Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
16:15
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 29 » Завдання «Житлогоспу» - якісно поліпшити роботу з мешканцями міста
07:15
Завдання «Житлогоспу» - якісно поліпшити роботу з мешканцями міста

   З  1-го квітня обов`язки  директора КП «Житлогосп»  виконує Володимир Григорович Костенко. Молода, енергійна людина, з досвідом роботи в сфері надання послуг обійняв доволі  відповідальну і непросту в нинішніх умовах посаду – надавати послуги населенню, коли знаходимося на шляху різкого зростання енергоносіїв ( електроенергія, газ, вода, теплопостачання).

- КП «Житлогосп» -  балансоутримувач  520  будинків  м. Олександрія. Господарство надзвичайно велике та об`ємне, що потребує щосекундного забезпечення  мешканців багатоповерхівок всіма необхідними послугами (водопостачання, каналізація, тепло, освітлення, прибирання прибудинкових територій, ремонт будинків – за цим всім необхідно щоденно слідкувати, - авт.), - говорить В.Г.Костенко. 
  - Що сьогодні найбільше турбує мешканців, і  які послуги вони рахують для себе найбільш  вагомими?     
- У «Житлогоспі»  напрацьовано такий елемент тісної співпраці  «мешканець – надавач послуг». Тобто, мешканці самі обирають собі по кожному конкретному будинку перелік обов’язкових послуг, від яких залежить їх комфортні умови проживання в даному будинку. Тут справжня демократія. Результати якої ми бачимо наглядно по будинках. Де більше послуг сплачують, там і більше робіт виконано…  Діє накопичувальна система:  від сплати квартплати - кошти акумулюються  на особових рахунках кожного будинку. Люди в праві розпоряджатися ними. Через старших будинків визначаються першочергові ремонтні роботи:  чи то ремонт даху, чи підмурків (цоколів), чи швів, чи встановлення зливної системи, чи ремонт під’їздів. Чим кращий відсоток сплати, тим кращі умови проживання вони мають. Це безспірний факт. Найбільш затратні і складні роботи стосуються ремонту покрівель. Це біда всієї України, всіх міст з їх 50-70-річного віку житлових будинків.  
- Дуже  часто мешканці своїми силами роблять ремонти в під’їздах, а потім приносять  документи про витрачені кошти та об’єми робіт, щоб їм зарахували  відшкодували за рахунок  квартплати. Бувають конфлікти…  
- Буває й таке. Це тоді, коли люди не звертаються до нашої інженерної служби, щоб обрахувати об’єм робіт  та справжню витрату будматеріалів.  Ось, днями мешканці одного з будинків принесли документи, що зробили ремонт даху. Наш підрядник робить свою роботу якісно, бо ми  того вимагаємо, надаючи гарантію та пропонує дешевші по ціні будматеріали. Для прикладу  люди, котрі самотужки зробили ремонт даху, закупляли рубімакс по ціні  435 грн за рулон, коли в підрядника – він 352 грн.  І таких нюансів дуже багато. Добре,  якщо покрівля не почне протікати після першого великого дощу.
- Люди бачать зміни на краще в житловому секторі  міста. Сьогодні відсутні нарікання за вивіз сміття ( навіть у суботу вивозиться, - авт.), за прибирання прибудинкових територій, ремонтуються під`їзди, їх вже, здається, до тисячі набирається  за останні кілька років,   з`являються нові зручні з санітарним захистом сміттєзбірники.  Видно, що активно працюють старші будинків зі своїми співмешканцями.  
- Міський голова С.К.Цапюк, коли призначав мене на посаду, поставив нову стратегію для «Житлогоспу»:  кардинально змінити відносини з мешканцями будинків. Треба йти до людей, а не чекати поки вони прийдуть до тебе зі своїми проблемами.  Слід надавати такі послуги, щоб якнайменше було нарікань на нашу роботу.  У цьому питанні активно працюємо через старших будинків, через актив будинків, чи членів кооперативу, чи членів ОСББ. Люди зацікавлені у покращенні умов проживання. Тому, наше завдання – взаємно співпрацювати так, щоб обидві сторони були задоволені від такої співпраці. І це при тому, що тарифи на житлово-комунальні послуги не змінювалися з 2011-го року. Як вивозили сміття з розрахунку ціни на газ 5,90 грн/ кг(заправка автомобіля), так і сьогодні його везуть. Я вдячний нашим двірникам, котрі наводять щоденно лад на своїх прибудинкових територіях: збір сміття, підсипка в зимовий час, очистка від снігу дворових тротуарів, побілка дерев, бордюр….
- Володимире Григоровичу, що заплановано КП «Житлогоспом»  до виконання у найближчий час?
- Міська влада сьогодні спільно з мешканцями гуртожитку  по пр. Леніна, 136 вирішує питання поліпшення їх умов проживання.  Я розумію, що в ньому біля 40% мешканців не постійно проживають, здебільшого перебувають на заробітках. І все ж зібрані кошти за сплату квартплати в сумі 23 тис. грн (при боргах у  47 тис. грн, влада пішла на зустріч, - авт.) були направлені на ремонт фойє  першого поверху та центрального входу (встановлено металеві двері з кодовим секретом,  ремонтуються східці, крильце ). Голова пообіцяв у цьому році відремонтувати ліфт.  А ще на щопонеділковій апаратній нараді в міського голови отримав завдання: інженерна служба повинна  терміново опрацювати, виявити найбільш пошкоджені дворові покриття з подальшим їх ремонтом. І найголовніше, повторюсь,  – ремонт покрівель. Якщо минулого року було відремонтовано  майже 16 тис. м2, то такі ж плани і на поточний рік. 
- Від сплати квартплати залежить комфортність  проживання. А який відсоток сьогодні сплачується вчасно,  та яку ведете боротьбу зі злісними боржниками?
- Відсоток сплати складає 96%. Як бачимо, люди справно сплачують квартплату. Зі злісними боржниками, якщо умовляння не дають корисного результату, передаємо справи до суду. Борги в сумі 1000 грн – це межа за якою вже судові тяжби.  Сьогодні понад 800 позовних заяв знаходяться в суді.  Борги злісних платників коливаються в межах 3- 4 тис. грн.  Ми надаємо людям можливість вирішити питання шляхом річного відтермінування – реструктуризація, в рівних долях ділиться сума заборгованості, що сплачується з поточною оплатою на протязі року.  Наш комфорт залежить від нас самих – мешканців, від нашої порядності в сплаті квартплати.  

 І.Мельник        

Просмотров: 1569 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]