Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
04:11
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Февраль » 26 » Депутати за моральні принципи справедливості
22:15
Депутати за моральні принципи справедливості

Сьогоднішня. 8- ма сесія  міської ради 7- го скликання, завершилася тим, що більшість депутатського корпусу, яка "незгодна з політикою міського голови", залишила зал засідань. Спочатку А.Коломійцев з трибуни висловив загальну картину того, що відбувається на сесіях міської ради, наголосивши, що завелика політика  в міській раді заважає конструктивно працювати депутатам. Це стосується майже всіх питань, що виносяться на сесії. Зокрема, обрання нового складу виконкому.  Депутат висловив побоювання, що і сьогодні питання про склад та обрання нового виконкому не буде внесено на розгляд депутатів. Тому працювати в таких умовах немає сенсу. Більше того депутат наголосив, що мер скаже, що "це депутати не хочуть працювати". Більшість буде працювати, коли буде винесено  питання регламенту та питання обрання нового складу виконкому. Фракція БПП «Солідарність» залишила залу.

  С.Гриценко - від радикалів заявив, що постійні образи з боку міського голови на сесіях, по телебаченню, перекручування фактів, що линуть на адресу депутатів, вимагають дати адекватну відповідь – розказати правду, хто кого обливає брудом, хто не хоче працювати…Образи найбільше викликають збурення, і це зрозуміло. Не можна тут  переступати межу  моральних принципів (заборонено принижувати гідність людини). Це не кодекс честі і вихованості. Кожна людина - то індивід, не нам судити людину в її повсякденному житті. Не суди - судимий не будеш. Тільки Богу дано право дати оцінку кожному з нас... Як тут доречні слова:"ну щоб здавалося слова, слова і більш нічого, але як серце ожива, коли почує знову". А в нашому випадку все навпаки...    

За ними пішли і фракція радикалів, і  «Самопоміч», і «Батьківщина», і «Укроп». У залі залишилось  12 депутатів.

Що залишається? Як сказав депутат від опозиційного блоку – йти на перевибори, раз немає роботи. Міський голова С.Цапюк, заявив, що депутати не хочуть працювати, бо він на колегії в КОДА не дав згоди на приєднання району до міста. Мер сказав, що сесії будуть проводитися лише позачергові, щоб місто мало змогу працювати. А також приєднався до думки, що треба йти на перевибори.

Думки різні, їх полярність, звісно, що діаметрально протилежна. У кожного своє бачення подальшого життя Олександрії, але воно спрямоване не проти олександрійців. Важко зрозуміти і збагнути, що так може бути, коли ніхто не хоче поступатися своїми надбаннями. У цьому випадку  заложником ситуації є секретар міської ради, якій випала доля бути послом миру і співпраці депутатів з нинішньою владою. Секретар не полишає думки, що консенсус вона обов’язково віднайде  у спілкуванні з лідерами депутатських фракцій, щоб не доходити до крайньої межі, яка місту не потрібна.

Як один із великих сказав: «краще поганий мир, ніж війна». Однозначно, що треба сідати за стіл перемовин. Знаходити шляхи дотику і подальшої співпраці на благо виборців, що віддали свої голоси за всі політичні сили, що сьогодні представлені в міській раді. Народ голосував так, як йому  підказувала совість і політичні уподобання. Це його був вибір, і з цим треба рахуватися всім. Не треба доказувати один одному, хто кращий, а хто гірший. Всі ми грішні. І суддя в нас один – Господь Бог. Покайтесь і винні, і не винні. Бог простить. Він милостивий.  Про це говорив підтекстом епископ Олександрійський і Світловодський Боголєп на минулій сесії міської ради.   Почуйте голос посланника Бога. 

Просмотров: 1154 | Добавил: wernega | Рейтинг: 1.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]