Поздравляем Вас Гость
Пятница
03.05.2024
03:49
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Декабрь » 29 » Впорядкування стихійної торгівлі
13:14
Впорядкування стихійної торгівлі

Мова іде про стихійну торгівлю, що відбувається в центральній частині Олександрії, починаючи з пл. Кірова, району  автовокзалу та по пр. Леніна (біля Будинку культури «Світлопільський»). Це найбільш масові місця, де підприємці та пенсіонери  влаштували свої , так звані, «хитряки» - ринки з продажу сільськогосподарської продукції.

З цього приводу є розпорядження голови КОДА про впорядкування стихійної торгівлі в містах обласного  підпорядкування. Міський голова С.К.Цапюк доручив  управлінню економіки міської ради та адміністрації центрального ринку вжити необхідних заходів по впорядкуванню торгівлі в невизначених місцях.

 Директор КП «Центральний ринок»  Ю.Нос, коментуючи розпорядження міського голови, відмітив:

  • Справді, я, як керівник комунального підприємства, отримав доручення від міського голови розробити проектно-кошторисну документацію по влаштуванню  міні-ринку з продажу овочів та фруктів на 46 робочих місць в районі  «Фуршету». Це буде сучасний, критий овочевий павільйон зі зручними місцями для торгівлі  та для зберігання вирощеної продукції ( у весняно-літній період, - авт.).  Він буде мати не тільки естетичний вигляд,  а, в першу чергу, будуть суворо дотримуватися  санітарно-гігієнічні умови (проти торгівлі з землі, -  авт.).  Такий проект вже існує, він прорахований на суму матеріалів, що становить біля  80 тис. грн. На останній апаратній нараді міський голова С.К.Цапюк вкотре наголосив про терміновість  упорядкування стихійної торгівлі, наголосивши, якщо немає коштів у ринку, тоді  цей ринок передати в приватні  руки.  Ринок буде більш ефективно працювати, бо підприємці, коли вкладають свої кошти, завжди чекають повернення вкладеного. Сьогодні такий інвестор вже є, і він готовий  побудувати ринок з подальшою перспективою  створення до 70 робочих торговельних місць.
  • Юрію Володимировичу, а стосовно стихійної торгівлі біля Будинку культури «Світлопільський» та біля автовокзалу. Що там буде зроблено, щоб навести порядок?     
  • І в цьому питанні вимога влади одна – легалізація торгівлі, її впорядкування. Бюджет міста повинен наповнюватися від сплати всіх, хто займається торговельною діяльністю. Частина продавців повинна перейти до ринку «Айсберг», як було раніше. Біля автовокзалу  дано доручення відділу торгівлі управління  економіки міської ради встановити  на предмет підприємницької діяльності осіб, котрі  реалізують комбікорм, зерно та зерно відходи. Чи сплачують продавці єдиний  податок з продажу. Рано чи пізно, а сьогодні настає час, коли  треба навести лад у цьому питанні. Кожна копійка, кожна гривня… - це добробут і розбудова соціальної інфраструктури міста для всіх олександрійців.

    І.Мельник     

Просмотров: 1052 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]