Поздравляем Вас Гость
Понедельник
29.04.2024
01:48
Меню сайта
Наш опрос
Как вы оцениваете наши новости?
Всего ответов: 125
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Форма входа
Поиск
Архив записей
Реклама
Главная » 2015 » Май » 22 » Велике і майбутнє завтра – поряд
13:12
Велике і майбутнє завтра – поряд

Вибір майбутньої професії для учнів старших класів – це непростий і занадто відповідальний період їх юного становлення.  Це час  розвитку їх індивідуальних здібностей, їх запитам і  схильностям.  Науково-технічний прогрес  допомагає  визначити ряд напрямків, що сприяють вирішенню практичних питань професійного самовизначення підростаючого покоління. Учні повинні добре орієнтуватись у світі професій, умінням об'єктивно оцінювати свої індивідуальні особливості, що є основою  культури  процесу підготовки до свідомого вибору професії. В області широко практикується профорієнтаційне навчання спільно з провідними підприємствами Кіровоградщини. Здається, що це кращий приклад виховання місцевого патріотизму нашої молоді.  

Олександрійські шкільні заклади у цьому напрямку ведуть велику роботу. Так, майже в усіх школах діють спеціальні класи, котрі готують учнів до вибору своєї майбутньої професії (наприклад, державний колегіум, ЛІТ, НВК №17 і т.д., - авт.).

 Днями відділом міськвно спільно з керівництвом провідних  підприємств області було організовано  екскурсію  учнів старших, 10-х  класів ЗОШ № 2, 6 та 19-ої  до кіровоградських потужних підприємств  ПАТ «Червона зірка»  та ПАТ «Гідросила». Понад 40 олександрійських десятикласників  знайомилися з виробництвом цих заводів.   

  Своїми враженнями діляться після поїздки учні ЗОШ №19, зокрема, десятикласниця  Д.Сінчілова:

- Мені дуже сподобалася  ця екскурсія. Я вперше побувала на таких великих  підприємствах. Навіть не уявляла таку грандіозність виробничого процесу. Великі світлі цехи, кабінети, виставкові зали, а головне - працюючі  люди...  Ми познайомилися з історією заводу, який на протязі  141- го року виготовляє посівну, ґрунтообробну та збиральну техніку для агропромислового комплексу України. Ця поїздка засвідчила, що треба правильно обирати свій шлях у житті. Велике і перспективне  поряд. Підприємство готове надати велику кількість вакантних місць інженерних професій, бо має тісні зв’язки з навчальними вузами країни, зокрема з Харківським та Київським політехами, котрі готують різноманітні кадри і для потреб  «Червоної зірки».

Однокласниця Д.Главацька, підтримуючи розповідь однокласниці, продовжує:

- Це був крок до свідомого вибору майбутньої професії. Те, що я побачила, надзвичайно мене  вразило. Заводи виробляють сільгосптехніку без якої неможливе життя на землі. Сівалки для посіву зернових і орних культур, культиваторів для суцільної і міжсмугової обробки ґрунту. І це все поряд. На «Гідросилі»  нам розповіли, що жоден рухомий механізм: чи це автомобіль, чи це трактор, чи це комбайн, чи це танк не зможуть рухатися без гідравлічного та пневматичного устаткування.  Я навіть не уявляла, що це таке, як воно важливо для всього виробничого процесу держави.  Важливо, що нас запрошують отримати  майбутню професію  поряд з домівкою -  в  Кіровоградському  національному технічному університеті, льотній академії  та інших вузах, а головне, що сьогодні дуже важливо, - з подальшим працевлаштуванням на підприємствах, де ми побували. Це хороша перспектива при нинішній непростій ситуації в Україні. Ми повинні будувати світле, процвітаюче завтра своєї країни, свого життя сьогодні і вдома.

 Підсумувала екскурсію-поїздку спеціаліст управління освіти Олександрійської  міської ради Ірина Гринюк:

    - Учні були в захопленні від побаченого виробництва. Враження були неймовірні. Спочатку ми відвідали музей  історії заводу Ельворті («Червона зірка» нині, - авт.). Дізналися, що продукція заводу є провідною в світі, що його  продукція оре, культивує, сіє та збирає зернові культури по всьому світі. Особливо захопилися школярі  цехом фарбування сівалок та виробництвом  пневматичного обладнання на «Гідросилі». Для багатьох – це стало великим відкриттям нашої  місцевої промисловості, що успішно розвивається в обласному центрі, без якої неможливий розвиток  агропромислового комплексу України. Учні побачили  сучасне, унікальне виробництво, мали час зрозуміти  та збагнути його велич, та задуматися про свою завтрашню професію - долю. Гадаю, що сьогоднішня екскурсія – це  вірний шлях залишатися в своєму регіоні, отримати вищу освіту і працювати вдома, а не, десь, далеко. Мирна продукція, що дає життя людині, що може бути сьогодні кращим  у виборі технічної  професії, коли тебе чекають, коли йдуть назустріч, коли твоя професія на віка, - наголосила І.Гринюк.

І.Мельник

 

Просмотров: 1109 | Добавил: wernega | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]