Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
14:23
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2014 » Май » 9 » День Перемоги – день, що приніс Європі ми і нове життя
17:17
День Перемоги – день, що приніс Європі ми і нове життя

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

День Перемоги – радість і смуток, надія і віра у вічне світле майбутнє. У цей день, як ніколи, всі ми переживаємо тривожно трепетні  почуття, які сповнені жалю по загиблих у  роки страшного періоду  минулого століття - Великої Вітчизняної війни.

Сьогодні «новітні»  історики та політики-недорослі  беруться переглянути, переоцінити на «свій» політичний лад історію  війни з фашизмом. Його найменші прояви, були є і будуть найлютішими ворогами світової спільноти.

Сьогодні вже достеменно  відомо, що понад 10 мільйонів громадян України  полягли в тій жорстокій борні за мир і спокій в кожній домівці Європи, і вони про це, як ніхто інші, повинні завжди пам`ятати. Ціна Перемоги – дуже велика була заплачена!

Косівка – одне з найбільш  відомих сіл Олександрійщини, мешканці  якого в роки війни чинили чи не найбільший опір фашистським загарбникам.  Про партизанський  та підпільний рух ссвідчать  імена 15 підпільників села, котрі загинули смертю хоробрих у фашистських катівнях Олександрії. Їх треба знати:  Д.Білий, А.Варава, Єфросінія та Марія Гужелі, Ф.Кожевник, Т.Коритько, Євдокія лошакові, Марія Мікізіль, М.Пшулко, О.Підгорний, І.Самойленко. Л.Сердюк, Ніна та Софія Синіцині та І.Чередниченко. Про них треба завжди пам` ятати, як і про тих односельчан, які пішли на фронт і не повернулися, чиї імена викарбувані на стелі,  та про  воїнів радянської  армії, які загинули  при визволенні Косівки.

 9 травня  2014 рік. Позаду 69 років, як  закінчилася війна.  Виблискують золотом постаменти героям-визволителям, обеліски, пам’ятні стели – німі свідки війни. Косівчани з великою шаною відносяться до героїв війни.

Заступник директора ТОВ «Колос», депутат райради Любов Замкова відмітила:
- У переддень дня Перемоги  члени нашого товариств відвідали з привітаннями та подарунками  усіх учасників Великої Вітчизняної війни. Їх, на жаль, сьогодні ( Косівка, Федірки, Костянтинівка та Бутівське, - авт.) залишилось  лише  17 ветеранів, хто бачив смерть війни.

Сільська рада, дирекція школи, сільгосптовариство «Колос» разом з  представниками Олександрійської військової частини, над якою шевствує «Колос»  організували косівчанам свято миру, глибокої дяки ветеранам війни – живим і мертвим, впевненості  у світлому завтра . Бо сьогодні до братських  могил вже йдуть діти, здебільшого онуки і правнуки. Час невмолимо відділяє нас від 9 травня 1945 року все далі і далі.

Але, як сказали школярі косовської школи, що вони добре пам’ятають подвиг земляків, які  ціною свого  здоров`я і життя здобули велику Перемогу. Вірші, пісні,  танцювальні композиції схвилювали численних  мешканців, що прийшли віддати данину шани і поваги про загиблих. По завершенні торжества,  мешканців села пригощали солдатською кашею…  

З такою шаною, обрядом та святою пам`яттю  можна  з твердим переконанням  сказати, що косівчани  ніколи не забудуть тих страшних лихоліть війни, що сьогодні вони будують квітуче і заможне село, де є робота, де є піклування про її мешканців з боку сільської влади та місцевого товаровиробника.

Цього дня урочисті заходи пройшли і в усіх населених пунктах Олександрійщини. Заступник голови РДА Юрій Коваль дав доручення відповідальним особам районної влади відвідати села району. Особисто в.о. керівника району привітав  жителів с. Андріївка зі святом Перемоги – святом  утвердження миру в Україні та Європі.

Іван Мельник

Просмотров: 673 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]