоб кафе з такою назвою, як «CОRLEONE», стало прототипом, уособленням сицилійської мафії, «яка може все і якій поліція нічого не може протидіяти». Може тому молодь туди і «злітається, як бджоли на мед»? От тільки дуже гіркий той «мед» з присмаком бійок, скандалів, нічного шабашу, який влаштовують відвідувачі кафе мешканцям прилеглих будинків, «заряджені буйством» караоке в «CОRLEONE». Згадаймо випадок з дівчиною 2011-го року, коли в кафе їй щось підмішали в коктейль під назвою «Викрутка», від якого та втратила свідомість… Здається, що з того часу нічого не змінилось з огляду на постійні скарги мешканців будинку №98 по пр. Леніна. Мешканці запитують: чому керівництво кафе порушує «Правила дотримання тиші в громадських місцях на території м.Олександрії», що були прийняті 19.12. 2008 р., та ЗУ «Про внесення змін деяких законодавчих актів щодо захисту населення від впливу шуму» , в яких чітко виписано відповідальність за їх порушення: зокрема, ст.182 тягне за собою попередження або накладення штрафу на громадян від 5-ти до 15-ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян і накладення штрафу на посадових осіб та громадян – суб’єктів господарської діяльності – від 15- ти до 30- ти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян. У нічний час із 22.00 до 8.00 на захищених об’єктах забороняється гучний спів і викрики, користування звуковідтворювальною апаратурою та іншими джерелами побутового шуму.

Які ще важелі повинні бути в міліціянтів, щоб навести лад в одному із гамірних місць міста, де немає спокою мирним громадянам від нічних хуліганів, які грубо порушують правила громадського порядку, що нерідко стає причиною кримінальних злочинів. Усі розважальні заклади повинні бути під пильним оком правоохоронців, як місця підвищеного ризику скоєння правопорушень.

Нічна торгівля спиртними напоями – крок до злочину

В унісон, підспівувачем бешкетування молоді, здається, є магазин «АТБ-Маркет», який працює цілодобово. Здавалось, що поганого в цьому. Навпаки, зручно. Та мешканці прилеглих будинків не в захопленні від цілодобової роботи «АТБ», бо він, безпосередньо є джерелом гарного настрою для нічних бешкетників. У кафе ціни втридорога, а хочеться адреналіну – підвищеної бадьорості, поряд «АТБ» - пиво, джин-тоніки, вино, горілка і все значно дешевше. До ранку «заряджаються» і веселяться наші отроки. Згідно з правилами про встановлення режиму роботи суб’єктом господарювання на роботу в нічний час об`єктів торгівлі та ресторанного господарства в м.Олександрії повинен бути договір з охоронною структурою на охорону об’єкта в нічний час (це ж стосується і кафе "CОRLEONE"); гарантійний лист від суб`єкта господарювання щодо виконання законодавства про заборону продажу алкогольних напоїв та пива неповнолітнім особам, що затверджено виконавчим комітетом Олександрійської міської ради від 17.12.2009, №919 та від 30.09.2011 р., № 332 «Про затвердження Положення про регулювання порядку торгівлі реклами алкогольних, слабоалкогольних напоїв, пива та тютюнових виробів на території м.Олександрії».

Правоохоронні органи, проводячи розслідування, що пов’язані з вживанням алкоголю, у своїх слідчих діях встановлюють, коли і за яких умов (напідпитку) було скоєно злочин, в який час і де придбано алкогольні напої. Це ази слідчо-оперативної роботи. Непрямих причин злочину до суворої відповідальності - без обмежень, бо за цим стоїть життя молодих людей, що «розважаються» з криміналом (бійки, хуліганські дії, нецензурна лайка, вживання алкоголю неповнолітніми) та нічний спокій мешканців Олександрії. І тоді, повірте, що кількість трагедій зменшиться в рази. Культура відпочинку не може базуватися на тому, що засуджується, що несе в собі негативізм, що підбурює молодь до «подвигів», що є причиною загрози життя іншим. Правоохоронні органи повинні попередити, застерегти, забезпечити та захистити людей від посягань на їх здоров`я та життя. Які ще можуть бути умови, коли центр міста в нічний час стає схожим на нічний Бруклін. Хіба міліція не знає, що в будинку № 98 реалізуються наркотики? Мешканці стверджують, що знає, а якщо не знає, то відтепер вживатиме запобіжні заходи, щоб люди не боялися заходити в під’їзд свого будинку. Можливо, після цієї публікації схаменуться всі, хто причетний до вищевикладеного і наведуть порядок, щоб у місті в нічний час був спокій і тиша, щоб люди не здригалися від рокоту автогонщиків, щоб місто не колихало від трагічних випадків…

І. Григор`єв

 

Просмотров: 1786 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]