Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
00:32
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 5 » Знайомство зблизька – депутати VII скликання
23:48
Знайомство зблизька – депутати VII скликання

4 грудня в сесійні залі Олександрійської міської ради відбулася перша сесія новообраних  депутатів  міської ради VII скликання. Нагадаємо читачам, що 25 жовтня відбулися черго́ві місце́ві ви́бори депутатів місцевих рад та сільських, селищних, міських голів.  Згідно нового законодавства олександрійці обрали 36 депутатів міської ради, сільських та селищних голів, а також  Олександрійського міського голову. Відсьогодні розпочато процес  заново сформувати органи місцевого самоврядування.

На установчій та представницькій першій сесії голова міської територіальної виборчої комісії О. Івань ознайомив численну аудиторію присутніх у залі про результати виборів. Зокрема, офіційно представив громаді Олександрії кожного з депутатів, його приналежність до партій чи блоків.  Новообрані депутати склали присягу. Наступним питанням було оголошено про  результати  виборів міського голови, про перемогу на виборчих перегонах  – ним  вчетверте став нині діючий міський голова м. Олександрія С.К.Цапюк, який  склав присягу на вірність служіння олександрійцям.  Голова ТВК вручив почесну булаву очільника міста та побажав міському голові  міцного довголіття, чесного та справедливого служіння громаді міста.

 До привітань приєдналися  голова Олександрійської районної ради Ольга Коріненко, яка  відзначила високу довіру олександрійців, які вкотре обрали міським головою С.К.Цапюка та побажала меру, щоб довіра людей не втратила віру людей, щоб діяльність на територіальну громаду мала розквіт.  Міські голови Знам`янки - С.Філіпенко  та  Світловодська - В.Федорчук  у вітальних словах  також побажали  успіхів меру Олександрії,  та наголосили на тому, щоб влада разом з новим депутатським корпусом забула про свою партійну приналежність, щоб головним прапором Олександрії стали важливі справи, щоб влада вчиняла лише справедливі та належні рішення на шляху добробуту  олександрійців. 

В. Стадніченко та М. Кульга – одні з перших волонтерів  Олександрії, хто почав реальну допомогу учасникам АТО, передали міському голові  від імені командування Донецького прикордонного загону  гільзу  протитанкової керованої ракети (ПТКР), як символ незламності , духу свободи та незалежності українського народу в боротьбі з російським ворогом.

- Не кожен міський голова може сьогодні сказати, що він з травня минулого року бува там, де кулі, де поряд смертельна  війна, а С.К.Цапюк був там. Цією зброєю ми зупинили російського агресора. Ми не заспокоїмося до тих пір, поки останній окупант не залишиться на окупованій суверенній території  України. Треба боятися не російських вошей, а українських гнид. Об’єднайтесь, будуйте  наше місто, робіть добро людям і дотримуйтесь  правил справедливості, і не забувайте,  що ми разом найкращі, - наголосив В.Стадниченко.

 Єпископ Олександрійський  і Світловодський Боголєп молився за нову владу в Олександрії та  наголосив на головних заповідях нашого Бога, який є головним розпорядником і суддею нашої діяльності на землі:

Треба працювати так, щоб люди відчули, що за ними стоїть чесна, порядна, справедлива і чуйна до потреб нужденних влада, що готова підтримати їх в тяжкі  години випробувань. По совісті і добрі, по добрих намірах і вчинках буде судити Бог усіх, хто на цій землі жив. Ви повинні об`єднатись для радості і спокою в місті, для милості і працелюбства. Треба відкинути лицемірство, бундючність, пихатість та зверхність один  до одного. Допоможіть спільно вижити людям в цих страшних умовах сьогодення. Не носіть каміння за душею. Все в житті проходить молодість, сила, здоров`я, краса,  і  тільки  Віра, Надія, Любов вічні. Я бажаю  всім городянам, владі міста, нашій державі Віри, Надії. Любові.

У свою чергу новообраний  міський голова подякував  перш за все громаду Олександрії  та гостей за високу довіру, та запевнив, що тільки разом, забувши розбрат  можна зробити Олександрію європейським містом, в якому буде комфортне життя його мешканців. Далі очільник міста зупинився  на успіхах та на проблемах які стоять перед владою на наступний 2016-й рік.

На другу сесію, що повинна відбутися не пізніше 25-го грудня мер підписав розпорядження про її скликання та розгляд двох найважливіших питань  сьогодення: прийняття  програми соціально-економічного  розвитку Олександрії  та прийняття  бюджету на 2016 рік. 

На 8 грудня збереться підготовча група з числа депутатів, які вироблять  проект роботи II  сесії, регламенту, утворять постійні депутатські комісії та запропонують їх голів, визначать кількісний та персональний склад нових  членів виконавчого комітету та висловлять пропозиції щодо кандидатури секретаря міської ради.

В свою чергу С.Гриценко, депутат від Радикальної партії закликав міського голову нагально сконцентрувати увагу на  ретельній підготовці до наступної сесії, що повинна ухвалити  бюджет міста  та програму соціально-економічного розвитку на 20016-й рік, але для цього треба, щоб депутати завчасно мали змогу його вивчити і внести свої коригування, щоб новорічних свят бюджет було прийнято. Також  було наголошено  про серйозність і зваженість у підходах по  формуванню нової міської влади.

Будемо звикати до нових прізвищ, до нових облич, до нових думок, до нових рішень та будемо чекати нових позитивних змін  у житті олександрійської громади.      

І.Мельник         

Просмотров: 1498 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]