Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
05:14
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 26 » Занехаяти, розтрощити - не будувати
21:22
Занехаяти, розтрощити - не будувати

Громада – це велика сила, здатна творити добрі справи. У свій час міська влада на базі ЗОШ №5, яка припинила своє існування за відсутності належної кількості учнів, шляхом реконструкції та капітального ремонту створила для підростаючого покоління  комфортні  умови для занять технічною творчістю.  Центр об`єднав усі розрізнені до цього територіально гуртки воєдино (зокрема, станцію юних натуралістів). Діти прийшли у світлі кабінети, в тепло і затишок. Впевнений, що подібних закладів  у Кіровоградській області та і в країні можна налічити не більше двох десятків.

Сьогодні  виникла колізія по колишніх будівлях станції юних натуралістів. Міська рада свого часу вирішила нежитлові будівлі колишньої  станції юних натуралістів  передати  в користування багатодітній родині Павла та Ольги Самойлових, котрі  виявили бажання перебудувати дані приміщення під будинок сімейного типу.  29 грудня 2012 р. 54-а сесія міської ради  відповідно до ЗУ «Про місцеве самоврядування в Україні», враховуючи висновки  постійних комісій  міськради, які дали дозвіл на відчуження будівлі по вул. Франко, 134 разом з допоміжними  спорудами для розміщення дитячого будинку сімейного типу «Перлина».   Думали, що держава виділить відповідні кошти,  а частину залучать з міської казни.   

  Міська влада розпочала певні роботи по переоформленню документів: виведення приміщень з не житлового фонду у житловий. Все зупинилося, коли спеціаліст з Дніпропетровська, який  вивчив стан головної будівлі, доповів, що лише на відновлення  фундаменту, що поступово просідає  через  підземні води, потрібно не менше  400 тис. грн. Звісно, що в міській казні таких коштів на той момент не було.

До того ж «свідома громада-заздрісники» підняли галас «чому саме їм, а не іншим, хіба ми гірші, а чому не віддати під громадську організацію і таке інше ці споруди». Пішли публікації в ЗМІ… У жовтні  2014-го року міська рада своїм рішенням відмінила попереднє рішення про виділення, передавши нежитлові приміщення колишньої станції юних натуралістів на баланс  КП «Житлогосп».  У жовтні  2014-го році  84-а сесія міськради прийняла рішення про внесення будівель станції юних натуралістів  у перелік об’єктів   комунальної власності  територіальної громади  міста, що підлягають приватизації. Вже втретє оголошується конкурс  з його продажу і втретє (станом на 16 березня 2015-го року) жодної заявки на участь в аукціоні з продажу нежитлових приміщень  за адресою вул. Франко,  134 до управління приватизації, оренди майна та землі Олександрійської міськради не надійшло.

За цей час «добропорядні  і культурні олександрійці» з даної території зробили смітник. За минулі роки працівниками комунальної служби  міста було вивезено  біля  56 машин  сміття! Це наші люди – олександрійці  так «господарюють»- по-свинські . А в даний час грабують приміщення (знято, вікна, двері, де можливо розбирають  будівлю на цеглу).  У даній ситуації найважче протистояти малому злу. Шановні олександрійці, світ, на який дивишся через вимиті вікна, прекрасний.

             І.Мельник

Просмотров: 1298 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]