Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
03:50
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2016 » Октябрь » 10 » Автобусні зупинки області оздоблять у національних традиціях
12:22
Автобусні зупинки області оздоблять у національних традиціях

Голова облдержадміністрації Сергій Кузьменко під час щотижневої апаратної наради запропонував оздобити автобусні зупинки області з використанням національних мотивів.

– Українці – нація творча, здатна зробити і свій будинок, і свій край красивим і затишним. Ми багато говоримо про ремонти доріг і узбіч, але в нас ще є й зупинки за межами міст і сіл, збудовані з цегли або бетонних конструкцій. Є пропозиція відремонтувати їх, а потім долучити творчу молодь, студентів, щоб вони зробили ці зупинки красивими і колоритними, – зазначив Сергій Кузьменко.

Очільник області доручив департаменту культури, туризму та культурної спадщини облдержадміністрації визначити національні орнаменти та символіку, які можуть у подальшому слугувати ескізами для оздоблення зупинок, а також залучити творчих людей до реалізації цієї ідеї. Керівників територій Сергій Кузьменко закликав системно організувати цю роботу в регіонах.

– Давайте пропагувати українське не тільки словом, а й зовнішніми деталями, – підкреслив голова облдержадміністрації. – Разом подбаємо, щоб Кіровоградщина була красивою.

До речі, гарні починання в цьому напрямку вже є. Як приклад, оздоблення внутрішнього забору МТК "Петриківське молоко" в Новій Празі, що стало надбанням Книги рекордів  України в 2015 році, коли студенти Олександрійського вищого училища культури за кілька днів оздобили малюнками українських мотивів понад 200 метрів огорожі підприємства. У цьому питанні м.Олександрія, працівники КП ""Благоустрій" вже показали на міських автозупинках таланти української традиції малювати розмаїття українських квітів, що поєднують в собі  різнокольорові барви.

Фоторяд  

 

Просмотров: 862 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]