Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
15:37
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июль » 7 » Відпочинок з користю
11:51
Відпочинок з користю

Літні канікули, хто не мріяв про них ще задовго до завершення навчального року. Вже після новорічних свят школярі починають планувати, чим вони будуть займатися влітку. Спи скільки хочеш, футбол, купання, рибалка…

  Сьогодні мова йде про інший літній  відпочинок з користю, який організований  управлінням освіти,  молоді і спорту міськради при Центрі дитячо-юнацької творчості, що знаходиться в затишному приміщенні по вул. Шевченка.  Відвідувачі гуртка з художнього різьблення  і надалі займаються улюбленою справою. Керівник гуртка  Д.В.Чумак згуртував навколо себе обдарованих та трудолюбивих  дітлахів, використовуючи традиції  художнього різьблення  для  розвитку їх  творчих здібностей. Юні художники по дереву пізнають основи з художньої  обробки  деревини, її особливості та специфіку роботи, даруючи гарні речі не лише сувенірного характеру, а й для практичного повсякденного вжитку в побуті людей.  У розмові хлопчаки один поперед одного розповідали про той чи інший художньо довершений виріб. Максим Маловацький,  зокрема, розповів про те, як виготовляються  різьблені скарбнички, вази, підсвічники, кухонні  набори, дошки, ложки, лопатки. Боря Гриценко розповів секрети виготовлення дитячих іграшок: квачів, «впіймай вареник», коників-гойдалок, колотушок.

- Нам дуже подобається відвідувати гурток з художнього різьблення. Літо, а майже всі його відвідувачі (15 гуртківців, - авт.) сьогодні тут. За 3 роки навчились  головним основам техніки різьби по дереву. Наш керівник гуртка Дмитро Володимирович Чумак навчає навичками тригранно-виїмчастого, контурного, яворівського, гуцульського, рельєфного та скульптурного різьблення. Подивіться – це наші власні художні витвори. Час проходить з користю, весело і радісно. Сьогодні у нас маленький ярмарок. Люди цікавляться нашими виробами, дивуються, не вірячи, що це зроблено нашими руками, і купують, - підкреслив Мишко Бахмач.

Головне спрямування подібних гуртків – це їх соціальна складова, що сприяє вихованню дбайливого, шанобливого ставлення до народних традицій, національної свідомості, формування естетичного смаку; популяризації українських народних промислів.

                                                                                                                                    І.Мельник

Просмотров: 1067 | Добавил: wernega | Рейтинг: 5.0/1
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]