Поздравляем Вас Гость
Воскресенье
05.05.2024
21:11
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Апрель » 21 » Великі зусилля волі і розуму, та…божого благословення
22:54
Великі зусилля волі і розуму, та…божого благословення

Про Самуїла Кругляка, юного олександрійського талановитого фізика, який став автором винаходу добування електричної енергії з атмосфери, сьогодні говорить  вся Україна, і не тільки. Конкурсна перемога в Intel  Eco Ukraine  дозволила ліцеїсту  ЛІТа (Ліцей інформаційних технологій) представляти Україну на Всесвітньому конкурсі Genius Olimpiad (Олімпіада геніїв) в Нью-Йоркському державному університеті США, що відбудеться 15- 19 червня  2015 року.   

Симпатичний юнак з фізично загартованою фігурою, розумним поглядом, усміхненими очима і відкритим обличчям, відразу налаштував на цікаву, змістовну бесіду.

- До 8-го класу я навчався в гімназії-інтернат. Саме звідти і бере початок моя зацікавленість квантовою  фізикою.  З  9-го класу навчаюся в  ЛІТі. Більше полюбляю точні науки. По іншим предметам – хорошист. Зараз навчаюсь в 10-му математично-економічному класі.
- Як так  сталося, що ти став автором такого унікального винаходу?    
- До мене цим питанням займався Н.Тесла.  Я його майже всього прочитав, вивчив  - це великий вчений у галузі магнітного поля та індукції двигуна. Але і він не зміг завершити свої вчення в напрямку добування енергії  з атмосфери – його результат був міфічним. Сьогодні в Росії дослідницькі інститути намагаються вивчити та втілити в життя проект отримання енергії  шляхом іонізації, але до цих пір не дійшли до показників наших результатів.  А мені цей винахід приснився. Це Богом придумана установка. Встав і і намалював, а потім пішла практична робота…
- Що собою являє ця установка?
- У двох словах – це башня з сітчастої конструкції, що іонізує навколишнє середовище в  окремому радіусі – збирає хмару, кожна крапля якої позитивно заряджена, вона втягується в башню, в якій вмонтовані і електроди (конденсатори, трансформатори – перетворювачі енергії) вмонтовані негативно заряджені заточені голки (активний громовідвід той самий) завдовжки 150 м. Хмара – плюс, башня – мінус -  відбувається електричне збудження, що збирається  в акумулятори, а вже з нього загорається лампочка. Ми живемо в морі енергії. Вона не залежить від погодних умов, вона екологічно чиста і не несе в собі жодних проявів аномалій. Поки сонце світить – буде життя на землі, буде джерело невичерпної електроенергії ( іонізація, вибивання променями сонця заряджених  частин).  Завдячуючи моїм науковим керівникам  О.І.Мірошніченку, С.В.Пісковій  та С.А.Камінськом , з якими працював над альтернативними джерела добування електричної енергії,  на першому етапі нам вдалося в лабораторії  МАН (Мала академія наук,  м. Київ) отримати електричну енергію ( установка розрахована на добування  5 кВт/год., що дасть можливість забезпечити енергією приватний будинок).    
- Таку установку треба запатентувати, як винахід...
- Думаю, що після поїздки до США на Олімпіаду геніїв, продемонструвавши роботу установки - захистивши винахід, стане мова про його патентування. Я впевнений, що за такими установками процвітаюче економічне майбутнє України і не лише її. Вже зараз мені пропонують навчання в Швеції, Німеччині. Думаю, що це реально.
- Хто по за школою Самуїл? Який він у побуті?
- У батьків нас троє хлопців. Менший брат  Марк - учень 8-го класу. Його цікавить економіка. Іл`я навчається в 7-му класі, цікавиться біологією. Мріє стати вченим лікарем, професором. Мама – домогосподарка. Тато у свій час вивчав  вищу математику. Тому, мені дещо легше у питаннях математичних розрахунків.  Займаюся спортом у вільний час, полюбляю допомагати батькам на городі.  Ми дружна родина. Я запрограмував свій розпорядок дня таким чином, що мені після відповідної підсвідомої установки вистачає поспати  не більше  2-3 годин на добу, щоб наступні години займатися  питаннями вивчення альтернативних джерел добування електричної енергії. Інтернет, вчення відомих фізиків… Щоб досягти успіху Н.Тесла говорив: «Треба, щоб воля і бажання стали одним цілим, якщо переді мною стояло важке  завдання, то я накидався на нього знову і знову, поки не знаходив відповіді на нього. Це я практикував  день за днем, з ранку до ночі».
         P.S.   Жаль, що на цього хлопчину вже "поклали" око з-за кордону. Ось так, майбутні світила, яких народила українська земля, будуть "світити" там, десь далеко, але не в Україні...                                                                                                                                                

І.Мельник

Просмотров: 1412 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]