Поздравляем Вас Гость
Понедельник
06.05.2024
01:25
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Ноябрь » 14 » Чим живуть пантаївці?
14:04
Чим живуть пантаївці?

Знаходячись  за 16 кілометрів від Олександрії селище Пантаївка свого часу славилося успіхами у видобутку бурого вугілля. Розріз «Морозівський» був «мільйонником». Соціальна сфера на селищі – все в порядку… Сьогодні інші часи, інше життя – без вугільників, і їх трудової слави…

Та селище продовжує жити за нових умов. Про це і ведеться діалог з селищним головою Ігорем Бульбою.

- Минув рік від тоді  як вас було  обрано Пантаївським селищним головою. Що вдалося, а що не вдалося зробити з  передвиборчих обіцянок?
- 6 листопада 2015 року мешканці Пантаївки довірили мені управляти територіальною громадою селища. Це велика і відповідальна честь. Одним із найактуальніших стояло питання завершення переходу селища від централізованого опалення на індивідуальне.  У нас залишалося 7 квартир, що не мали автономного опалення. Сесія міської ради виділила відповідні кошти мешканцям, щоб пенсіонери були забезпечені теплом. Школа, амбулаторія, дитсадки - на індивідуальному альтернативному опаленні. Будинок культури – це  проблема, бо він потребує ремонту та опалення. На сьогодні  приміщення опалюється електрообігрівачами.  
- Дороги, тротуари, дитячі майданчики, освітлення в нічний час  – це те, що сьогодні є пріоритетним напрямком міської влади  та депутатів Олександрії. Що в цьому питанні вдалося зробити?      
- Міський бюджет цьогоріч  виділив 125 тис. грн. на поточний ремонт доріг. Великі відрізки доріг відремонтовані по  вул. Магістральній, Грушевського. Зробили підсипку грунтово - щебневих доріг по вул. Космонавтів, Шевченка, Молодіжній, Садовій, Підлісній,  Польовій та по пр.Грушевського. Облаштовано  частину тротуару вздовж вул.Новопразька у бік елеватора, бо там його ніколи не було. Вулиця Новопразька завдовжки 1,5 км – кам`янка, найбільш розбита і потребує термінового ремонту. Існує попередня домовленість з керівництвом  «Украгротехнології» про спільне виконання асфальтування цієї дороги. Завдяки  міськбюджету  виділено ресурси на облаштування нічного  освітлення. Відремонтовані лінії електропередач, встановлено понад 70  ліхтарів та прокладено нові лінії по вул. Польовій, Підлісній, Садовій та Космонавтів, що найбільш віддалені від селища.  Завдяки міській владі встановлено спортивний та ігровий дитячі майданчики. 

- Надання комунальних послуг – це один із головних чинників санітарного стану селища, його культура і  побут.
- На селищі надаються комунальні послуги. Так,  ПП  «Побут -Сервіс-Пром» в особі його керівника С.М.Кульги дбає, щоб вчасно було утилізовано побутове сміття, щоб чисто було на вулицях, на прибудинкових територіях селища.  Цього року багато будинків були пофарбовані силами підприємства, що "оживили" селище.  Міська рада виділила кошти на придбання малої техніки для благоустрою. Кусторіз,  мотоблок з причепом. Чекаємо  надходження шнеко-роторного снігоприбирача. Велику допомогу у взаємодії селищної та міської влади нам надає депутат міськради М.Смакула, який переймається  турботами рідного йому селища. С.М.Кульга надає ще й  благодійну допомогу інвалідам селища в забезпеченні їх засобами для пересування та ходіння (ходунки, костилі, палички, електроскутер).       
- Культура – це той  пласт нашого життя, що свідчить  як ми живемо. Не буде діток, молоді, не буде  робочих місць, - немає  майбутнього на селищі.  
- Будинок культури є місцем, де молодь і старше покоління відпочивають. Діють  гуртки художньої самодіяльності: дитячий танцювальний колектив та хор дорослих «Надвечір`я»; кімната для ветеранів, де вони проводять своє дозвілля. Є велике бажання відкрити театральну студію. Управління культури та туризму міськради розглядає дану пропозицію. Від молоді є заявка  про створення  вокально- інструментального ансамблю. У кінці серпня  вперше селище відзначило День Пантаївки. Атракціони, польова кухня, вели
Стосовно нових робочих місць, то зараз за клопотанням  селищної ради будівлі колишнього  управління  р-зу «Морозівський» взято під охорону місцевою охоронною службою «Сокіл-1» до вияснення ситуації щодо їх подальшої долі. Чекаємо з Києва відповіді на наші листи-звернення. У нас є бажання  на їх базі відкрити ряд майстерень з надання  послуг. А ще є побажання місцевих жителів Пантаївки про відкриття нового  автобусного рейсу  «Пантаївка- Знам`янка», бо багато наших мешканців їздять на роботу до сусіднього міста. Сполучення з Олександрією надійне – виконуються щоденно 6 рейсів, що задовольняє потреби наших мешканців.  

У цілому Пантаївка живе своїми повсякденними турботами, щоб кожен наступний день  для її мешканців був більш комфортним, і з цим вони рухаються вперед – до покращення свого добробуту.

О.Оскар

Просмотров: 1331 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]