Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
06:22
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Август » 2 » Церква за об`єдання, мир і злагоду в суспільстві
12:20
Церква за об`єдання, мир і злагоду в суспільстві

1 серпня єпископ Олександрійський та Світловодський  Боголєп вперше зустрівся з  представниками місцевих ЗМІ та громадських організацій в нещодавно відкритій Олександрійській єпархії, що кілька місяців тому почала діяти в приміщенні колишньої комунальної аптеки на Соборній площі.

- При єпархії відкрито духовно-просвітницький  центр діалогу. Сповідаюсь на продовження діалогу з громадою Олександрійщини в ім`я  збереження миру і Божого благословіння. Нехай наш центр стане майданчиком  для дискусій та вирішення нагальних духовних проблем, що турбують наших вірян. Зокрема, сьогодні на вустах  багатьох олександрійців  тема Хресного ходу, що завершилася 28 липня в Києві. Ця подія набула резонансного характеру.  В силу сьогодення церква не в змозі об’єктивно вивчити ситуацію навколо цієї теми, але має своє бачення, з яким хотілося б поділитися.  Хресні ходи були, є і будуть, бо вони підсумовують духовну працю християн і ніякого відношення до політики не мають.  Дивно, адже минулого року такої прискіпливої уваги не було до Хресного ходу.   Хресний хід – це крок для об`єднання всіх християн, що мешкають в Україні. Від Почаєва і Свято - Гірської лаври назустріч вирушили тисячі вірян, щоб на Володимирській гірці об`єднатися cвятими образами Матері Божої.  Цей хід був наскільки заполітизованим різними ЗМІ та діячами, навколо якого мусувалися різні домисли, що могли перетворитися в провокативня дії. Дякуючи Господу Богу все пройшло мирно. У цьому питанні ЗМІ найбільше нагнітали негативною інформацією суспільство. Нас вперше було перевірено на металошукачах, перевіряли паспорти. Нас дивує така позиція нашого суспільства, коли церква відділена від держави, але є певні сили, що таки хочуть диктувати умови вірянам. При чому на найвищому рівні. Так ВРУ  прийняла 2 законопроекти щодо церкви. Один з них дати автономію помісній церкві України та звернутися з цим до Константинопольського патріарха. Але навіщо нам усім це потрібно, коли наші церкви мають повну незалежність, коли ми не маємо жодного відношення до московської церкви. У нас свій патріарх, який з трудом знає російську мову…Я не бачив злоби, ненависті серед тих, хто прийшов до Києва, а навпаки  радість, що десятки тисяч людей прийшли, що віддати шану нашому Господу Богу, покаятися в своїх гріхах і попросити  Божої благодаті. Чому з Одеси не випустили 25 автобусів з паломниками? З нашої області до Хресного ходу долучилося біля 2000  її мешканців.  Чому така боязнь? Ми не представники руської церкви. В усьому світі  відбуваються подібні Хресні ходи, що віншують певний період діяльності  церкви, її вірян.                 

Якщо є якісь  непорозуміння, то вони вирішуються церковними законами, а не вказівками декого зверху.  Ми будуємо свою церкву, а не американську чи англійську.  Тому просвітницька робота – це головне завдання для церкви. Недільна школа, зустрічі з молоддю – це шлях до виховання духовно багатої людини, що поважає культуру і духовність  України.  Ми проти того, щоб наші таланти виїздили до розумово вироджених країн. Ми будемо співпрацювати зі школами, щоб відволікти дітей від пагубного сьогодення (наркотики, хуліганство, суїциди, що почастішали серед неповнолітніх).  

Щодо технологій, що сьогодні заполонили Україну, коли на площах проводяться так звані релігійні шоу, то тут треба, щоб суспільство стало на захист виховання  своїх дітей. Це все відійде, бо за прадавньою традицією християни мають свої канони і правила, виписані  Богом.    

А ще владика наголосив, що центр буде працювати, надаючи допомогу тим, хто сьогодні звільнився з місць позбавлення волі і знаходиться під наглядом кримінально виконавчої служби міста. Діє недільна школа. У планах зустріч з творчою інтелігенцією Олександрії. Тільки у мирі і злагоді можна побудувати духовно багате суспільство.    

І.Мельник     

Просмотров: 901 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]