Поздравляем Вас Гость
Четверг
02.05.2024
02:35
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Июль » 15 » Відкрився пункт по прийому використаних шприців
22:46
Відкрився пункт по прийому використаних шприців

Анатолій Тримбач, керівник благодійного фонду «Шлях до життя»,  починаючи з 2009 року,  веде активну виховну, практичну  та попереджувальну роботу в боротьбі з наркоманією, що в`їлася страшною невиліковною раною в організмі українського народу...

- Відсьогодні ми започаткували до всіх нині діючих програм та акцій, що послідовно втілюються в життя  по боротьбі з наркоманією, новий напрямок в нашій діяльності, - почав свою розповідь Анатолій  Тримбач, - відкрили  анонімний пункт прийому використаних ін’єкційних шприців. Ця акція є частиною програми «Зменшення шкоди». Суть якої полягає в тому, що наркозалежні, котрі  визначили для себе такий  спосіб життя, щоб не зашкодити іншим людям, зокрема, це стосується дітей, котрі  можуть бавлячись, підняти з землі використаний шприц, поранитись, і таким чином , заразитися  інфекційною хворобою, як мінімум гепатитом «С», принесуть до нас використані  шприци, а в замін отримають нові (одноразово до 20 шприців). Це можна зробити щоденно з 9. 00 до 12.00, крім вихідних.
- На який термін планується дія цієї акції, що, безумовно, в якійсь мірі  вбереже від  заразних хвороб  оточуючих?     
- У нашому розпорядженні сьогодні знаходиться  15200 шприців німецького  виробництва від 5 мл  до 20 мл та інсулінові (колють ними, бо на мові наркозалежних вени вже «згоріли», – авт.)  на суму понад  35 тис. грн.,  презервативів для жінок – 4320, на суму  31 тис. грн., тест-експрес на визначення гепатиту «С» і «В» та на ВІЛ – 303,  на суму  понад 24 тис. грн. До кожного шприца  буде видаватися індивідуальна спиртова салфетка.  Даних запобіжних заходів вистачить на довгий період діяльності.  Все буде залежати від  активності  наркозалежних. Ми навіть згодні проводити  цю акцію з нашими волонтерами в визначних місцях, де перебувають наркозалежні, бо сюди вони з острахом приходять, бояться розголосу…     
- Скільки ж наркозалежних сьогодні свідомо  в  нашому місті  гублять своє життя?
- В Олександрії  за офіційними даними наркодиспансеру на обліку знаходяться 700 наркоманів. Але цю цифру, як мінімум треба збільшити в 5-6 разів. Ось така невтішна картина. Сьогодні більшість з цих людей офіційно отримують метадон – наркотик, щоб  бути під контролем. 8 дітей з ВІЛ позитивною реакцією стоять на обліку.  Всього по області на обліку 2200 наркозалежних,  серед яких 97 дітей, 225 - ВІЛ інфіковані, 330 – стоять на обліку, але ВІЛ інфекція не виявлена і згодом вони будуть зняті з обліку.         
- З огляду на цифру 700 наркоманів, а насправді 3500, такий об’єм роботи з такою кількістю хворих людей на добровільних засадах не важко виконувати? 
- Врятувати людину від пагубної дії наркотиків – найбільше щастя для родини, для всіх небайдужих, хто поставив за мету побороти це міжнародне зло. Ми маємо надійних людей, котрі виділяють кошти на боротьбу з наркозалежністю. Так, ми отримали надійну річну підтримку від народного депутата  А.І.Кузьменка та  Олександрійської РДА  в особі А.О.Коломійцева, котрі  виділятимуть кошти на утримання нашого офісу -  оплата комунальних платежів, що складає суму 55 тис. грн. на рік.  Це велика і значуща допомога. Ми вдячні, що матимемо змогу  більш активно діяти.  Також  вдячні і першому заступнику міського голови Л.В.Давиденко, котра на протязі 3-х місяців знаходила можливість фінансування  для оплати  комунальних послуг, вдячний я і Л.Сосні, заступнику міського голови, котра зі своїх власних коштів  2 місяці  забезпечувала нас пальним.

 Соціальний працівник Юлія Санжара, в свою чергу, підкреслила:

- «Шлях до життя» - це  цілісний комплекс діяльності організації, що включає в себе  лекції,  масові заходи, акції, зустрічі в навчальних закладах Олександрії, роздача брошур попереджувального характеру та ліків, що допомагають боротися з наркоманією та і СНІДОм.  Третя неділя травня – це день пам`яті загиблих від СНІДу, а 1- го грудня міжнародний день боротьби зі  СНІДом, що є відправними для повсякденної нашої діяльності. Врятувати бодай одну людину – це вже велика людська справа. Озвучена акція по заміні шприців – це ще один крок до зближення з наркозалежними, крок до їх порятунку, бо наша мета – відвернути людину від зла. Дати їй шанс, щоб вона розпочала нове життя - без наркотиків і хвороб. Уявіть за якихось 2 години в парку було зібрано понад 2 тис. шприців. Це лише мала частка того, що може принести невиліковну  хворобу в здорову родину.  Зупинити, попередити, допомогти людині побороти зло – це  головна ціль громадського благодійного фонду  «Шлях до життя». Побороти наркозалежність спільними зусиллями можливо, коли є спільне бажання і розуміння, що життя не втрачено.  .   

І.Мельник

              

Просмотров: 1529 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]