Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
10:05
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Март » 19 » Вони з честю захищали наші передові рубежі
20:46
Вони з честю захищали наші передові рубежі

19 березня о 14.00 на центральну площу Олександрії прибули 12 військовослужбовців-прикордонників, наші земляки, що проходили військову службу в Донецькому прикордонному загоні. Рівно рік тому назад понад 40 військовослужбовців з Кіровоградщини, в тому числі і мешканці Олександрійщини, проходили в ньому службу – захищали кордон України на сухопутній ділянці та в акваторії Азовського моря.

Зустрічали героїв чисельна аудиторія олександрійців з квітами, з національною символікою,щоб щиросердно подякувати прикордонників за їх героїзм у відстоюванні прикордонних рубежів щодо захисту національних, політичних та економічних інтересів держави. До міста  прибули 8 олександрійців, 2 – мешканці з Онуфріївського та 2 – з Світловодського районів.  

Воїнів чекали, щоб виказати від усіх олександрійців свою шану і повагу. Міський голова С.К.Цапюк, зокрема наголосив:

- Наші серця переповнені глибокою вдячністю від того, що ви сьогодні повернулися до рідних домівок живі і здорові, що надійно охороняли наші передові рубежі, як на суші так і по морському узбережжю. Олександрійський волонтерський рух активно надає допомогу військовослужбовцям, що перебувають  в зоні АТО. На сьогоднішній день понад 40 бронетранспортерів та іншої військової техніки відремонтовано та відправлено на передові позиції української армії. Велику участь у цьому прийняв один із найактивніших волонтерів Олександрійщини В.Стадніченко, який один із перших в Україні удостоєних державною нагородою за  активну та дієву допомогу  військовослужбовцям, що перебувають у зоні АТО.   Ми непереможні – коли разом!

 Від імені районної влади до присутніх зверунвся перший заступник голови РДА Ю.Коваль, який від імені вдячних мешканців Олександрійщини подякував воїнам за їх мужність і стійкість у боротьбі за незалежність України та побажав демобілізованим прикордонникам мирного та щасливого життя. Адже серед  12  присутніх прикординників два військовослужбовці мешканці з району (Приютівки та Попельнастого).      

С.Сидоренко, колишній військовий комісар, відмітив наступне:

Рівно рік тому я керував процесом мобілізації вас на службу до Донецького прикордонного загону. Ви з честю виконали свій військовий обов`язок по захисту  України.  Бажаю  щастя і добра, миру в країні. Жаль і смуток на душі по загиблому О.Басаку з Пантаївки, який служив у вашому загоні. Царство йому небесне!

 В.Стадніченко, керівник громадського формування «Славутич»:

- З травня минулого року наше формування розпочало займатися питанням збору речей, військової амуніції, продуктів харчування та ремонтом військової техніки для  військовослужбовців, що перебувають  в зоні АТО. Ми вдячні  вам, за хоробрість і відвагу у боротьбі з ворогом. Разом ми здатні захистити надійно нашу неньку – Україну. Олександрія – всі  її мешканці, честь і хвала їм, що вносять великий вклад у загальну перемогу над ворогом.

 Від імені  учасників АТО старший лейтенант О.Сніжко звернувся до присутніх з такими словами:

- Будьте спокійні, ворог не пройде. Ми надійно охороняли і будемо охороняти наші кордони. Ми вдячні С.К.Цапюку, усім волонтерам, які надають нам дієву допомогу – без них ми б не перемогли. Наш героїзм, наша  стійкість, якщо до цього не знала, то сьогодні вже знає Росія. Сюди ніхто не прийде. Не бійтесь військкоматів, ідіть і захищайте країну. Кажуть чеченці, козаки – та вони України бояться.

С.Ільїн, інспектор прикордонної служби 3-ї категорії, підкреслив:

   - Наш загін забезпечує недоторканість ділянки державного кордону з Російською Федерацією загальною довжиною понад 310 кілометрів - від Луганської області  і до Новоазовська. 132 кілометри з яких складає узбережжя Азовського моря, а решта - 179 кілометрів суші. Починали ми бойовий шлях з Амросіївського району з с. Олексіївка, де влітку точилися жорстокі бої з ворогом. На жаль, 4-х своїх однополчан-земляків з Кіровоградщини ми не дорахувалися - полягли героями в бою. Серед них і  наш  Саша Басак з Пантаївки. Вертаюсь до мирного життя, моє робоче місце на «Оболоні» збережене. Ми вдячні всім олександрійцям, котрі надавали нам величезну допомогу.

Сльози радості рідних і близьких, щирість олександрійців, їх непохитна віра в перемогу завершилася громоголосним «Слава Україні! Смерть ворогам!»

І.Мельник             

 

    

Просмотров: 1890 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]