Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
17:17
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 25 » "За чисте довкілля", або "європейський" вибір
22:49
"За чисте довкілля", або "європейський" вибір

Сьогодні по всій Україні проходив суботник «За чисте довкілля». На жаль, культура українського народу ще не доросла до того, щоб  бути серед  європейської спільноти.  Одна справа силою рухатись туди, а інша – вийти на узбіччя дороги в будь-якому напрямку  чи на Кіровоградський  напрямок, чи  на Кременчуцький, чи  на  Дніпропетровський, щоб побачити наші «прагнення, нашу культуру » -  засміченість посадок, вулиць, парків, місць масового збору людей непотребом  життєдіяльності відкидає нас на десятки років від європейської цивілізації.

 Кожного року організовуються суботники по прибиранню сміття і кожного року все більше і більше його засмічує наше  довкілля. Ось і  цього року  понад 300 працівників  державних органів Олександрійщини та бюджетних організацій  виїхали в напрямках  вище озвучених, щоб  прибрати узбіччя доріг… Що тільки не прийшлося збирати після  «нашої європейської культури»  освітянам, держслужбовцям РДА, райради,  представникам АПК, ПФУ, ветлікарні, культури, медицини… Здається,  що наш народ спеціально загаджує довкілля.  Пляшки, пакети, мішки зі сміттям, відходи будматеріалів, побутової  техніки, весь домашній непотріб –це все  в посадках та по узбіччях доріг.

 Повизбирували. Приємно подивитись... Чи надовго!?

Очистити парк в Новій Празі, де розміщена алея слави воїнам, що полягли в роки ВВв та закласти алею  пам`яті приїхали з міста  працівники райвно на чолі головою РДА Андрієм Коломійцевим. На місці  вже працювали  місцеві освітяни шкіл та дитсадків селища, працівники селищної ради, «Комунгоспу», МНС…  Вигребли, викосили парослі кущів, висадили молоді деревця…

  - Сьогодні всі сільради Олександрійського району, сільгоспвиробники організували та взяли участь у суботнику  «За чисте довкілля"  - вийшли  на прибирання  підлеглих  їм територій.  Ми  приїхали допомогти  прибрати в парку та висадити клени  -  алею  слави по загиблих героях новопражцях, що віддали своє молоде життя  в зоні АТО. А напередодні 8 – травня поряд  з алеєю  буде встановлено  пам`ятний монумент  всім загиблим жителям Нової Праги – стели  з поіменним списком  понад 1000 людей, хто поклав своє життя на вівтар Перемоги  в Великій Вітчизняній  війні, - наголосив голова Олександрійської  райдержадміністрації  Андрій Коломійцев.

Голова Новопразької  селищної ради Ольга Горбенко подякувала районну владу за допомогу в наведені порядку та  відмітила, що якби  сумління людей і  культура  була дещо іншою, то селище  було б значно охайнішим і чистішим... 

Приємно  було через кілька годин праці побачити наскільки привабливішим став парк, його  пам’ятні місця… І багато не треба – організованість, бажання зробити гарну справу і прикласти руки.

І.Мельник  

    

Просмотров: 1350 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]