Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
12:03
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 18 » Вшановано пам'ять Максима Бендерова
23:32
Вшановано пам'ять Максима Бендерова

На протязі двох днів 17-18 квітня в Олександрії на базі ДЮСШ №2 проходив  Всеукраїнський турнір пам`яті ім. Максима Бендерова зі змагання з панкратіону (рукопашний бій з ударами рук і ніг, а також  елементами боротьби).

До гостинної Олександрії прибули понад 70  спортсменів з Київської, Кіровоградської, Одеської, Сумської, Чернівецької  та  Житомирської областей. Змагання відбулися за підтримки губернатора Кіровоградщини Сергія Кузьменка.

Відкриваючи змагання президент федерації  України з панкратіону  О. Мандрик наголосив, що федерації ніколи не забуде М.Бендерова, що він для федерації вічно живий,та побажав спортсменам перемог  таких, які мав у свій час Максим, а батькам передав зібрані кошти та запевнив, що українські панкратіоністи візьмуть шевство над родиною загиблого героя в зоні АТО.

 Від імені губернатора Кіровоградщини С.Кузьменка на змаганнях був присутній його заступник С.Коваленко:

- Шановні, мамо і тато Максима, учасники змагань, гості, за дорученням  голови облдержадміністрації  С.А.Кузьменка вітаю вас у  проведнні Всеукраїнського турнірі пам`яті  Максима Бендерова, світлий образ якого ніколи не забуде Олександрія. Він своєю мужністю і героїзмом та самопожертвою довів істину, що «зеленим  чоловічкам Путіна» не здолати Україну, вона непереможна, коли в ній є такі герої.  8- го травня українці вшанують пам'ять загиблих не лише в роки ВВв, а й героїв АТО, які віддали своє життя заради  цілісності і незалежності  України.

  Міський голова С.К.Цапюк наголосив, що ім`я М.Бендерова, його подвиг при захисті недоторканності рубежів України, буде слугувати яскравим прикладом на уроках мужності, як героя, як видатного спортсмена.

-Двічі мені довелося вручати Максиму посвідчення про його спортивні досягнення. У наших серцях він не загинув. Він серед нас і сьогодні. Міська рада, а я в цьому  впевнений, на найближчій сесії розгляне питання про перейменування однієї  з вулиць міста на ім`я М.Бендерова. Батьки  з цього приводу висловлять свою думку, яку вулицю перейменувати. Такі герої ніколи не вмирають – вони будуть жити вічно у людській пам`яті вдячності за мир і спокій у наших домівках. Слава Україні!

   На турнір прибули і військовослужбовці 3-го полку спецпризначення в якому проходив службу М.Бендеров. На ножах, що однополчани відзначили трьох кращих спортсменів, були висічені написи: "За кращий бій", "За кращу техніку"  та "За волю до перемоги".   Г.Косяк присвятила свій вірш усім матерям, котрі  втратили своїх синів в зоні АТО. Фотодокументальний фільм про Максима ще раз повернув усіх у ті страшні дні, коли на сході гинув кращий цвіт  української нації – хлопці, яким жити і жити. Творити і будувати нову Україну…

 Змагання з панкратіону – це змагання мужніх, сильних і витривалих спортсменів. Не кожен може стати під удари, не кожен може витримати велике фізичне навантаження, показати свою фізичну силу, майстерність, гарт  та силу волі до перемоги.

 Присутні на змаганнях побачили справжніх бійців, котрі  вправляються  в чоловічому сильному спорті, де потрібен стійкий характер бійця.  

Всеукраїнський турнір  пам`яті ім.Максима Бендерова буде традиційним, бо він виховує нашу молодь у патріотичному спрямуванні, відданості святому обов’язку, як треба захищати свою вітчизну.

І.Мельник     

Просмотров: 1209 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]