Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
08:13
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 10 » Безмежна ницість вандалів
13:05
Безмежна ницість вандалів

Скільки вже говорено, виказано, писано, переписано про ницість людей, якщо їх можна назвати людьми, правильніше буде - покидьки, хто займається невіглаством, варварством, коли йде на найсвятіше в житті -  на кладовище нищити пам`ять про померлих. Спочатку руйнували надгробники заради металу, а сьогодні  дійшли до більш цинічного – руйнують могили померлих заради тумб та облицювального тесаного каменю, щоб потім їх перепродати іншим на могили їх рідних. Це вже стало бізнесом. Днями на центральному кладовищі було вчинено акт вандалізму: кілька могил з чорного мармуру були понівечені заради тумб, що приносять злочинцям, нелюдям матеріальний зиск…

 До редакції зателефонував мешканець Олександрії, який повідомив, що відвідуючи могили рідних побачив страшну картину: вони були повалені, поряд кілька  розбиті. У той же час на кладовищі перебував працівник  КП «Ритуал», який сфотографував вандалами розбиті могили  (не змогли зняти тумби). Зі слів директора КП «Ритуал» О.М.Бондар стало відомо:

- На прикрий жаль, це вже не новина. Ми постійно нагадуємо, звертаємося до олександрійців, підприємців, що надають ритуальні послуги, – не купувати в злочинців, інакше їх назвати не можна, елементи пам’ятників (тумби, квітники, плитку, огорожу), якщо їм пропонують дешевше. Більшість з них викрадена з інших могил. Самостійно, силами наших працівників побороти це ганебне явище, злочин - неможливо. Лише громадою, свідомістю небайдужих олександрійців можна зупинити діяння покидьків, які посягають на найсвятіше – людську пам'ять. Тісно співпрацюємо з поліцією, але як бачимо, вислідити, впіймати цю категорію злочинців дуже важко, бо вони грабують або вночі, або на світанку. Проводимо роз’яснювальну роботу з виїздом на кладовище. Говоримо, попереджаємо людей, що замовляти установку пам’ятників у випадкових людей небезпечно. Зараз діє сотні так званих злочинних «меморіалів» з надання ритуальних послуг по встановленню пам’ятників.  Та на пальцях однієї руки можна порахувати справжніх підприємців, котрі працюють з чорним мармуром ( габро), що доставляється з Житомирщини. А крадії-злодюги наймають для встановлення пам’ятників випадкових людей, які не мають свідоцтва про відповідну підприємницьку діяльність. У такому випадку не допускаємо таких надавачів ритуальних послуг на кладовище. Вони грублять, погрожують, не йдуть на розмову. Знаєте в таких випадках часто винні і самі замовники, коли стають на захист випадкових найманців, не спитавши звідки в них  пам’ятники (хто виробник?). Злодії  викрадені тумби, квітники шліфують, змінивши їх кути, довівши до товарного вигляду, і на продаж замовникам за 400- 800 грн. І такий перепродаж однієї і тієї ж тумби може бути кілька разів. Це вже поставлено в злочинців на конвеєр.  А для родин померлих – трагедія, невиліковна психологічна травма на все життя, коли вони приходять на кладовище поклонитись праху по рідних їм людях, а  бачать наругу над пам`яттю… Це страшно навіть уявити, але, на превеликий жаль, це дійсність сьогодення з якою нам приходиться боротися дорогою ціною.          
- Як можна протидіяти подібному вандалізму?
- Усі ми під Богом ходимо, усі станемо свого часу перед ним на суд грішний. Невже Божі заповіді «не укради, не вбий ближнього...» не доходять до розуму негідників!?  Адже вони також мають своїх покійних рідних… Невже немає нічого святого в цих покидьків, інакше їх не можна назвати. Як протидіяти?  Ще раз повторюся: тільки разом, громадою можна зупинити цих варварів-злочинців, коли люди будуть замовляти надгробники в підприємців з ліцензією, коли люди будуть звертати увагу на підозрілих осіб, що орудують на кладовищах, обов`язково телефонувати до поліції або за телефонами КП «Ритуал» 7-27-95, 7-21-41, 095-35-45-104 (цілодобово).  Другим кроком  повинно стати: встановлення всіх законних підприємців з надання ритуальних послуг. З цією метою звернемося до міського голови С.К.Цапюка, щоб він організував збори підприємців. Запросити на них і тих, хто займається «дворовим» бізнесом з надання ритуальних послуг – без документів. Треба, щоб все було в законних рамках. Не дозволимо, щоб негідники наживалися на горі людей. У цьому питанні чекаємо і більш дієвої допомоги з боку правоохоронних органів.

Письменник Кирило Туровський свого часу, ще в 12 столітті, виказав вікопомну думку: «Ніякий сан у цьому світі  не збавить од мук тих, що порушують заповіді».   

Фоторяд

І.Мельник 

 

Просмотров: 1127 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]